• Welcome to Форум на българските шофьори.

До къде най далеч сте говорили с вашето СВ

Започната от Bulgarian truck driver, Събота, 02 Април, 2011, 20:22:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Bulgarian truck driver

Днес говориш от камиона с един англичанин от Бирмингам.Но английския ми не е много добър и успяхме само да си научим имената и кой от каде е.Преди сам говорил с Румъния,Полша,Унгария с колеги.

Bulgarian truck driver

LZ2STA

Последно направих връзка с Испания,това беше на 27.03.11 към 20.40 ч,бях на Слънчево в посока Варна.Преди съм правил връзки с  Австрия,Германия,Италия,Швеицария,Хърватска, това от камиона.От вкъщи със стационарната съм говорил с Македония,Ленинград,Краснодарск,есента един колега ме беше чул малко след Крайова в посока Бекет,аз тогава тъкмо бях сложил радиото в колата и го пробвах.

73!

LZ2STA

Bulgarian truck driver

Цитат на: LZ2STA - Събота, 02 Април, 2011, 23:07:17
Последно направих връзка с Испания,това беше на 27.03.11 към 20.40 ч,бях на Слънчево в посока Варна.Преди съм правил връзки с  Австрия,Германия,Италия,Швеицария,Хърватска, това от камиона.От вкъщи със стационарната съм говорил с Македония,Ленинград,Краснодарск,есента един колега ме беше чул малко след Крайова в посока Бекет,аз тогава тъкмо бях сложил радиото в колата и го пробвах.

73!
Миналата седмица и аз говорех с един испанец,но не разбрах къде се намира.Сега потготвям станция за у нас.Имам President Lincоln,купих антана 6.5 метра 1000 вата от Англия.Един 100 ватов уселвател Midland 747.Захранване почти сам уредил 40 ампера.Остана кабела RG 213,но е скъпичък а ми трябват към 40 метра.Като наредя всичко пак ще пиша.Може да се чуем с някой колега.

Trucker_Boy

Преди няколко дни говорих с украинските таксита като за начало според мен е добре скоро като повдигна още малко антената дано до някоя по-далечна точка  ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

rider777

:) За какви разстояния говорите ???? Аз на 300 метра и нищо не чувам ,,,,,,,, :'(
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Trucker_Boy

Цитат на: rider777 - Понеделник, 25 Април, 2011, 23:08:33
:) За какви разстояния говорите ???? Аз на 300 метра и нищо не чувам ,,,,,,,, :'(

Баце , нали ти обясних защо е така ?
Просто като сложим нова антена ще си N1 , просто сега като си с оригиналната антена на ДАФ-а  няма как да стане.
Прохождението не зависи от теб ;)
www.sbps.eu

LZ2STA

От две седмици няма и ден в който да не си бъбря с Московския папагал.Тая гадинка се чува из цяла България

Trucker_Boy

Цитат на: LZ2STA - Сряда, 27 Април, 2011, 23:01:26
От две седмици няма и ден в който да не си бъбря с Московския папагал.Тая гадинка се чува из цяла България

Днес беше първата ми среща с папагалчето , за щастие беше само 1 час  ;D
www.sbps.eu

Bulgarian truck driver

Тези дни яко говоря с Румъния,Унгария,Полша.С наши колеги които патуват на там.Вие говорите ли на далеч.

Trucker_Boy

Цитат на: Bulgarian truck driver - Петък, 24 Юни, 2011, 23:48:28
Тези дни яко говоря с Румъния,Унгария,Полша.С наши колеги които патуват на там.Вие говорите ли на далеч.

Нямам много възможност сега да сядам на станцията ,защото все не ми остава време.
Нормално е при безоблачно и слънчево небе да се правят дълги радиовръзки.
Поздравления! ;)
www.sbps.eu

abator

VOLVO 480

Ами и аз, да кажа за руския папагал. Миналата седмица бях в Турция, на Гебзе. Тези руснаци чак там се чуват. Аз, направо ми е писнало от тая рускиня, като започнат да говорят петък, събота и неделя, направо ми става лошо, човек не може една дума да си кажи СБ-то! Така, че, ако някой от вас, може да поговори с това руско канраче помолете ги да минат на друг канал различен от 25-ти!!!

admin

Понякога това, което се чува, е отразен от йоносферата сигнал и няма нищо общо с далечни разстояния. Най-дългата ми връзка е Банско - Благоевград и то на 160 MHz.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

abator

Най-дългата връзка, която съм успявал да осъществя е Ястребино - Варна.

Bulgarian truck driver

Цитат на: admin - Събота, 25 Юни, 2011, 13:54:38
Понякога това, което се чува, е отразен от йоносферата сигнал и няма нищо общо с далечни разстояния. Най-дългата ми връзка е Банско - Благоевград и то на 160 MHz.
Незнам какво имаш предвид за отразен сигнал, но аз говоря с тези колеги.Питаме се кой каде е, какво кара, с каква станция е.Такива неща.Проваждам нормални разговори с Унгария, Румъния, Полша, дори с Англия.

Bulgarian truck driver