• Welcome to Форум на българските шофьори.

Сет-Стойчо Михалев

Започната от Don_Bazilio, Вторник, 28 Август, 2012, 11:06:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

:) Работим по въпроса ,но не таи голяма надежда. ;)

Бриги Магнито

loshdancho

Цитат на: driver1 - Събота, 20 Октомври, 2012, 19:26:58
  Изобщо не съм съгласен с някои от апострофите на колегата loshdancho. Това, че не си е купил рулетка въобще не е акцента на написаното от Дон Базилио. Проблема е, че изобщо някаква жалка фирмичка иска подобно нещо. Кажете на един французин за подобно изискване и наблюдавайте реакцията.
  Разбира се, че АДР-оборудването и личните предпазни средства са различни неща, но и двете са задължение на работодателя, а не на шофьора. Ако не ги е осигурил, значи е неизряден. Обсъждането на маршрута не е укоримо, защото постфактум може да ти кажат: "А защо не мина от...еди къде си?" И, хоп - удръжки. Така, че и аз, когато се колебая, уточнявам ПРЕДВАРИТЕЛНО тези неща за да ги лиша от възможността да ме клатят после. И т.н...Всяко твърдение може да бъде тълкувано различно. Пак казвам - не познавам колегата Базилио и не му адвокатствам, но се опитвам да чета между редовете му и някак си му вярвам за повечето неща, които твърди. Обратното - "колежката"  ми звучи фалшиво в желанието си да да представи фирмата си като благотворително дружество, жертва на кръвожадни и некадърни шофьори. Ами те като са толкова кадърни що не ги подбират по-внимателно?
Може и да е така, но това е милата ни родна картинка с подбиването на навлата.. и ако не беше така, щяхте ли да работите в чужбина...
Е, Аз си имам рулетка, но не я ползвам... Мога и без нея да си сметна разхода....Но е показателно за човека.
Другият  апостроф .. обсъждането на маршрута?
Драйвър, Ти между 2,7 и 4,9/ на 800км разлика правиш ли, щото Аз не, и не ги обсъждам тези неща, и въобще се чудя на човека. За обсъждане , се подлага да или не обиколя 20,30, 100км, ама разлика от 2,2км????
Кръвожадни и некадърни има и в двата лагера за съжаление.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Lorinser

Това, дали ще е сопа или рулетка не е ли едно и също? Стигне ли се до там да трепериш на някой баир да не ти засмуче въздух заеби... ???Аз като пътувах на двойка за Италия, на Вентимиля колегата беше легнал да почива, и като се разсъни и видя големия баир(понеже преди да се сменим проверихме с сопата горивото и беше малко) и почна да вика - Газ! Газ! Е газ ама движението беше еднопосочно заради ремонт по другото платно.Не ме питайте по тея баири и завои как съм изпреварвал камионите, а ми беше първи курс. ???

Boroman21

Истината е пълнене до капачката и няма да има такива проблеми ;D

loshdancho

Цитат на: Boroman21 - Събота, 20 Октомври, 2012, 22:18:24
Истината е пълнене до капачката и няма да има такива проблеми ;D
Това е истината, после само с допълва.

Don_Bazilio

Когато ти поднесох молбата си за напускане, Мая, ти ме попита за причината. Е, сега вече мога да ти кажа цялата истина! Тъй както Ти, Мая, имаш правото да избираш работниците си, така и работниците имат правото да избират за кого да работят!!! Аз не пожелах да работя за теб, защото:
1.   Не искам да работя със стари, технически неизправни и необорудвани камиони. На теб ти трябват археолози за тези гробници, а не шофьори.
2.   Защото в момента на напускането ми банковите Ви сметки бяха блокирани и нямахте пари дори за хляб. Е, бързо ги намерихте, но прецених, че мястото ми не е при Вас.
3.   Не искам да се скъсвам да пиша SMS-и  когато пътувам по телефон от 10 лева.
4.   Не искам да работя с некомпетентен диспечер.
5.   Не искам да ми превеждат по 100 лева седмично, за да се храня, пера и къпя-таксата за тегленето им естествено е за моя сметка(6%).Обяснението:Такива са възможностите на фирмата.
6.   Не желая да треперя заради претоварвания или други нарушения, които ме карате да правя.
7.   Постъпил съм правилно, защото  и другите колеги напускат-Петър, Нено, Данчо е на път... Не може всички да сме гадове, а Ти , Мая, китка за мирисане. Щом бягат – причината си ТИ !!!
8.   Не познаваш Регламент 561 и АДР.
9.   Не желая да рискувам живота си заради Вашите простотии.
10.   Липсват условия за нормална работа – тоест, не желая да съм МУНДАР като Вас.

С две думи: Не ме кефите! С некомпетентността, ориенталското си мислене и селяндурския манталитет!!!

