• Welcome to Форум на българските шофьори.

Сет-Стойчо Михалев

Започната от Don_Bazilio, Вторник, 28 Август, 2012, 11:06:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ИванТ

Доста изчерпателни мнения от Don_Bazilio, поставящи много въпроси, на които аз с нетърпение чакам отговор.
Малко данни за тази фирма от националния търговски регистър:
Създадена е през 1992 година с правна форма: едноличен търговец. Първоначалния адрес е бил: град Пловдив, район "Южен", улица "Даме Груев" 54, апартамент 14, а впоследствие е променен на: град Пловдив, район "Южен", булевард "Кукленско шосе" 12. Собственикът на фирмата е Стойчо Ставрев Михалев. Булстат: 040865453.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Бриги Магнито

Кат мъцам,че тука ша е житие и битие на фирмето нема кой да чуе. ;)
Дон Базилио мъцни колко варела съсипа с тия твой екстремни сопки бре,че нешо ме хвърликте у интерес да ви каем.

Бриги Магнито

Don_Bazilio

Жалко, че от никъде не може да се намери статистика колко пъти му са блокирани банковите сметки...

Don_Bazilio

Искай от Мая да публикува снимките и сам сметни колко са варелите.

Бриги Магнито

Цитат на: Don_Bazilio - Събота, 20 Октомври, 2012, 11:18:39
Искай от Мая да публикува снимките и сам сметни колко са варелите.
Бе сметам аз тука едни сметки,ма нещо тц не се връзват ,варели на два реда на пале мейби сигур по 4 по 200 кила ,та бах мамо му колко тона иде товаро бре?
:( :-\
Я съм си проЗ ма как ми го рисувате правилно требе да си сметам естественно язека ТОТАЛ масла никогиш не съм возил,тъй че да ме запростите ако нещо не съм си го представил цветно.

totev64

Еее, колега Дон Базилио, много време те чахах да се появиш, та чак спрях да влизам. Мноого работиш, както разбрахме. Виж кво, колега, запри се малко. Пак повтарям-работил съм с теб, уникален чешит си. Забравил съм всички неприятности, не искам да гледам назад, но и не мога да не подложа на съмнение сърцераздирателната ти история. Знам, че сега ще наскачат твоите защитници и ще ревнат че нищо конкретно не казвам. Добре, ще кажа нещо-ти щеме разбереш.
Колеги, ако на някой му се случи да работи с Дон-а да внимава много моля с музиката в кабината, щото му пречи на човека да спи докато вие карате посред нощ. Създавате му дискомфорт, нали разбирате!

Don_Bazilio

Уважаеми господине totev64, не мисля, че се познаваме и сигурно нещо грешите. Винаги, когато съм карал на "двойка" съм гледал на колегата да му е комфортно, когато е зад волана. А това, че има колеги, които въобще не се съобразяват с колегата до тях - е, има ги. И още нещо - не могат да понасят никой да мисли по начин, различен от техния!

driver1

Цитат на: totev64 - Събота, 20 Октомври, 2012, 13:25:36
  Еее, колега Дон Базилио, много време те чахах да се появиш, та чак спрях да влизам. Мноого работиш, както разбрахме. Виж кво, колега, запри се малко. Пак повтарям-работил съм с теб, уникален чешит си. Забравил съм всички неприятности, не искам да гледам назад, но и не мога да не подложа на съмнение сърцераздирателната ти история. Знам, че сега ще наскачат твоите защитници и ще ревнат че нищо конкретно не казвам. Добре, ще кажа нещо-ти щеме разбереш.
Колеги, ако на някой му се случи да работи с Дон-а да внимава много моля с музиката в кабината, щото му пречи на човека да спи докато вие карате посред нощ. Създавате му дискомфорт, нали разбирате!

Абе Тотев, това ли е най убедителния компромат, който можа да измъдриш? Смешен си бе, човек! И да е истина, какво? Ако му пречи музиката, значи няма да има музика! Точка! Почивката на колегата е неприкосновена, не ти ли е ясно това? Защото е карал докато ти си почивал, или ще кара, когато дойде редът му. А на теб, ако ти се доспи без музика, имаш избор - спираш и дремваш 1-2 часа. А почивка няма как да се навакса. Пробвай да не се съобразиш с това в моята кабина и да пускаш силно радиото и ще видиш как ще изхвърчиш в движение!

Уди кълвача

Цитат на: totev64 - Събота, 20 Октомври, 2012, 13:25:36

Въх, уби ма!

Giorgio_bg

Голям цирк  правите тука.Браво.по темата-кой колко години е в транспорта незнам ,но е ясно че се мъчите с тази работа,и шофьорите и фирмата.неподготвени шофьори,но с амбиций и самочувствие и работодатели с сбъркана Схема на работа.пълна каша.Все пак успех ви пожелавам и  ви уверявам че има фирми за пример,така и  добри шофьори и прекрасни хора  ...е  ....минимум 1000км назапад но не спирайте да се усъвършенствате.и последно ако може да ВИ помоля карайте поне с 90 км ч за някой от нас времето е важно,да сме си вкъщи за паузата 45 ч.Благодаря.

