• Welcome to Форум на българските шофьори.

Какво мислите за стачките в Белгия

Започната от kron, Понеделник, 24 Септември, 2012, 20:58:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kron

kron

BigRig

Напълно подкрепям. Човека го каза-3 пъти по ниски заплати, разбирай цени. Силно се надявам , те да свършат нашата работа. Както изглежда в България няма хора , готови да си защитят интереса. За мен връзката навло-заплата е пряка. Всички ние имаме интерес от справедливи цени, респективно заплати.

BigRig

kron

Няма кой да не подкрепи хората.Щом ние не можем да се усетим и да вземем нещата в свои ръце пак хората ще ни оправят.Все пак българи румънци и поляци бъркат доста хора в бранша по цяла Европа,защото няма как един белгиец,холандец,французин,германец да работи цял месец за 1200-1300евро без да се прибира при семейството си.

boko2007

Мисля , че всички ще ги подкрепят!!! Това подбиване на цените / налво и заплати / от българи,румънци и др. не мисля , че ще продължава много още.   

Намери си работа,която харесваш - така никога няма да ти се наложи да работиш

Roshko

Мисля, че ако успеят, ще ни изритат от чуждите фирми кът мръсни мачета.
За какво ще сме им ако не сме им по-евтини? Едва ли някой не е разбрал целата интрига...  ::)

admin

Абсолютно ги подкрепям! Даже си мисля, че прекалено много се забавиха, преди да предявят исканията си. Защото в момента единствените печеливши са работодателите от бившите социалистически страни.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Roshko

Цитат на: admin - Вторник, 25 Септември, 2012, 00:45:08
Абсолютно ги подкрепям! Даже си мисля, че прекалено много се забавиха, преди да предявят исканията си. Защото в момента единствените печеливши са работодателите от бившите социалистически страни.

С какво точно са печеливши последните, освен че не плащат и едната трета от белгийските заплати? Това е обикновена пазарна среда в обединена Европа бе, тия за какви се мислят? Да се махат от съюза като не им харесва!!!  >:(

boko2007

Лошото е ,че след Белгия ще почнат и от другите страни на ЕС да ги подкрепят.
В статията пише:
В Европарламента се водят дебати по законопроекти, които целят да прекратят лошата практика - компании, които са регистрирани в страни с най-слабо социално законодателство да изпращат работници в богатите държави, за да избегнат тамошните социални стандарти.
И накрая потърпевши ще бъдат фирмите от България,Румъния и др.

Намери си работа,която харесваш - така никога няма да ти се наложи да работиш

kron

Факт е че фирмите които са пратили камиони по Европа да работят работят на по ниски цени като цена на километър,но навлата са същите както работят тамошните превозвачи с тази разлика че фирмите които предоставят тази работа вземат солидна комисионна от тази дейност.Според мен тази практика няма да спре фирми от България Румъния Полша да работят по Европа с камионите си на по ниски цени,но тези стачки може да засегнат колегите които работят в чужди фирми на по ниски заплати от европейците.Точно и затова са тези стачки според мен защото забелязвам че работата се увеличава поне по Европа е така и камионите в някой моменти може би не стигат.Но ние българи румънци поляци работим за много по малко пари от тамошните шофьори,работим повече и затова доста фирми предпочитат такива шофьори,затова се очакваше да се предприемат такива действия срещу чужденците.

kron