• Welcome to Форум на българските шофьори.

2012.08.23

Започната от admin, Неделя, 19 Август, 2012, 16:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 19 Август, 2012, 14:22:12
Нищо чудно с тези съвременни технологии да въведат дигитали и за колите. Шофьорска книжка с чип. Минаваш на червено датчик праща сигнал в устройството, записва се на книжката и... Паркираш неправилно - пак. Задължително точене на картата в КАТ веднъж на тримесечие и... о-ле-ле майко! За какво да фърлят купища пари за камери...  ;D

Преди време четох някъде в интернет за някакъв проект в Германия, свързан с фабрично монтиране на устройства за Toll Collect на леки автомобили. Проектът е свързан с "по-справедливо заплащане на пътен данък съобразно пропътувано разстояние". Всъщност като се замисля идеята има и хубави и лоши страни. Една от лошите страни е тотално следене и контрол.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

kkkvd

Аз откога рева за това... щом за нас тояга, то за всички, в крайна сметка всеки участва в движението. и гражданска за циганските каруци

kkkvd

Roshko

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 23 Август, 2012, 20:07:01
Аз откога рева за това... щом за нас тояга, то за всички, в крайна сметка всеки участва в движението. и гражданска за циганските каруци.
Напълно подкрепям!

Цитат на: admin - Неделя, 19 Август, 2012, 16:00:56
Една от лошите страни е тотално следене и контрол.

Че са с телефоните какво е?  ;D
Само не се сещам как точно ме контролират...  ::)

admin

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 23 Август, 2012, 20:07:01
Аз откога рева за това... щом за нас тояга, то за всички, в крайна сметка всеки участва в движението. и гражданска за циганските каруци

И къде ще си залепи стикера за гражданската?  :D :D :D

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 23 Август, 2012, 20:16:32
Напълно подкрепям!

Че са с телефоните какво е?  ;D
Само не се сещам как точно ме контролират...  ::)

Много по-голям контрол упражняват върху теб. Придвижването няма въобще да го коментираме. В iPhone намериха програма, която събира всевъзможни данни и ги праща в някакъв център за обработка. Например могат да разберат на кого си се обаждал, кой се е обаждал на теб и какви съобщения евентуално сте си разменили. Има и още неща, но и това не е малко.

lefterow

Цитат на: admin - Четвъртък, 23 Август, 2012, 20:23:39
И къде ще си залепи стикера за гражданската?  :D :D :D

Много по-голям контрол упражняват върху теб. Придвижването няма въобще да го коментираме. В iPhone намериха програма, която събира всевъзможни данни и ги праща в някакъв център за обработка. Например могат да разберат на кого си се обаждал, кой се е обаждал на теб и какви съобщения евентуално сте си разменили. Има и още неща, но и това не е малко.

Точно казано.Ще споделя един случай от моята практика.Един от работниците ми беше намерил телефон от бая скъпите.Не иска да го предаде на полицията.След около месец го извикаха за тоя телефон,като му се обадиха да се яви за проверка в полицейското управление.И веднага му разказаха играта.По закон не предадеш ли загубена вещ до седмица съдът те поема и го глобиха 100 лева.Даже върна телефона.Те знаеха с кои номера е говорил,от коя точка е говорил.Да не говорим за съобщенията.Ползвал го беше сина му да се хвали с телефона.Но в чужбина изнесеш ли го-край на намирането му.Та на всяко нещо,което излъчва някакъв сигнал му се намира колая.

admin

Лефтеров, в случая не става дума за контрол от страна на оператора. Става дума за тайно вградени функции на операционната система, с чиято помощ става възможно "измъкването" на всякакви данни и съответното им изпращане в центрове за обработка. Това би могло да стане и посредством приложения на недобросъвестни производители. И повярвай ми, няма къде да го скриеш този телефон. Нито в България, нито в чужбина. Стига да е включен и да го ползваш, ако го търсят, ще го намерят.

lefterow

При моя случай -да.На Мтел беше клиента.Интересувах се струва ли нещо това.Те ми отговориха,че това е политика на фирмата.При всички положения има начини да бъдеш открит навсякъде.Технологиите са на високо равнище.Когато ме викаха да ме разследват,аз пишех в сайта Karlovoinfo чрез прокси сървъри и никове,които не пишех аз лично в интернет пространството.Даже притиснаха собственика на сайта,но човека не знаеше нищо.Не,че кой знае какво е станало,но аз съм човек с твърда глава и лесно не се предавам.Те можеха да ме хванат,но не си заслужаваха раходите от тяхна страна.Те предполагаха,че съм аз.Това е за подобно писане,както в твоя сайт.Но тук аз не желая да се крия.Разбрах,че можем да се разберем като сериозни хора.Цирка,който се заигра покрай мен,че аз не прощавам на местни управници.Проблемите ми създаде бившо векере от ДС,но работата така се завъртя,че ножа се обърна срещу тях.Бях стигнал до досъдебно производство.Но това е минало.Пък и който го може-го може.Лека вечер.

