• Welcome to Форум на българските шофьори.

Сет-Стойчо Михалев

Започната от Don_Bazilio, Вторник, 28 Август, 2012, 11:06:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: SEMPER - Неделя, 07 Октомври, 2012, 19:20:34

На мен пък ми е любопито защо снабдявате водачите с навигации,които очеизвадащо не са подходящи за LKW

Според вас колко струва една нормална камионска навигация, и съпоставима ли е с евентуалните щети ,които в случая се се превърнали в напълно реални, изпращайки служителя си на път с навигация я за автомобили, я за мотоциклети.

Кои са "нормалните камионски навигации"? Пробвал съм всевъзможни софтуери и най-разнообразни карти и до момента съм установил, че преди да се доверя на навигацията, трябва да погледна първо какъв маршрут ми е начертала. И все пак дори и това не е признак за безпроблемно шофиране. Все си мисля, че безпогрешна навигация няма.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

SEMPER

Данчо, момата каза че колегата не познавал пътищата и му трябвало нави. За това я питах какво му е подсигурила ;)

Гледам я че е оправна каката, подковала се с снимки едно друго, и затова ми е интересно.

Админ, нямам си на идея, аз навигация немам и затова не съм се белосвал с софтуери за нея.

Чат пат взимам един том том от комшиите дето не е ъпдеитван 4 години, и то когато трябва да търся улица номер в град с над милион жители, и това ми е целия сблъсък с тази техника.

Верно се е случвало да ми казва че форсирам река през полето, а всъшност аз си джиткам по седмицата с пълна газ. И ме кара постоянно да завивам надясно през мантинелата - ама не съм чак толкоз улав да и се вързвам и да не се сетя че софтуера е сложен преди да е построен участъка.

Навигациите все още служат за да подпомагат карането, не могат да карат вместо водача.

И тежко му на които се налага да им вярва сляпо на тези тамагочита.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

BigRig

Нвигацията е само помощник. ТЯ не кара камиона, така че за мен отговорен си е този който кара. Виждам, че доста колеги не могат да се ориентират чисто географски. Север-Юг...и т.н. ..северна ширина, източна/западна дължина...полукълбо, екватор, гринучки меридиан...и пр. Ами ако навигацията се повреди и сме някъде в Германия например, как ще стигнем до България?!

ivopifeca

Цитат на: BigRig - Понеделник, 08 Октомври, 2012, 19:26:28
Нвигацията е само помощник. ТЯ не кара камиона, така че за мен отговорен си е този който кара. Виждам, че доста колеги не могат да се ориентират чисто географски. Север-Юг...и т.н. ..северна ширина, източна/западна дължина...полукълбо, екватор, гринучки меридиан...и пр. Ами ако навигацията се повреди и сме някъде в Германия например, как ще стигнем до България?!
Вадиме компаса и на югоизток ???

noemia

Всички навигации са том том и са настроени за камиони. Нямам спомени, мисля че той пожела да работи с негова техника /навигация и преносим компютър/ Дали е бил с мойта или неговата не мога да кажа вече. Но неговия случай не е да кара и улицата в последствие да се стесни. От главен път прави остър ляв завой и влиза в това което съм показала. От самото начало до самия си край пътя изглежда по един и същи начин. Но не това е най важното. Важното е, че като цяло тук цари една психоза против работодатели. И то психозата отива чак към противни изказвания - да изгният, да умират кучетата мръсни, да ги застреляме и т.н и то това са приказки и на самия администратор, който има цяла тема в която призовава хората към коректен език и спазване на добрия и приличен тон. Като гледам много не се обръща внимание какво се пише....хоп появява се фирма в черния списък и се започва забавлението...ама какъв е проблема, ама какво е станало....няма значение. Важното е че този който пише първи той винаги е прав и най-вече е прав защото е шофьор. Като се появи don baziliano даже знам какво ще каже. Може би аз съм го накарала от там да мине. Или камиона сам е завил защото е технически неизправен и тогава пак всички ще скочат, е ще захапят работодателя, сиреч мен в този случай, за врата, просто защото думите на един водач са къде къде по-правдоподобни от думите на някакав си гниещ работодател. Хора призовавам ви погледнете си дискусиите и обърнете внимание на това което е писано и на начина по който е писано. Този човек е работил при мен около 2 месеца...явно ни е наблюдавал от татово време, защото претендира да знае финансовото състояние на фирмата още от тогава. Обявява 40 мъже, някой от които работят тук от 10-15 години за роби с посредствено мислене и никой ама никой не му поиска обяснение защо мисли така. Всички почнаха да мислят като него изведнъж. Аз пак ще ви попитам господа, някой разбира ли какво точно сме направили на този човек???? Защото аз нищо не разбрах??? Само че видях как админа измисли нова рубрика набързо ЯВАШ ТРАНСПОРТ и ни обяви за фалирали??? Админе след като ти прозря какъв е проблема на човека би ли ми го споделил?? Кажи какво сме направили на ДОН-а??

