• Welcome to Форум на българските шофьори.

Обири и кражби

Започната от BoBy_BoY, Четвъртък, 31 Март, 2011, 13:46:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Michael

Aми,ще спираш така че кабината да е по на показ,а имаше един случай в Италия ни паднаха акумулаторите и с 1000 зора запалих ме и след това отидох ме до един магазин "лидл"и там понеже нямах ме втори ключ оставих ме камиона отключен и запален дори и влезнах ме в магазина на-бързо де,но можеше и на бързо да ни шушнат (недай си боже) действието се развива някаде покрай Милано (точно немога си спомня).Така че винаги и всеки може да е жертва,няма никаква гаранция!

Michael

antoniyu

Цитат на: boby_yor - Понеделник, 04 Април, 2011, 13:15:29
Кога отскачаш до магазина и какъв ти е шанса да не те ударят?
Молитвата но и това не е сигурно,шегата на страна не знам как,аз го оставям и преди да влезна в магазина ако има начин го наблюдавам,но и това не е гаранция ако има оживено място,абе нарочат ли те спасение няма. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

geo.dim

Към колегата, и към всички препатили- найстина съчувствам.

И ме мен килнаха с около 400л в Англия. Спрях по А на джоб- времето ми бе привършило. Осветено беше, с постоянно движение...

Но както се казва... само да не нарочат "жертвата"....спасение едва ли има.

...Един колега ги усетил като точат вече, и съобразително си показал главата леко отвън за да ги посплаши... и му нацепили главата, та в болницата с много шевове.
              ... Друг, едва оцелял. Пръснали в кабината някакъв спрей, всичко омели... но като го намери сутринта, едва берял душа от обгазяването...

Лично за нощуване , внимателно си планирам маршрута по Ауторута и внимавам точно къде да се установя. Задължително трябва да е осветено и да има повечко колеги.
                Чувал съм от колеги- ако има съмнително движение... спят на работещ двигател- а това малко ги сепвало...за да се наемат.

Лошото е, че и "уж" дето се мислят за цивилизовани държави (F,Uk), управата им не обръща внимание на престапността.

Trucker_Boy

В Италия сега на на доло към Болония и Бари беше пълно с черни мангали и само закл с коланите и новите приспособления за вратите.Това БГ приспособление е използвано сега в Италия защото там често разбиват и крадат камиони.Скоро снимки на това приспособление то служи за свръзка между вратата и ръкохватката която си е на кабината след неговото поставяне вратите ги оставяме отключени....  :)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

suzuki

След прочетеното тук разбирам, че баща ми е голям късметлия! Събужда се през нощта и две мамалиги в кабината му се опулили и му светнали с фенера в очите. Добре, че не са  били толкова закоравели и избягали. Не успели да вземат нищо.

admin

Наистина е извадил късмет баща ти. Истински се радвам, че се е разминал само с това.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

VOLVO 480

Нашия шев като купи камион и пробива вратите с една бургия 8мм. и като спрем на подобни местенца си имаме съответно и 2 стоманени пръчки с същата дебелина!Бутвам ги в разпробито място и ела да ме отвори стига да не ти счупят стъклото! :)

BoBy_BoY

Колеги, с настъпването на забраните нека да споделим къде е най-удачно да спре до изчакването на забраната или за други продължаване на почивката. Прерових ,,търсачката и не видях някъде да се споделя по темата, но ако има нека отговорните членове или админа да ме коригира, молим!
  Мое мнение е, че в БГ по-малко се краде или нарушава спокойствието ??? по време на пауза. Спирал съм на доста добри места с камиона(заведения, душ, автомивка за камиона, на достъпни цени).
  Нека да споделим! Като начало да погледнем основните артерии, като Калотина-София, Кулата-София, София-Варна, -Русе,  – Бургас, –Видин и Оряхово и т.н.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце не можах да ти вденем питането ма ще ти мъцнем де моя милост гледа да паузира,до сега съм нямал ма никакви ядове от какъвто и да е характер.
София-Русе ,спирам на влизане в Българене веднага има бензиностанция та зад нея има кръчме и паркинг,който е платен за през нощта(5 левчета) има и мотел,но не съм се възползвал от него,Овча могила на отбивката има джоб и 2 кръчмета в едноото съм редовен  ;),на Русе при,,Шопа,, има кръчме,баня,паркинга беше (10 левчета) удобно е и за разходки из града отпред минава мисля беше бусче/рейсче с номер 33(май беше та 30 ли,нещо такова)карави до автогарата и гарата ,апропо от тях ако излизате за София ,веднага след OMV-то,като направите левия завой за околовръстното от дясната страна има хотел(не му знам името) срещу 40 кинти получавате паркинг за дръгела,стая за двама и 10 кинти в ресторанта на хотела  ;).
София -Видин гледам да спирам на Дреновец на SHELL,тва по пътя през Смирненски другаде не съм помръквал от как е 561 ,за тва не мъцам.
София-Варна-сите SHELL-Микре,Кьосевци,Енево ,на телевизора на Севлиево и има един Лукойл след отбивката за Лясковец,Елена има язовирче ма не му знам заглавието,там има и кръчме ма е ,,дебело,, ми се чини ценоразписа.
София-Бургас,Калугерово,Лукойлите между Белозем и Чирпан май бяха ,бе там нейде ,на Нова загора като се излиза посока Бургас или на SHELL или на кръчметата,на Ст. загора Ромпетрол или в Бургас нейде насред булевардите  :) ;) ми май тва е де се сещам .

