• Welcome to Форум на българските шофьори.

До къде най далеч сте говорили с вашето СВ

Започната от Bulgarian truck driver, Събота, 02 Април, 2011, 20:22:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bulgarian truck driver

Подготвям нова техника за вкъщи.Трябва само да оправя КСВ-то малко и се включвам от Стара Загора и аз.

Bulgarian truck driver

MB Actros

Не е ли идеално това КСВ . :o  Доволен ли си от този усилвател RM?

MB Actros

Bulgarian truck driver

Цитат на: MB Actros - Петък, 19 Октомври, 2012, 17:47:38
Не е ли идеално това КСВ . :o  Доволен ли си от този усилвател RM?
КСВ е към 1.5 , може и по добре но трябва да се качвам на покрива на блока.В неделя и това ще стане.А уселвателя е много добър.Вече четвърта година го ползвам.

Бриги Магнито

Цитат на: johnmarlow - Четвъртък, 18 Октомври, 2012, 19:43:55
Техниката ми не е нещо кой знае какво
:-\ ,а бре и всеки ден прохождение ли сварваш?
Апропо днес що пцувни отнесе нема да ти редим,Наташка некво не можа да ни откаже от 25 канал,ма ти баце джаскаш ли всеки ден така гаранция си ни изхвърлил от канало.

Апропо и на Кулата отекваш на Серес обаче чезнеш виж там врътни прохождението  ;) уекинко.
Я ме светни и кво е тва ВИП Роджър,че нешо сефте го чух днес.

Bulgarian truck driver

До към 21часа съм на 27.555 MHz USB . Ако има ко члеги да се пробват да се чуем.Андрей от Стара Загора

johnmarlow

Бриги , донт кахър сменяме канала .
Трък драйвер - можем да се чуем на 27.555 но нека ми дойде позивната тия дни .
Днес пак супер прохождение. Говорих с Малта на 27 канал.И чувах Ангел (Пловдив) в колата но той не ме чуваше понеже съм само с 4 вата.

Бриги Магнито

Цитат на: johnmarlow - Неделя, 21 Октомври, 2012, 20:48:19
Бриги , донт кахър сменяме канала .

Баце я кахър немам бре,даже при тая мъртвилка у ефира е кефско да чуем ко се пънете,но проблема е ,че има места ,където нервите са на предела ,а пък се сбират по 30-40 коли със станции и когато и вие сте в ефира става ,мазало.
Шумолете си бре,на мен не ми пречите .
Цитат на: johnmarlow - Неделя, 21 Октомври, 2012, 20:48:19
но той не ме чуваше понеже съм само с 4 вата.
;) е те туй да знааш не ти верим с 4 вата ,да бе добре ;)

Bulgarian truck driver

Днес имаше голяма проходимост.Доста поприказвахме с Иво от Лондон.Един колега се намеси от Пловдив , но аз не го чувах в Стара Загора само с Иво се чуваха.Чудна работа мятам на 2000 км до Лондон , а не ме чуват на 100 в Пловдив.Други колеги нямаше в ефира  ??? ??? ??? 

Roshko

Цитат на: Bulgarian truck driver - Неделя, 28 Октомври, 2012, 22:56:48
Чудна работа мятам на 2000 км до Лондон , а не ме чуват на 100 в Пловдив.

Чукни в гугъл "разпространение на радиовълните" и ще разбереш защо. ;)

Dido

johnmarlow Днес към 11 часа (наше време) те чувах кристално ясно.Аз бях в Гълъбово ти говореше с някой колега от Бяла,но него не го чувах.
Не е важно какъв камион караш,важното е да е с осем цилиндъра и да е Шведски

johnmarlow

Мдаа! Говорих с Бяла русенско.С един приятел от Вакарел.  С Арад и с още няколко.
После се видяхме с Ангел , той беше на 14изход на М1. Та от там говорихме със
Сицилия (един италиански радиолюбител)от на Ангел станцията в камиона.
Големи прохождения тия дни...

MB Actros

Вчера голямо прохождение имаше станцията ми беше почти до край намален скруелча. Като минавах по край Враца чух и Ангел бил в Англия търсеше Българи,ама като ми е слаба станцията не можем да метнем до него.

VOLVO 480

Цитат на: MB Actros - Петък, 02 Ноември, 2012, 05:46:56
Вчера голямо прохождение имаше станцията ми беше почти до край намален скруелча. Като минавах по край Враца чух и Ангел бил в Англия търсеше Българи,ама като ми е слаба станцията не можем да метнем до него.

Последно време нито един колега не се обажда от Европа нещо не им се приказва,макар и да има добри прохождения!

u4enoto

Здравейте , нов съм в занаята но се интересувам какви станции и какво още е нужно да се чувам с колегите си ? Става въпроса за вътрешни курсове в Германия и да се чува ме по между си ? Или е невъзможно?

batNIKI

Цитат на: VOLVO 480 - Събота, 03 Май, 2014, 20:18:44
Последно време нито един колега не се обажда от Европа нещо не им се приказва,макар и да има добри прохождения!
Е как да няма бе колега? От Франция и Испания постоянно говоря с България, най много с района на Пловдив!

batNIKI