Бриги Магнито

Малииииии колежке ,седи те светнем нещо ,тук в този форум не знам кой е прав кой е крив,но забележи всеки може да изложи някаква теза.
У вашият (шефският) форум сте все прави вие оти нещо се кикоти под носо ти и шофер там трудна работа да четне камо ли па да драсне.
И най ме кефи кат некой/я чорбаджи/йка се изфърли тия шоферите били анонимни за тва така писали,а мое ли да ви каем ваща м..а утепана вие па сте мноо смели като драскате пред избрана аудитория.

Мъцни са Дон Базилио така и така и ........
Ваше благородие претенции гледам е предявило 5 евра тва 10 евра онова,и .........

Абре шефке арна ,мое ли ме светнеш кой ти дава право да удържаш квото и било на работник бре?
Друг път кат взимаш товар,па вземи си му плати и застраховките бре.
На тоя свят всичко е измислено бре.

Дон Базилио де си да ти фърлям въжето да те бесим бре човек е тука шефка твоя бивша рииииииииииивеееееееееееее бре

Максимално културно изказване направих ,вервайте ми.

Joro

::)А автора на темата къде ее ?  ,, Къде е Маги '' ?

noemia

Ми аз нищо не съм му удържала...Как реши че съм му удържала нещо?  

imter

Шефке,ще благоволиш ли да ми отговориш на личното съобщение :)?

Бриги Магнито

Цитат на: noemia - Понеделник, 08 Октомври, 2012, 21:14:44
Ми аз нищо не съм му удържала...Как реши че съм му удържала нещо?  
Евала,редко явление е това,свалям шапка.
Може ли едно питане,гледам темата се върти около навигации това ,навигации онова,моя,твоя,негова,бихте ли ми казали вашите камиони(редко казвам тази дума) снабдени ли са с GPS и ако са снабдени ,бихте ли ми казали имате ли служител,служителка който да следи тяхното движение.
Питам ,защото всички сме хора,правим грешки,но не е готино да треснеш две снимки на готово и да кажеш е така ,така е ,но след като каруцата се е обърнала .
Относно вашият казус тук ,напълно си признавам не съм си направил и труда да вникна в дилемата,спора и прочее,но колега защитавам винаги независимо от обстоятелствата и това е така защото сме малко онеправдани тези дни.
GPS  е средство за контрол то е полезно ,че става и да дадеш малко помощ ,когато е нужна все пак сте от един отбор(тоест били сте) имам напредвид,че бай еди кой си кат кривне е могло дър по тела и ,,байко де фана бре,, примерно.
Моя шеф като ми обяснява дадено място едва ли мисли,че съм затрит ,просто гледа работата да върви.
Мерси ,че си затрихте времето с мойте малоумни ,несвързани писаници.

noemia

Това може би трябва да е извинение от г-н Бичкията. Благодаря за което, но и син да ми е не трябва човек да се защитава просто щото трябва. Аз пак зададох въпрос на който сигурно няма да получа отговор а всъщност някой може ли да ми каже какво сме направили на този човек?

wolves

Че е и я да се пишем,темата заинтригуваща,та какво сте му редили на колегата.Мноо сбъркано ми се виде оти съм без лупите май.Мъцни шефке,я Ви мноо тачим