Donq_Baziliana

Ц, ц, ц.....Дон Базилио,

да беше станал един ПИСАТЕЛ, да си стоиш вкъщи пред печката на топло...ама и тогава пак щеше да си недоволен, защото такива хора като теб има и ще има...вечно недоволни, вечно мрънкащи, вечно другите им виновни за всичко!
  Дон Базилио, що не вземеш да си направиш една транспортна фирмичка /да ти е мирна главата/; да си изкараш едно лицензче /ама е хубаво предварително да седнеш и да прочетеш какво ти е необходимо за това/; да си купиш едно камионче /направи справка в интернет, колко средства са ти необходими за това/; па да седнеш, да почетеш малко и да се явиш на изпит за Професионална компетентност за Ръководител транспорт; да си осигуриш сервиз за ремонтни дейности на съответното камионче и естествено да му плащаш на този сервиз; да научиш наизуст Законите и Разпоредбите; да си намериш подходящ шофьор на когото да се довериш /защото освен товара, за който трябва да отговаря; трябва да отговаря и за машината която си му поверил; за когото шофьор също ще се притесняваш и ще носиш отговорност/ и да му осигуриш заплата, която той с труд си я е заслужил, независимо че  съответната фирма поръчител не е осъществила плащане към теб и тогава Дон Базилио, ти ще трябва да извадиш от твоите лични средства и да му платиш, независимо че ТИ утре може да нямаш за един хляб; да плащаш щети, причинени по една или друга причина; да чакаш сътветния превод от съответната фирма поръчител /с който трябва да зплатиш разходите които вече са се натрупали, включително и заплата на шофьора/, който може да не се осъществи дори повече от 4 месеца /независимо какъв договор си подписал, просто по телефона слушаш оправдания и чакаш, защото не само в България икономиката е зле/ и т.н. и т.н.; защото Дон Базилио освен "мръснишко" поведение има и едно друго, а то се нарича Доверие. Понякога не ти остава нищо друго освен да се довериш и да инвестираш!
   За проблемите на фирмата, не бери грижа! Това не е твоя работа, има си хора които отговарят за тях! А дали сметките й някога са били блокирани, и това не те засяга, защото така както сам пишеш: 1. Не са ти удържани пари за щетите! и 2. Изплатено ти е всичко до стотинка!
/само ще вметна, че всички служители и бивши, и настоящи са си получили и получават всички средства, които са си изработили/.
   И още нещо Дон Базилио....за джипа Дачия, който си споменал....аз още не съм разбрала Дачия, да произвеждат джип с емблема - жълт кръст или наклонен "+" /всеки може да реши за себе си как да го разбира/, но ТИ, Дон Базилио естествено си по-компетентен от мен и знаеш най-добре и повече от всички /сигурно си дясната ръка на Господа наш/!

Прав ти път..........! И попътен вятър !

driver1

Тц, тц, тц! Сега вече се ядосах! Ще коментирам горното словоизлияние, но за съжаление в момента трябва да пътувам и нямам време да пиша. То па бива безсилие и дребнавост, ама това започва да минава всякакви граници. Та чак и загадки решаваме - "наклонен жълт кръст", "крив плюс" и секви такива простотии. Добре де, разбрахме - става дума за жълтокож "Шевролет", гордостта на фамилията, когато се пльосне с него на мегдана в родното село. Простотия!
    За останалото - друг път!

Lorinser

Само един въпрос- Това Ивеко(камиона на обречените) бял ли е на цвят? Че по някаква случайност май знам за кой камион става въпрос.

DENINI

Много си е права.Щом на Дон му е платено до стотинка,какво иска повече.Щом е с претенции да си осигури минимум 500 000лева и да стартира бизнес.Ще мове да кара Актрос от Балкан Стар.

динко

Колегата е Дон,не може да лъже и хитрува и с 500 000 хилки ще си свирка не да се занимава с писане...Лека и безаварийна колеги,чорбаджии толко много инвестиции и нямате 5 лева да си платите.

Boroman21

Е то и шефовете са с едни гооолеми изисквания та нема на къде , то не е стаж , па езици , па да си млад , па да си красив , да може да караш по 24часа в денонощието  и да си плащаш глобите , да може да си правиш регенерат на пътя и нещо там като се строши на пътя по дръгела.Ай стига сте искали  , не стига че работим за стотинки ами и с претенции.Като толкова изисквате започнете поне да давате и пари  , а засега каквото и заплащането такова и обслужването.

ПП.Никой не е накаран насила да вземе заем от 500 бона за да купи дръгели и да се прави на шеф  , като не му харесва отива кеф ти да роботи или на борсата това е .

imter

Именно за едни такива 500 000 лв.,повечето от колегите страдат,защото на техен гръб ги изплащат транспортните босове,а и аз лично не мисля,че точно с тази сума се започва транспортен бизнес.В повечето случаи е с около 200 000 лв.,150 000лв. за джип-предимно БМВ или Тойота ;),а с 50 000 лв. се купува композиция ;D ;D ;D.

Красимир

Цитат на: imter - Понеделник, 22 Октомври, 2012, 22:22:44
.....................................................а с 50 000 лв. се купува композиция ;D ;D ;D.
С 50 000 се купуват поне 2-3 композиции на лизинг ;)
;D ;D ;D
ПО-ДОБРЕ 20 МИНУТИ ПО-КЪСНО,ОТ КОЛКОТО 20 ГОДИНИ ПО-РАНО

DENINI

Радвайте се,че има чорбаджии да ви дават кеш пара,не злобейте!

DENINI