Roshko

Струва ми се пак некой не чете. Нали повече от половината престъпления се разкриват чрез телефоните. Това добре, мислим същото драскАх и аз. Ма как точно че ме контролират, примерно на къде да завием с колата или каква бира да си купим?

П.П. И не е ли по-добре темата да се казва напр. От "името на темата"? Хората може да искат да знаят от къде е преместена за да свържат писаното, което не е съвсем извън темата... Даже бих запитал кому е нужно тва местене, ма... дома язе си определям правилата...

admin

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 23 Август, 2012, 21:36:40
Струва ми се пак некой не чете. Нали повече от половината престъпления се разкриват чрез телефоните. Това добре, мислим същото драскАх и аз. Ма как точно че ме контролират, примерно на къде да завием с колата или каква бира да си купим?

П.П. И не е ли по-добре темата да се казва напр. От "името на темата"? Хората може да искат да знаят от къде е преместена за да свържат писаното, което не е съвсем извън темата... Даже бих запитал кому е нужно тва местене, ма... дома язе си определям правилата...

Местенето е нужно, защото онази тема беше за тахошайби, а в един момент започна да питаш кой и как те следи. Значи виж сега как става номера със следенето. Ще ти изброя няколко опорни данни, които влизат в твоя телефон и е възможно в един прекрасен момент да излязат от него и да заминат в неизвестна за теб посока.

1. Мобилен оператор - номер на картата
2. Интернет доставчик - IP адрес
3. Набрани, приети и пропуснати повиквания
4. Получени и изпратени текстови съобщения
5. Данни за текущо местоположение от GPS
6. Получени и изпратени и-мейли
7. Възможен запис на гласовите разговори
8. Данни за плащания през банкова карта
9. Посетени сайтове

Със сигурност има и още информация, която може да бъде събрана, но не се сещам в момента.

P.S. IMEI на телефона, който е хардуерно заложен и не може да бъде променен.

lefterow

Това е така.Може да има и друго,което малко хора го знаят.А в интернета освен IP  адреса се има информация и с каква операционна система работиш,с какъв браузер си и т.н.Та нищо скрито-покрито няма.Ако искаш да не те следят-изключвай тотално електрониките и край.

Roshko

Цитат на: admin - Четвъртък, 23 Август, 2012, 22:10:41
Местенето е нужно, защото онази тема беше за тахошайби, а в един момент започна да питаш кой и как те следи. Значи виж сега как става номера със следенето. Ще ти изброя няколко опорни данни, които влизат в твоя телефон и е възможно в един прекрасен момент да излязат от него и да заминат в неизвестна за теб посока.

1. Мобилен оператор - номер на картата
2. Интернет доставчик - IP адрес
3. Набрани, приети и пропуснати повиквания
4. Получени и изпратени текстови съобщения
5. Данни за текущо местоположение от GPS
6. Получени и изпратени и-мейли
7. Възможен запис на гласовите разговори
8. Данни за плащания през банкова карта
9. Посетени сайтове

Със сигурност има и още информация, която може да бъде събрана, но не се сещам в момента.

P.S. IMEI на телефона, който е хардуерно заложен и не може да бъде променен.

Без да се заяждам, ма дай да си имаме уважението! За пореден път ме убеди, че изобщо немаш намерение да влезнеш в час, еле па да прочетеш повече от една дума в пост. Дали трябва да обяснявам очевидното, че задавам уточняващ въпрос на твоя необоснована щуротия - КОНТРОЛ и как тва става. Тя НЕ касае следенето, което го има във всеки филм и сериал, поне от десет години насам да не кажа повече и не знам за какво изобщо го зачекнахте... Баси, или я се побърквам или... ако сънувам некой да ме събуди, моля!!!  :o :o :o

admin

Дай някаква разширена формулировка на питането си, за да мога да ти го отговоря. Явно не разбирам точно какво те интересува, колкото и да те чета.

lefterow

admin

Рошко, предполагам, че имаш и-мейл адрес в пощата на Google. Влез тук и виж разни интересни неща. ;)

http://www.google.com/settings/activity
http://www.google.com/history/?hl=bg&authuser=0

admin