• Welcome to Форум на българските шофьори.

Проблеми и решения на Scania 93M 250

Започната от gilzata123, Вторник, 14 Август, 2012, 13:22:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Tihomir78

Трудна работа тогава. Аз на тези 2 места съм го виждал блока за управление. Освен докато го издирваш си направи един преход да можеш да си го гресираш. Поне да не се търкаляш отдолу.

Tihomir78

lefterow

Доколкото знам тази скания има автоматично смазване.За целта има маслена помпа,която нагнетява маслото.Няма го моя приятел в момента,той кара такъв звяр.В чужбина е.Като се свържа с него ще му обясня проблема,а той е добър в ремонтите и ще го напиша тук.Налага се да почакате.До скоро.

lefterow

lefterow

Цитат на: gilzata123 - Вторник, 14 Август, 2012, 13:22:17
Здравейте нов съм и искам някой да ми помогне ако може.      Проблемат е че моята скания май не се маже сама.    Колеги ми казват да го пусна принудително и че имало някакво копче но не го знам къде е.    И как работи.                                       

Moxe нещата да опрат до сервиз.За съжаление е така.Ето и схемата на централното смазване

Tihomir78

Един + от мен за схемата.  ;) Който му разбира това е повечето работа.

gilzata123

Здравейте .Ново проблемче със моето бебче.Таа проблема е че отивам да го пална и що да усетя....той си седи на бързи и това е.Аз никога не оставям на бързи.Ха сега може ли някой да ме светне дека е проблема.

loshdancho

Крана на скоростите за бързи бавни(износени гумички), Магнит вентил на същият кран, кабели на скоростният лост, изгорял бушон, или сигнал от тахото...... Проблеми да искаш.
Като най-вероятен... се ориентирай към крана на скоростите- дали има ток в него и дали подава въздух към цилиндъра за групите, вероятн е постоянно да изпуска от втвърдени гумички.
Другото място е- под маншона на скоростният лост се късат кабелите.
Дали има ток в тях и дали отива до крана.
Отделно (по спомен) си мисля, че има и бушон...
Най-малко вероятната причина е сигнала от тахото... над определена скорост не позволява да се включи бавната група.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

gilzata123

Дааа благодаря ти много.От магнит винтила е.... ;)

gilzata123