• Welcome to Форум на българските шофьори.

До къде най далеч сте говорили с вашето СВ

Започната от Bulgarian truck driver, Събота, 02 Април, 2011, 20:22:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

VOLVO 480

Тъка и аз барабар Петко с мъжете да се похваля вчера говорих с един колега по сб-то аз бях на Ирун Испания а той беше на Кобленц Германия някъде около Ашерслебен!А в събота говорих с турците аз бях в Англия а те бяха:единият на Щутгард Германия а другия в Сарагоса Испания но се чухме много за кратко!А също тъка преди 3 седмици си говорих с колега от Биомет той беше на Никелсдорф Австрия а аз в Бремен Германия!Колегата от Биомет се казва Любо и е от Ямбол!Човека има само 600W усилвател ;D аз съм със 100W и най обикновенно CB Conrad c3000 и антена 1500W 5db.И още нещо да допълня като се има в предвид че аз се движа с една торба кабели,резервна антена 2 поялника и КСВ метър+тинол за запояване и всичките му там инструменти!А и вече съм отремонтирал на няколко колеги антените!И като изкарам поялниците и остават изумени и накрая удволетворени от направеното от мен като за това на никой не съм взел и лев доставя ми удоволствие да виждам усмивки по лицата на хората и най вече да ме помнят с добро!Успех на всички в начинанието с далечните връзки!!!!!!! ;) ;)

VOLVO 480

ico_9595

Здравейте,аз съм нов във форума,но мога да споделя няколко случая на доста далечни връзки с моето СВ (Midland 248 Excel Multi) и антена(SIRIO MEGAWATT 3000 PL),бях в района на Касел Германия и говорих с колеги във Виена Австрия,имал съм случай да приемам от други колеги които са в България,но изглежда те не ме чуват!Не знам дали е добра станцията,вие може да ми кажете това не съм много запознат с тези неща!С нея доста пъти съм имал пробиви на далечни разтояния но за кратко.Сега имам друго СВ (Midland 38) и стандартната  антена на камиона(DAF) и няма ден в който да не чувам Московската или Украинската госпожа от такситата! ;D Карам само в Германия,Белгия,Холандия и Люксембург.Засичам доста колеги но малка част от тях имат станции или не искат да говорят  ;)
Всички ние сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите!!!

ico_9595

LKW

Колега ,а с усилвател ли си или без?
И да ви питам , вярно ли е това което се говори ,че усилвателите по принцип за забранени защото съм ги виждал доста по чуждестранните магазини да си се продават свободно.И ако е така имали тук колега които има усилвател и са му правили проблем за него.Говорил съм с колеги които имат и казват ,че  не им е правил никой проблем за тях.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Trucker_Boy

Цитат на: LKW - Неделя, 23 Октомври, 2011, 21:41:52
Колега ,а с усилвател ли си или без?
И да ви питам , вярно ли е това което се говори ,че усилвателите по принцип за забранени защото съм ги виждал доста по чуждестранните магазини да си се продават свободно.И ако е така имали тук колега които има усилвател и са му правили проблем за него.Говорил съм с колеги които имат и казват ,че  не им е правил никой проблем за тях.

Усилвателите за забранени в цяла Европа и в цяла Америка.
Знам няколко истории при които в Германия са били конфискувани от турски водачи. (мощността им е била 300W-500W)
Относно тези дълги връзки , по-голямата част от тях се дължат на прохождението на този банд.
След няколко години то ще се намали и нещата ще се нормализират.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

wolves

Аз да ви мъцна у темата.нямам радио аз,но колегата има неква стара,във понеделник до Нант бехме чухме колега да говори от Бг близо до Хаинбоаз,как стана номера не знам,но си говориха,та чак се наложи да пускаме френско радио че човека не искаше да поверва.Не ги разпознавам аз мноо,но е факт това де ви го мъцнах тука.И без усилвател!

Trucker_Boy

Цитат на: woolves - Неделя, 23 Октомври, 2011, 22:06:09
Аз да ви мъцна у темата.нямам радио аз,но колегата има неква стара,във понеделник до Нант бехме чухме колега да говори от Бг близо до Хаинбоаз,как стана номера не знам,но си говориха,та чак се наложи да пускаме френско радио че човека не искаше да поверва.Не ги разпознавам аз мноо,но е факт това де ви го мъцнах тука.И без усилвател!

Днес през целият дена на всичките канали то не бяха испанци то не бяха италианци то не бяха руснаци..... ;D
А в същото време не можем да се чуем нормално с приятел който е на 2км от мен.
www.sbps.eu

Бриги Магнито

Хмммммм интересно,но си има отговор 2012 иде нема се плашите  ;)

the_unseen

Аз знам ш Германия , полицаите като ти намерят усилватела го дупчат с винтоверта "усреди" и те пускат. Иначе акт за хиляди евро. Тука е изпущена работа. И с киловати да си се тая. а КРС си имат по доходни занимания.

Trucker_Boy

Цитат на: the_unseen - Понеделник, 24 Октомври, 2011, 18:56:12
Аз знам ш Германия , полицаите като ти намерят усилватела го дупчат с винтоверта "усреди" и те пускат. Иначе акт за хиляди евро. Тука е изпущена работа. И с киловати да си се тая. а КРС си имат по доходни занимания.

.
www.sbps.eu

ico_9595

Без усилвател съм,и в Понеделник се чуваха от всякъде колеги,доста турци чух но не можах да се свържа с тях,не че знам езика ;) но поне можеш да разбера къде са,аз бях района на Ахен,Германия!А да попитам с този усилвател на какво разтояние се вдига обхвата на станцията,и тази моята Midland 38 може ли да се напомпа и да я ползвам без усилвател?Ако сложа друга антена ще се промени ли обхвата,в повече естествено? ???

LKW

Много добър въпрос колега , и мен ме интересува какъв е обхвата на радиостанция с и без усилвател.Дано да има отговор.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

VOLVO 480

Ето един линк от който може да видите кога има най голямо прохождение и точно къде! Както и че самата програма се ъпдейтва сама и зоните се променят също! И от тук може да си направите извод кога ще направите най далечна връзка!    http://aprs.mountainlake.k12.mn.us/        :) ;)

ico_9595

Имам и още един въпрос относно този Мидланд38,вчера бях с колегата в Берлин на разтояние от 2 км не можеше да се чуваме изобщо,има ли значение населеното място или аутобана за разтоянието през което може да се говори?

dzaro

Цитат на: ico_9595 - Събота, 29 Октомври, 2011, 23:26:49
Имам и още един въпрос относно този Мидланд38,вчера бях с колегата в Берлин на разтояние от 2 км не можеше да се чуваме изобщо,има ли значение населеното място или аутобана за разтоянието през което може да се говори?

Какво значи "не можеше да се чуваме изобщо" кажи конкретно абсолютно нищо ли не се чуваше, много лошо ли се чуваше или само шум се чуваше?

ico_9595

То шум винаги си има като я отпуша,но пак не можем да се свържем!

ico_9595