BoBy_BoY

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Сряда, 25 Май, 2011, 20:52:03
Баце не можах да ти вденем питането ма ще ти мъцнем де моя милост гледа да паузира,до сега съм нямал ма никакви ядове от какъвто и да е характер.
София-Русе ,спирам на влизане в Българене веднага има бензиностанция та зад нея има кръчме и паркинг,който е платен за през нощта(5 левчета) има и мотел,но не съм се възползвал от него,Овча могила на отбивката има джоб и 2 кръчмета в едноото съм редовен  ;),на Русе при,,Шопа,, има кръчме,баня,паркинга беше (10 левчета) удобно е и за разходки из града отпред минава мисля беше бусче/рейсче с номер 33(май беше та 30 ли,нещо такова)карави до автогарата и гарата ,апропо от тях ако излизате за София ,веднага след OMV-то,като направите левия завой за околовръстното от дясната страна има хотел(не му знам името) срещу 40 кинти получавате паркинг за дръгела,стая за двама и 10 кинти в ресторанта на хотела  ;).
София -Видин гледам да спирам на Дреновец на SHELL,тва по пътя през Смирненски другаде не съм помръквал от как е 561 ,за тва не мъцам.
София-Варна-сите SHELL-Микре,Кьосевци,Енево ,на телевизора на Севлиево и има един Лукойл след отбивката за Лясковец,Елена има язовирче ма не му знам заглавието,там има и кръчме ма е ,,дебело,, ми се чини ценоразписа.
София-Бургас,Калугерово,Лукойлите между Белозем и Чирпан май бяха ,бе там нейде ,на Нова загора като се излиза посока Бургас или на SHELL или на кръчметата,на Ст. загора Ромпетрол или в Бургас нейде насред булевардите  :) ;) ми май тва е де се сещам .
Баце, за тебе нема ,,затворена врата ";)! И на китайски да ти пиша, пак ще ми разбереш питанката. Писах го в Англия на един глупав нет-ту иде и хоп бега!
  Аз пък един път товарих едни камъни от с.Сливовица. Е, нема намиране! Намира се на пътя между Бургас в посока Елхово веднага след Средец! Такова хубаво и добро место не съм срещал! Храната си беше супер при това на ниски цени и условията перфектни(безплатен паркинг, баня, нет, хладинка която иде от гората). Мислих си, че се бара там и питам сервитьорката ,,Как е?", а тя ми показва една камера. После на сутринта ги питах за адреса, а шефа има се обажда и ми казва, че ще дойдат да ме вземат.
  В БГ нямам много карано, но до сега не бях срещал такова гостоприемство. За вечерта бях оставил около 20-25 лв обаче как ,,шеф' си хапва!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

;) Ми че къ баце,нагрел съм реотано та напрао свети,проблем е до къде загрее.
Още по темата:
Шумен-Бургас през мисля Рижки проход беше(с проходите съм зле) на Веселиново на центъра кажи речи има паркинг огромен и поне 3 кръчмета денонощни.
Не спирам по никакъв повод в районна на Вакарел -Ихтиман и така до Калугерево,за кафенце може на Траянова врата инак газим регламенти всекакви ,но бегам далеч.Нафталин са ми гепили на Shell при окловръстното и магистрала Хемус или магазин Джъмбо действат бързичко за 40 мин. 200-300 килца ги занема,на колега са му гепили на околовръстното и бул.България или на нашенски казано на широкото за Бояна при ЕКО,SHELL ,OMV също се гепи в района на митница,,Кремиковци,, и завод ,,YTONG,, тъй че умната. ;)

BoBy_BoY

Баце, аз джитках преди през Провадия-Айтос! Беше перфектен след ремонта. За мене е най-тихия проход.
  Бях споменал и за долния път Костенец-Белово. Те там на завоя до Марицата кви кюфтета праат, мале-мале!

Petroff

На Девня на торовия много колеги изгърмяха тази зима. Макар че бяха хванали една от групите, кражбите си продължават. Ако видите патрулката да обикаля, някои все ще пропищи. Колегите, които си карат редовно там, разправят, че са вързани. Бях свидетел на кражба и под Аспаруховия мост във Варна, където обръщат автобусите. Там полицейската кола си беше на 50 метра от кражбата, в 4,00 сутринта. Още си течеше нафтата, когато цъфнаха. Същата вечер и един колега на уширението зад Елдом изрева с 400 литра, на широк и осветен път. Като дойдат полицаите, искат фактура или касов бон за горивото, официално жалба в районното, и после чакаш от умрял писмо.

Причина за редакция: Правопис!

bad_kras

Нека споменем и за обирите и кражбите които стават по пътищата !   Разбиват кабини , режат брезенти , упояват те и те обират без да можеш да направиш нещо!
На мен лично са ми чупили стъклото посред нощ ( и двойка бяхме ) и взеха единия сак с дрехите от седалката . За щастие като скочихме се оттървахме само с това и стреса . Това се случи в Манчестър ( Англия ).
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

??? Е никой нищо не казва по тази тема . Къде , как , какво са пострадали ! ??? А не вярвам на някого да не са му източили нафта или да не са му срязали брезент!!! ??? Казвайте за опасни места където не е добре да се спира за нощуване.

bad_kras