• Welcome to Форум на българските шофьори.

Забрани - глоби

Започната от Veco, Понеделник, 27 Август, 2012, 20:54:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Veco

Хакнаха ми един фиш затова, че съм карал 1.30 ч след 16 в петък по магистралата. Като слязах от нея на Пазарджик и мотопатрула изкочи от някъде и хоп - фиш  за 30 лв :( . Ако имах възражения, щели да ми пишат акт. Кое щеше да е по-добре?  Или от Нова Загора до Пазарджик не ме спряха куките след 16 ч, а тези мотопатрул се заяде, че трябваше и да ме паркира за 4-5 ч да чакам 22 ч .

Veco

МИНКО ИЛЧЕВ

В Австрия, ме глобиха 300 Евро, за каране в забрана (и казаха че, е минималното, може и 700). Във Франция мисля е 90 Евро. Около 15 е добре. Ако беше с акт, на какво основание ще възразяваш, после обжалваш НП. За фиш, няма да се разкарваш да си търсиш талон. Те имат, май по-малка давност. Има някаква мълва че, ако не го платиш, ставало на акт. А, дали е така. По-скоро знам за много които не са плащали фиш, без последствия.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

grants

По принцип и аз съм чувал че ако не платиш ФИШ-А в 7-дневен срок ставал на акт аз платих 2-фиша от преди 4-5месеца и нищо
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Brix

В конкретния случай, няма смисъл от възражения. Имаме ефективна забрана в сила, която си нарушил...Какви възражения можеш да предявиш не е особено ясно. Естествено, че фиш няма как да бъде обжалван, затова са ти казали, че ако имаш възражение трябва да бъде оформено като акт за административно нарушение, който да можеш да оспориш.

kanonir

Обжалва се всеки акт.... ,измисляш си  например: " Спряха ме не по форма единият се заяжда ,че щял да ми вземе книжката и държаха се арогантно,говорейки с императивен тон ,нали съм шофьор на ТИР ЗНАЧИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАМ ПАРИ,накараха ме да преместя камиона от местото където ме спряха и тн. " Веднага пада в съда- само да ти се занимава да ходиш най- малко на 3,4  заседания , защото  все ги отлагат. Написваш си много добре изпипана възивна жалба и ги гледаш как си хапят устните в съда ,защото е минало много време около месец и техните показания се разминават ,колкото и да са се наговорили... спират толкова много хора ,че не си спомнят какво ,как ,кога и тн. Акта пада,те си поемат съдебните разноски и си навличаш малко гняв това е!! Но с дръгливи кучета по нашите пътища така се действа!!!!
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: kanonir - Неделя, 11 Ноември, 2012, 09:59:24
Обжалва се всеки акт...

Да, ама това е по принцип. Първо колегата е с фиш. Второ сумата е смешно малка. Дори в съседната Румъния, е над 500 лв за каране в забрана за товарни автомобили.

МИНКО ИЛЧЕВ