• Welcome to Форум на българските шофьори.

До къде най далеч сте говорили с вашето СВ

Започната от Bulgarian truck driver, Събота, 02 Април, 2011, 20:22:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

LZ2STA

Цитат на: ico_9595 - Събота, 29 Октомври, 2011, 23:26:49
Имам и още един въпрос относно този Мидланд38,вчера бях с колегата в Берлин на разтояние от 2 км не можеше да се чуваме изобщо,има ли значение населеното място или аутобана за разтоянието през което може да се говори?

Колега,причините могат да са много.Например твойта станция да не излъчва ,причина е в изгорял краен транзистор,но  казваш че и ти не чуваш никои ,ако това : http://www.alan-uk.com/cb/products_cbradios_midland38_plus.shtml ,е твойто радио то има ЕВРОПЕИСКИ и УКРАИНСКИ стандарт. Виж на кои стандарт ти е включено радиото, на дисплея трябва да изписва EU ако и при това положение не се чувате ще трябва да търсиш майстор.
Успех!

LZ2STA

anjelo

На 12000 км близо до Китай със стационарна радиостанция  от София, Обеля. ;)

anjelo

ico_9595

Цитат на: LZ2STA - Сряда, 09 Ноември, 2011, 19:32:00
Цитат на: ico_9595 - Събота, 29 Октомври, 2011, 23:26:49
Имам и още един въпрос относно този Мидланд38,вчера бях с колегата в Берлин на разтояние от 2 км не можеше да се чуваме изобщо,има ли значение населеното място или аутобана за разтоянието през което може да се говори?

Колега,причините могат да са много.Например твойта станция да не излъчва ,причина е в изгорял краен транзистор,но  казваш че и ти не чуваш никои ,ако това : http://www.alan-uk.com/cb/products_cbradios_midland38_plus.shtml ,е твойто радио то има ЕВРОПЕИСКИ и УКРАИНСКИ стандарт. Виж на кои стандарт ти е включено радиото, на дисплея трябва да изписва EU ако и при това положение не се чувате ще трябва да търсиш майстор.
Успех!
Да такава е станцията,работи на ЕУ чувам и говоря с колеги но за много кратко време или на много късо разтояние,изглежда самата антена не е добра,ще си правя стойка и ще слагам друга антена дано подобри нещо!
Всички ние сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите!!!

Бриги Магнито

Баце метнах и аз една станцийка и имам лекичък проблем с комуникациите ,подобен на твоя .
Значи при мен си е на EU,но чувам колеги на 10-15 км примерно Софийски квартал и моста на Елешница или по старому Йорданкино(магистрала Хемус),но те не ме чуват.Друг пример разстояние около 5 км опит за връзка с един съфорумец и греда ни той ме чува ни аз него.
Помислих,че станцията ми е прецакана,но днес на Русе я пробвах с един колега първо на 50 метра после на разстояние около 7 км и в двата случая перфектна връзка.
Тва ти мъцам от личен опит инак мое се помисли за антени,усилватели и сие.

Bulgarian truck driver

Цитат на: anjelo - Петък, 09 Декември, 2011, 08:24:35
На 12000 км близо до Китай със стационарна радиостанция  от София, Обеля. ;)
Браво колега .Много голямо растояние . На какъв език си говорех те ?

anjelo

На руски колега, разликата че сам стационар.   ;)

VOLVO 480

Преди малко имах връзка със Русия а ето и точното ми местонахождение http://maps.google.bg/maps?saddr=A14&daddr=%D1%83%D0%BB.+%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0&hl=bg&ie=UTF8&sll=55.8599,38.170624&sspn=0.415413,1.234589&geocode=FY6FEQMdvkK4AA%3BFVJQVQMd7LlDAg&vpsrc=0&mra=ls&t=h&z=5 и доколкото разбрах къде се намира братюшката. Инак връзката беше перфектна само дето не знам добре руския език но се разбрахме де!Той спомена че от три дни при него било -44 градуса! ;) :D

batNIKI

Цитат на: Bulgarian truck driver - Събота, 25 Юни, 2011, 22:32:49
Незнам какво имаш предвид за отразен сигнал, но аз говоря с тези колеги.Питаме се кой каде е, какво кара, с каква станция е.Такива неща.Проваждам нормални разговори с Унгария, Румъния, Полша, дори с Англия.
Колега, на отразения сигнал от йоносферата се казва прохождение и го няма всеки път когато го искаш :) На SSB особено може и със Щатите и Япония да говориш. За пряка връзка с колега с който се разминаваме съм стигал 37км. Колегата беше с 12 вата станция. Станцията ми е тази: http://redzonetuning.ro/product/statie-avanti-grande-max-12w/ която ми я модифицира този германец: http://www.antenne-kulmbach.de/kucha_hans.html на 45 вата със антена Santiago 1200. За повече инфо, въпросния германец ги продава тези станции под търговска марка Maas DX-5000 само за около 180 евро чисто нови 45 вата  :)
Надявам се да съм помогнал :)

Bulgarian truck driver

Колега може да пробваме да се чуем на USB 27.555 MHz .Аз имам и в камиона и у нас . От вкъщи говоря с Северна и Южна Америка , няма българи на тия MHz .

Бриги Магнито

Днес кво прохождение имаше нема Ви редим ,сите блядове ни беха завзели канало. :'( :'( :'(
Те Ви и филме по случая,който познава Гоуемо село знае де съм,а от станцията само рашън реч.

johnmarlow

Здравейте .Нов съм във форума, и от скоро имам CB станция с усилвател, КСВ и магнитна антена (ксв на 25канал = 1.3)
Та вчера в 17.50 в Лондон хванах прогноза за времето на руски . От няколко дена хващам такситата пак на руски,явно от Москва или някъде там в района. Турците си пускат молитвите на 21 канал пак около 18ч местно време.
Днес тръгвам Лондон- Люксембург - Мюнхен - Любляна -Белград-София. Някой ако е по маршрута може да се чуем на 25 канал . Пътувам с джип .

Roshko

Цитат на: johnmarlow - Петък, 13 Април, 2012, 10:32:35
Здравейте .Нов съм във форума, и от скоро имам CB станция с усилвател, КСВ и магнитна антена (ксв на 25канал = 1.3)
Та вчера в 17.50 в Лондон хванах прогноза за времето на руски . От няколко дена хващам такситата пак на руски,явно от Москва или някъде там в района. Турците си пускат молитвите на 21 канал пак около 18ч местно време.
Днес тръгвам Лондон- Люксембург - Мюнхен - Любляна -Белград-София. Някой ако е по маршрута може да се чуем на 25 канал . Пътувам с джип .

В зоната на 1600км от София можеш да се чуеш с тамошните на 25-ти канал. От Арала на 40км северно от Кьолн по А3, чувах цяла София, но нямах мощност да метна. Станцията фабрично я бяха намалили на миливати... Лек и успешен път!

П.П. Сложи алуминиево фолио под магнита и по всяка вероятност ще падне още КСВ!  ;)

loshdancho

Ей това със станциите е голям купон май..
А дали като си отдалечен в зоната на пробив  не могат да те чуят и в София?
По пътя на логиката ми идва тази мисъл....(то една логика)
Щом ти ги чуваш на 1600км. не е ли обратното също?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Бриги Магнито

Лошио не стаа бре,ветъро дуа на обратно с природата не мое се бориш,сила е.

loshdancho

ААААА ма то и ветар ли требе да има...леле значи е като да викаш срещу вятъра.

loshdancho