Бриги Магнито

Цитат на: Giorgio_bg - Събота, 20 Октомври, 2012, 16:58:13
Голям цирк  правите тука.Браво.по темата-кой колко години е в транспорта незнам ,но е ясно че се мъчите с тази работа,и шофьорите и фирмата.неподготвени шофьори,но с амбиций и самочувствие и работодатели с сбъркана Схема на работа.пълна каша.Все пак успех ви пожелавам и  ви уверявам че има фирми за пример,така и  добри шофьори и прекрасни хора  ...е  ....минимум 1000км назапад но не спирайте да се усъвършенствате.и последно ако може да ВИ помоля карайте поне с 90 км ч за някой от нас времето е важно,да сме си вкъщи за паузата 45 ч.Благодаря.
;) Да върви моабета бре баце.
Сапунка ти не трябва те тука е купона.

loshdancho

Доне, Доне...Като не знаеш поне питай...не е срамно и незнанието но, не те оправдава,
Уж си имал книжка когато баща  на Мая е бил юноша  бледен  ама не знаеш основни понятия от онова време... То и книжка кола не кара, затова не ми вдъхваш доверие.
ЦитатЗа подготовката и пътуването ни с Красимир до Белгия( на двойка ). Най-важното според  Мая бе да си издялам пръчка, която да разграфя по подходящ начин през 1 см.,
Що не си купи една рулетка за 5лв? Много по лесно е  и не  иска дялкане... ама трябва да си се  отъркал за да знаеш.
ЦитатБе ми обяснено, че камиона който ще карам там има пълно оборудване. Оказа се, че това съвсем не е така. Нямаше крик, ключ за гумите с удължител, никакъв инструмент, навигация, аптечка
И тука предавам уроци... спираш и си купуваш като взимаш  фактура на името на фирмата. Какво по лесно.
Цитатнямаше ADR обувки , каска и очила, които се изискват от повечето фирми.
Това са лични предпазни средства, не са ADR, АДР обурудване си е нещо съвсем друго, след като си "изкарал " курса би трябвало да го знаеш.
ЦитатТогава ти казах, че е забранено да се говори и пише по телефона по време на шофиране.
Принципите са най-важното нещо и трябва да се спазват, дори това да предизвиква луд и безумен смях в околните.
ЦитатЗа т.нар. от теб ,,Алея за велосипедисти". Къде беше ти , Мая, когато с Мария обсъждахме по кой от двата маршрута да мина? Беше толкова заета, че ми каза да говоря с нея. А аз нея не я обвинявам в нищо-момичето още се учеше. И ми препоръча точно този маршрут от 2,7 км, вместо другия от 4,9 км.
След  това.... вече си мисля, че се обсъжда и маршрута за нощно пикаене с дисонентката.
Колега ти за какво си там?????
ЦитатИ когато се прибрах в БГ застанах очи в очи с баща ти и го попитах за щетите. Неговия отговор бе , че те са негова грижа. След като веднъж нещата са решени от него, защо се бъркаш където не ти е работа?
Обаче ти пак си недоволен.....
ЦитатПри получаването на ЧМР от офиса на Тотал не ми разрешиха да пиша, че не съм присъствал на товаренето,
Да защото са си в правото да искат, а ти в правото да пишеш.. за това си има Конвенция...Ама кой да чете... и да беше писал ако не е на 1-ят екземпляр, който остава в изпращача  не важи.... А защо въобще тръгна????
ЦитатНо в едно задръстване(каквото ти никога не си виждала) движението е бавно и периодично. При едно такова, един тъпак се намести пред мен на скорост и наби спирачки.
Същият случай в наше село... Ти какво очакваш??? Всички да те пазят ли?
Цитаткоето предизвиква леко огъване на варелите от удара с по-задния. Няма спукване, няма изтичане на масла. Защо, Мая, преиначаваш нещата??? Защото ти изнася винаги шофьора да е виновен! В последствие маслата от огънатите варели са прелети в нови варели и това е щетата. Дали са 2100 евро?
Понеже разбираш, ми кажи колко струва да се закупят и доставят от точка до точка? Колко струва да се  прехвърлят и запечатат? Колко струва времето  загубено в цялата операция и как това се отразява на клиентите на ф-мата получател на стоката?....
Това поне са моите виждания по твоята работа.
За другите неща(техническото състояние), може би си прав ,но не съм бил там за да съм свидетел.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

driver1

Изобщо не съм съгласен с някои от апострофите на колегата loshdancho. Това, че не си е купил рулетка въобще не е акцента на написаното от Дон Базилио. Проблема е, че изобщо някаква жалка фирмичка иска подобно нещо. Кажете на един французин за подобно изискване и наблюдавайте реакцията.
  Разбира се, че АДР-оборудването и личните предпазни средства са различни неща, но и двете са задължение на работодателя, а не на шофьора. Ако не ги е осигурил, значи е неизряден. Обсъждането на маршрута не е укоримо, защото постфактум може да ти кажат: "А защо не мина от...еди къде си?" И, хоп - удръжки. Така, че и аз, когато се колебая, уточнявам ПРЕДВАРИТЕЛНО тези неща за да ги лиша от възможността да ме клатят после. И т.н...Всяко твърдение може да бъде тълкувано различно. Пак казвам - не познавам колегата Базилио и не му адвокатствам, но се опитвам да чета между редовете му и някак си му вярвам за повечето неща, които твърди. Обратното - "колежката"  ми звучи фалшиво в желанието си да да представи фирмата си като благотворително дружество, жертва на кръвожадни и некадърни шофьори. Ами те като са толкова кадърни що не ги подбират по-внимателно?

Бриги Магнито

Евала Драйвер ,сефте да мъцнеш нещо със свето.

driver1

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 20 Октомври, 2012, 19:39:08
Евала Драйвер ,сефте да мъцнеш нещо със свето.

Е, аз поне стигнах до своя ПЪРВИ път. Ама ти кога ще направиш сефтето? ;)

driver1