admin

Цитат на: noemia - Понеделник, 08 Октомври, 2012, 20:07:58
Всички навигации са том том и са настроени за камиони. Нямам спомени, мисля че той пожела да работи с негова техника /навигация и преносим компютър/ Дали е бил с мойта или неговата не мога да кажа вече. Но неговия случай не е да кара и улицата в последствие да се стесни. От главен път прави остър ляв завой и влиза в това което съм показала. От самото начало до самия си край пътя изглежда по един и същи начин. Но не това е най важното. Важното е, че като цяло тук цари една психоза против работодатели. И то психозата отива чак към противни изказвания - да изгният, да умират кучетата мръсни, да ги застреляме и т.н и то това са приказки и на самия администратор, който има цяла тема в която призовава хората към коректен език и спазване на добрия и приличен тон. Като гледам много не се обръща внимание какво се пише....хоп появява се фирма в черния списък и се започва забавлението...ама какъв е проблема, ама какво е станало....няма значение. Важното е че този който пише първи той винаги е прав и най-вече е прав защото е шофьор. Като се появи don baziliano даже знам какво ще каже. Може би аз съм го накарала от там да мине. Или камиона сам е завил защото е технически неизправен и тогава пак всички ще скочат, е ще захапят работодателя, сиреч мен в този случай, за врата, просто защото думите на един водач са къде къде по-правдоподобни от думите на някакав си гниещ работодател. Хора призовавам ви погледнете си дискусиите и обърнете внимание на това което е писано и на начина по който е писано. Този човек е работил при мен около 2 месеца...явно ни е наблюдавал от татово време, защото претендира да знае финансовото състояние на фирмата още от тогава. Обявява 40 мъже, някой от които работят тук от 10-15 години за роби с посредствено мислене и никой ама никой не му поиска обяснение защо мисли така. Всички почнаха да мислят като него изведнъж. Аз пак ще ви попитам господа, някой разбира ли какво точно сме направили на този човек???? Защото аз нищо не разбрах??? Само че видях как админа измисли нова рубрика набързо ЯВАШ ТРАНСПОРТ и ни обяви за фалирали??? Админе след като ти прозря какъв е проблема на човека би ли ми го споделил?? Кажи какво сме направили на ДОН-а??

Уважаема Noemia, ще помоля учтиво да не ме намесвате излишно в спора, тъй като моите думи за "Яваш транспорт" написах в отговор на първата публикация в темата. А тази публикация посочва вашата фирма като изключително некоректна. Още повече споделих, че "един мой приятел нарича по този начин подобни фирми". Искрено ще се радвам, ако вие и бившия ви шофьор успеете по някакъв цивилизован начин да обясните на широката аудитория какво точно се е случило. До момента виждам единствено взаимни нападки и картинки от Google Earth. По отношение на "гниещите работодатели" ще поясня, че ставаше дума за "гниене на камионите", тъй като в един определен момент просто няма да има кой да ги кара. Светът се променя и никой не би търпял работодатели, които рискуват живота и здравето на своите шофьори с някаква допотопна техника. Моля да бъда извинен, ако с думите си съм засегнал някого до момента. Темата обаче остава отворена за изясняване на подробностите.

noemia

Бриги,

GPS-a дава информация с 3 минути закъснение. При скорост 50км/ч за 3 минути се изминават 2,5 километра. Има човек който наблюдава камионите, но когато камиона се намира в населено място, с тези 3 мин закъснение оградата на къщата вече е бутната. Ами ако все пак камиона бъде видян цели 6 мин по-късно стават 5 километра. Един диспечер наблюдава няколко камиона. Преди тръгване диспечера дава маршрут с номерата на пътищата и водачът потвърждава или обратното водачът дава маршрута по навигация с номерата на пътищата и диспечера преглежда на картата и потвърждава. Всички излишни обиколки са загуба на време и пари, така че не мисля че би имало работодател който би отказал помощ в който и да е момент. Това е мое мнение. Ако има някоя наета кака която я боли фара може и да е друго.

Бриги Магнито

Уоуууууу шефке Флюбих се бре,изрази като ,,кака я боли фара,, ми действат мноо.
тЕ ТАКИВА ШЕФКИ ТАЧИМ.

Шефке не знам от се форсиш из тая тема,но дон Базилио като четнох е рекъл
-лоши условия на труд(визирам камиончетата ,инструментите и т.н.)
-слабо заплащане(предполагам стинките на км са кът)
-подмотване със заплатката(визирам частта с 100лв. през ден)

и гаранция има нещо друго ,я некоя ножица я нещо друго.

А и може човека да не тачи изрази като ,,кака,, , ,,боли,, , ,,фара,, и прочее ,мен тука и у фацето ,че ме поядат ,че маам моенски,а не книжовно -правописен.
Апропо все питаш ко сте му направили,я да те питам ,ма да ми мъцнеш честно,да не го ущипа дон Базилио ?
Относно обясненията за Жи Пи Еса ,мноо мерси,само да те светнем,че има дни подлъгва с едно до 10-15км точната позиция на даден дръгел.Аз питах те така за спорта да провериМ колко шефки има у ващо ТКЗС.

Бриги Магнито