• Welcome to Форум на българските шофьори.

До къде най далеч сте говорили с вашето СВ

Започната от Bulgarian truck driver, Събота, 02 Април, 2011, 20:22:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Bulgarian truck driver

Цитат на: abator - Събота, 25 Юни, 2011, 11:14:09
ъъъъъ......за СВ 4 вата ли говорим? ???
Незнам за другите, но аз излъчвам към 250 вата.

Bulgarian truck driver

admin

На каква честота се получават тези далечни разговори? Вероятно и антената е специална...
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Цитат на: Bulgarian truck driver - Събота, 25 Юни, 2011, 22:34:32

Я сподели малко за апаратурата ти ако може, ако искаш използвай лично съобщение.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Bulgarian truck driver

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 25 Юни, 2011, 22:45:29
Цитат на: Bulgarian truck driver - Събота, 25 Юни, 2011, 22:34:32

Я сподели малко за апаратурата ти ако може, ако искаш използвай лично съобщение.
http://www.cbradio.nl/Intek/Intek_M495_Power/frames_intek_m495.htm Това е станцията, но е усилема на 15 вата.http://www.cbradio.nl/rm/RM_KL500/frames_rm_kl500.htm А това ми е уселвателя.http://www.sirioantenne.it/prodotti_ant.php?category=CB+27+MHz+Mobile+Antenna&antenna=TURBO-5000%2C+PERFORMER-5000&idc=1008171255&idg=1008171169&idp=1144670713 И антената.

Цитат на: admin - Събота, 25 Юни, 2011, 22:38:37
На каква честота се получават тези далечни разговори? Вероятно и антената е специална...
Честотата колега е 27.245 MHz. С две думи 25 канал.

Причина за редакция: Две поредни публикации!

the_unseen

LZ2STA ако е във Враца да каже кога ще вика на 25 и аз от Бойчиновци ще викам па дано се чуем. лъча с 200 вата. В момента руснаците ме чуват .

Trucker_Boy

Цитат на: the_unseen - Събота, 02 Юли, 2011, 14:32:03
LZ2STA ако е във Враца да каже кога ще вика на 25 и аз от Бойчиновци ще викам па дано се чуем. лъча с 200 вата. В момента руснаците ме чуват .

Той в момента е на път из България.
Във Бургас е в момента.  ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Bulgarian truck driver

Тези дни много се говори на далеч.Днес се чухме с колеги в Германия.

dzaro

Здравейте на всички от скоро съм тук чета темата с интерес и реших и аз да се запиша.Имам радио в нас със стационарна антена,най далечна връзка съм правил с български камион който беше в град Гьор в Унгария.Аз съм от Шумен.Ако някой иска да направим проба с ЦБ радиото да се обади скайпа ми е   dacian_   

ra4ekra4e

Цитат на: dzaro - Четвъртък, 18 Август, 2011, 15:53:31
Здравейте на всички от скоро съм тук чета темата с интерес и реших и аз да се запиша.Имам радио в нас със стационарна антена,най далечна връзка съм правил с български камион който беше в град Гьор в Унгария.Аз съм от Шумен.Ако някой иска да направим проба с ЦБ радиото да се обади скайпа ми е   dacian_   
Кажи нещо за Радиото, марка модел, усилвател имаш ли?
Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа.....

dzaro

Цитат на: ra4ekra4e - Четвъртък, 18 Август, 2011, 15:58:24
Цитат на: dzaro - Четвъртък, 18 Август, 2011, 15:53:31
Кажи нещо за Радиото, марка модел, усилвател имаш ли?
Радиото е радиолюбителско YAESU -857D няма точно фиксирани канали но аз имам таблица кой канал на каква честота отговаря връзката я направих на канал 25 или 27.245Mhz преди около месец.Усилвател нямам.Радиото си е стандартно 100вата

bad_kras

Аз имам Президент Херберт - най много говорих с един колега от ТракияГлас - аз бях в Тимишоара , а той тръгваше от паркинга на Питещи на аутобана. Говорихме около 15-20 минути , голям майтап беше! И аз останах изненадан!   Иначе нормално с усилвател съм правил връзка от Монтана (Монбат) до Враца с колега от Гопеттранс. Без усилват в Германия с наш колега най много до 22 км.
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

godji

Интересно ми е - използвате ли някакви позивни или кодове за повиквания като си говорите  ::) или просто си лафите като по телефон :)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

bad_kras

Цитат на: godji - Четвъртък, 18 Август, 2011, 21:26:03
Интересно ми е - използвате ли някакви позивни или кодове за повиквания като си говорите  ::) или просто си лафите като по телефон :)
сложи си станция , включвай на сканиране в БГ или 25 канал и ще разбереш!   по европата бг шоферите сме на 25 канал

godji

" сложи си станция " - лесно ти е да го кажеш !Ще го направя , но не сега ! Засега имам други дупки за запълване ! Колегите ми имат станций в камионите и даже не ги вкл. Аз нямам такъв късмет  :( Пък какво пречи да ми обясните правилата !? Кат си сложа станция няма само да слушам я  ???
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

bad_kras

Цитат на: godji - Четвъртък, 18 Август, 2011, 21:36:23
" сложи си станция " - лесно ти е да го кажеш !Ще го направя , но не сега ! Засега имам други дупки за запълване ! Колегите ми имат станций в камионите и даже не ги вкл. Аз нямам такъв късмет  :( Пък какво пречи да ми обясните правилата !? Кат си сложа станция няма само да слушам я  ???
колега аз просто ти обясних че по европата говорим на 25 канал , в БГ съм засичал и на 25 , 9 , 19 , 7  . Просто в БГ доста колеги си говорят където са свикнали. Затова ти казвам , че докато не я включиш да чуеш за какво става въпрос - как да ти обясня - не е като телефон!

bad_kras