• Welcome to Форум на българските шофьори.

Тъпоъгълна острота

Започната от admin, Вторник, 25 Септември, 2012, 01:33:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Цитат на: dimich87 - Сряда, 01 Май, 2013, 08:01:29
Не се опитвам да оплюя никого. Продто споделям моите виждания и никого не ангажирам. Примера който дадох е да се види каква е себестойността на даден продукт. Ако се отчисли ДДС, печалба на търговската верига, превоза от производителя до магазина и ще излеза че производителя ги подарява, а неговите разходи са за сметка на субсидията.
Да обаче тази субсидия сме му я платили ние под формата на членския внос за ЕС. Така сами сме го субсидирали това производство. И накрая равносметката е че ние не произвеждаме, а само потребяваме. Три този тип система няма да има благоприятно бъдеще за нас.
Напълно съм съгласен с тебе!

ivopifeca

admin

Цитат на: driver1 - Сряда, 01 Май, 2013, 01:34:25Оффф, пропуснах да се съобразя, че това е обичайното плюене на негово админско величество, и могат да се изказват само други плюещи.

Оффф, прочети внимателно какво се случва с любимецът ти.

" Софийската градска прокуратура (СГП) е събрала достатъчно доказателства, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извършил престъпление. Това обявиха от прокуратурата, като събраните доказателства са причина и за прекратяване на досъдебното  производство за проверката в МВР във връзка с подслушванията. То се водеше срещу Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров.

Проверката за нерегламентирано подслушване в МВР започна след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, че по заповед на Цветанов са подслушвани политици и журналисти.

Престъплението на бившия вътрешен министър е, че "съзнателно е допуснал подчинени нему лица – директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК."

Също така не забравяй, че любимецът ти ще бъде разследван и от Европейския парламент!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

driver1

Цитат на: admin - Сряда, 01 Май, 2013, 08:48:41

" Софийската градска прокуратура (СГП) е събрала достатъчно доказателства, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извършил престъпление. Това обявиха от прокуратурата, като събраните доказателства са причина и за прекратяване на досъдебното  производство за проверката в МВР във връзка с подслушванията. То се водеше срещу Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров.

Проверката за нерегламентирано подслушване в МВР започна след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, че по заповед на Цветанов са подслушвани политици и журналисти.

Престъплението на бившия вътрешен министър е, че "съзнателно е допуснал подчинени нему лица – директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК."

Също така не забравяй, че любимецът ти ще бъде разследван и от Европейския парламент!

Първо: никога не съм твърдял, че ми е любимец, точно обратното.
     Второ: рибата е в морето, не бързай да слагаш тигана. Това, че прокуратурата има обвинение още не не е присъда, това решава съда. Аз съм за това, след изборите Цветанов да се откаже от имунитета си и да се защити в съда. Междувременно няма да търся отговор на въпроса, защо след като МВР с подслушванията изцяло е било поставено в услуга на партията ГЕРБ, за никой от опонентите не излезе никакъв компромат. Нали никой не храни илюзията, че са бистри като сълзица?
     Трето: актуалната информация засега е, че в Европа са отказали да се занимават с подслушванията в България изнесени навън от лицето  Слави Бинев.

Красимир Тодоров

Слави Бинев и лице са два различни предмета и трудно се вкарват в едно изречение...

driver1

Цитат на: Красимир Тодоров - Събота, 18 Май, 2013, 00:27:12
Слави Бинев и лице са два различни предмета и трудно се вкарват в едно изречение...

Точната дума е "задник", ама за да не нарушавам правилата...:)

Roshko

Цитат на: admin - Сряда, 01 Май, 2013, 08:48:41

Господин парламентарно НЕпредставен, какво се случва днес със сърцераздирателните ти анализи? Как ти се струва тази нагла, груба подигравка на Олигарски, по приятно ли се чувстваш сега?

А, ето и нещо за домашно: http://www.extremecentrepoint.com/archives/13858

drago_pavlov

Цитат на: dimich87 - Сряда, 01 Май, 2013, 08:01:29
Не се опитвам да оплюя никого. Продто споделям моите виждания и никого не ангажирам. Примера който дадох е да се види каква е себестойността на даден продукт. Ако се отчисли ДДС, печалба на търговската верига, превоза от производителя до магазина и ще излеза че производителя ги подарява, а неговите разходи са за сметка на субсидията.
Да обаче тази субсидия сме му я платили ние под формата на членския внос за ЕС. Така сами сме го субсидирали това производство. И накрая равносметката е че ние не произвеждаме, а само потребяваме. Три този тип система няма да има благоприятно бъдеще за нас.
Ти изби рибата с разсъждения (не само в тая тема)!!!
И за да ти дообогатя и без това огромните "познания" по пазарна икономика ще ти дам няколко теми за размисъл:
- Колко ти струва отглеждането на 1 кокошка, при положение, че отглеждаш само 10 и колко струва на Някой отглеждането на 1 кокошка при положение, че отглежда 10 000???
- Колко ти струва 300 кг. фураж като го купуваш по 20 кг. и всеки път го караш от 30 км. и колко би струвало на Някой да купи 30 000 кг. и да си го докара наведнъж???
- Колко ти струва на теб транспорта с москвича до градО на едно яйце, и колко струва транспорта на едно яйце при положение че е част от станалите 300-400 хил. в същия "ТИР"???

