• Welcome to Форум на българските шофьори.

Изгубен лаптоп

Започната от bo4a, Понеделник, 20 Август, 2012, 17:39:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bo4a

В главата ми изникна следният въпрос: ако си изгубя или ми откраднат лаптопа (не дай си боже) дали има вариант да бъде проследен по някакъв начин или IT-магазина те зове.

bo4a

JoroBoro

Цитат на: bo4a - Понеделник, 20 Август, 2012, 17:39:14
В главата ми изникна следният въпрос: ако си изгубя или ми откраднат лаптопа (не дай си боже) дали има вариант да бъде проследен по някакъв начин или IT-магазина те зове.

IT-магазина те зове  :(

JoroBoro

bo4a

Цитат на: JoroBoro - Понеделник, 20 Август, 2012, 18:26:11
IT-магазина те зове  :(

Абе и аз така мислех, но се надявах да са измислили неква новост да ти го намерят, нали в нета има всичко.

JoroBoro

Цитат на: bo4a - Понеделник, 20 Август, 2012, 18:38:12
Абе и аз така мислех, но се надявах да са измислили неква новост да ти го намерят, нали в нета има всичко.

Ако имаше GPS вграден, може и да можеше :)
Четох наскоро, че са намерили един откраднат от София, но истинския собственик бил програмист, и си написал програма. При пускане на лаптопа, снимка и заедно с ИП-то на пощата. Явно е бил доста кадърен :)

admin

Цитат на: bo4a - Понеделник, 20 Август, 2012, 17:39:14

Ако е лаптоп, ще трябва да си купиш нов. Ако обаче е таблет или телефон с Андроид, има програми за проследяване. За съжаление обаче трябва да си много бърз в проследяването, защото едно евентуално възстановяване на таблета или телефона до фабрични настройки ще те лиши от възможността да го намериш.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

lefterow

Има шанс да се намери,ако притежавате негова документация.Това е като Gsm-те.Щом се пусне в нашата страна независимо с каква карта е той предава данни на мрежата за заводския си номер и може да се засече.Но изнесе ли се в чужбина-пиши го липса.Подобно се случва и с лаптопите свържат ли се към интернет,но у нас.Всичко си има чалъм.По-добре да не се губи.

lefterow