Като си отоговориш на всичките питанки по-горе и ще станеш велик откривател!!! Ще откриеш индустриалната революция, за съжаление 2 века по-късно... Но пък ще разбереш защо твоите яйца струват по 1 лв., а тези дето идват с "ТИР"-овете са по 1-2 ст. като себестойност  ;)

rolly_s

За субсидиите ще дам един пример-в Македония за килограм домати получават 1Е субсидия.Затова влизат камиони в България със смешни цени-3ст,9ст на килограм -нужно им е само документ че са произвели това количество.Докато нашите политици договарят европейски пари само за договори,от които могат да крадат-така ще е.Ако осигурят субсидии за земеделците,за политиците няма аванта.Хич,ама хич не им дреме че народа гине
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

admin

Цитат на: rolly_s - Понеделник, 05 Август, 2013, 12:13:02
За субсидиите ще дам един пример-в Македония за килограм домати получават 1Е субсидия.Затова влизат камиони в България със смешни цени-3ст,9ст на килограм -нужно им е само документ че са произвели това количество.Докато нашите политици договарят европейски пари само за договори,от които могат да крадат-така ще е.Ако осигурят субсидии за земеделците,за политиците няма аванта.Хич,ама хич не им дреме че народа гине

Това дали наистина е вярно за 1Е субсидия?

drago_pavlov

Цитат на: admin - Понеделник, 05 Август, 2013, 12:34:40
Това дали наистина е вярно за 1Е субсидия?
Представяш ли си  ;D
И кой ги дава тези субсидии за хилядите тонове домати? Сигурно македонското правителство? И откъде ги взима тези милиарди за субсидиране на доматите? От петрола, диамантите, златото...
Стига глупости вече, направо е смешно!

rolly_s

drago_pavlov

Цитат на: rolly_s - Понеделник, 05 Август, 2013, 13:35:25
Всички наши съседни държави имат субсидии .Не можах да намеря по-подходящо но става ясно http://novinarug.com/news/2013/04/24/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE/?doing_wp_cron=1375698703.0203061103820800781250
То е ясно, че имат субсидии, но 1Е на кг. произведени домати е меко казано ненормално твърдение.
Не ми се рови да намеря статистика колко домати се произвеждат в Македония годишно, но със сигурнос сумата за субсидии (ако е по 1Е/кг) ще надхвърли брутния вътрешен продукт  ;D

rolly_s

Как се хващате за сламката,а не виждате ,,гредата".Субсидиите не са за цялата продукция,а за определен процент от нея и в никакъв случай за износ.Идеята ми беше че,само в България цари това безхаберие.Навсякъде по света има корупция, политически и икономически интереси се преплитат и това няма да се промени.Но от 24 години  в България се спазва една и съща линия-ограбване и безхаберие.Мотото на всички правителства без изключение е ,,да крадем колкото можем тук и сега,за утре да мисли друг"

drago_pavlov

Не се хващам за сламката, но просто ти много сериозно си противоречиш:
"За субсидиите ще дам един пример-в Македония за килограм домати получават 1Е субсидия.Затова влизат камиони в България със смешни цени-3ст,9ст на килограм -нужно им е само документ че са произвели това количество."
Около това твърдение ти е структуриран целия пост! А от него аз разбирам, че им субсидират произведените домати с 1Е на килограм и "затова" те ги продават по 3 ст. на килограм...
След това казваш
Цитат на: rolly_s - Вторник, 06 Август, 2013, 09:45:04
Как се хващате за сламката,а не виждате ,,гредата".Субсидиите не са за цялата продукция,а за определен процент от нея и в никакъв случай за износ.Идеята ми беше че,само в България цари това безхаберие.Навсякъде по света има корупция, политически и икономически интереси се преплитат и това няма да се промени.Но от 24 години  в България се спазва една и съща линия-ограбване и безхаберие.Мотото на всички правителства без изключение е ,,да крадем колкото можем тук и сега,за утре да мисли друг"

Като идеята ти беше да разясниш ситуацията от последните 24 години, защо намесваш вноса на домати от Македония, и то с неверни твърдения  ???

П.П.: Не се заяждам, но просто не харесвам "махленския" начин на диалог - да се хвърлят едни твърдения, които нито са проверени, нито имат грам истина или пък да се цитират "достоверни" източници като БиволЪ или Афера.бг...

batalov80

Според мен много се връзвате за субсидии от тук и там.Интересно може ли да ми посочи от пишещите тук,кой ще ти дойде у дома и ще ти даде ей така заради черните ти очи.Програми,субсидии и други измишльотини-всичко е от нашия гръб.За да членуваш в Европейския съюз,трябва да си плащаш.И после тези пари ги разпределят други,ако решат.Не е СИВ,а европейски съюз.Мижи да те лажем.Я слезте на земята и се осъзнайте.Ето това е тази тъпоъгълна острота.Който и ще да е на власт никой не мисли за аргатите/за нас/.И какво,като си отиде Орешарски.Пък и Боко да дойде пак на власт-голям праз.Лаладжиите-много-работарите малко.

batalov80