• Welcome to Форум на българските шофьори.

ГЕРБ - колко още ??????

Започната от boko2007, Вторник, 25 Септември, 2012, 03:00:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

abator

Не съм някакъв луд фен на Зелените. Просто преди изборите си направих труда да потърся програмите и платформите на различните политически партии и така попаднах на сайта им. Ако избирателите са достатъчно информирани,такива партии имат шанс да влязат в парламента. А и не виждам как опазването на природата може да навреди на страната. По-скоро ми се струва, че от такава политика само можем да спечелим.

abator

Roshko

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 31 Май, 2013, 17:25:39
Аз съм принуден да мисля, че съм прав защото досега НИКОЙ не ми е показал и аргументирал конкретна алтернатива, каквато и да била... "Най-солидното" твърдение което съм прочел досега е: "Има и по-добри решения"...и...точка! Ще го перифразирам с една известна шопска поговорка: "Я не знам как е, ама и така не е!"
Много артисти в тази наша държава... и всеки си има сериал...  ;D ;D ;D

Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам! Моля да ми простите основната грешка, че за пореден път бях прав!
От една седмица се протестира, но срещу кого? Само преди малко повече от месец почти седем милиона гласоподаватели направиха своя избор. Половината гласуваха, другата половина - не!
Това което се случва днес е плод на нашия собствен избор. Ако не ви харесва - наречете го ГЛУПОСТ! Защо трябва да обвиняваме този, който яде баницата която сами сме му поднесли - за кой ли път?!?!?!
Бог да пази България от тъпанари!!!

Roshko

SOLAR

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 21 Юни, 2013, 00:29:44
Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам! Моля да ми простите основната грешка, че за пореден път бях прав!
От една седмица се протестира, но срещу кого? Само преди малко повече от месец почти седем милиона гласоподаватели направиха своя избор. Половината гласуваха, другата половина - не!
Това което се случва днес е плод на нашия собствен избор. Ако не ви харесва - наречете го ГЛУПОСТ! Защо трябва да обвиняваме този, който яде баницата която сами сме му поднесли - за кой ли път?!?!?!

Не съм съгласен с това. При интервюта, протестиращите казват, че са гласували, но за партии които в момента не са парламентарни. Просто системата ни е такава - двуполюсна, уродлива. От една страна БСП/ДПС от друга, някоя друга дясна. Социално лява партия в Парламента няма. Всяка от тях е обвързана с лоби, но лобито /кукловодите/ е едно. Това се вижда от броденията на "личности" от партия в партия. Власт получаващите започват с уволнения на предишните и назначават "наши" хора. Този модел го имаме от `45 г. Липсва приемственост. Липсва ЕДИННА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА.
А протестите са именно за това, СМЯНА НА СИСТЕМАТА. И трябва да се започне именно от смяната на Правителството, защото е заченато от тях. И именно затова то не иска да си ходи.
Какъв е пътя ...? ... Това навярно ще посочат протестиращите. Сред тях има достатъчно умни хора във всяка област. Лошото за сега е. че няма лидер който да обедини поне исканията им. Според мен това може да бъде някоя известна личност, но не от сегашните политици. Може да бъде например артист, като не е задължително да става след това политик.
Въпроса е да стане по-бързо, в момента се създават закони за "наши хора" за да се "задържим още малко на власт", а след това работата ще се размие - хората ще забравят.
Това е моя прочит за ПРОТЕСТА. Навярно има и други мнения. Моля коментирайте !

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 21 Юни, 2013, 00:29:44Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам! Моля да ми простите основната грешка, че за пореден път бях прав!

Добро мнение. ;D

Препоръчвам на интригантите да гледат турския сериал-"Огледален свят"-пълен с интриги-могат да понаучат нещо.

http://www.videoclip.bg/playlist?p=2125

Приятно гледане. :-*

Mandor

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 21 Юни, 2013, 00:29:44
На къде върви този свят. Рошко да каже/напише нещо, и аз да съм съгласен с него.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Roshko

Цитат на: Mandor - Петък, 21 Юни, 2013, 16:54:21
На къде върви този свят. Рошко да каже/напише нещо, и аз да съм съгласен с него.

Бе ше доете сите на моя, ма ви требе време а уврите...
Солар, защо досега никой не се сети за туй де думаш? Защото не е туй проблема! А това дето го чекате като панацея ще ви създаде двойно по-големи проблеми! Ма айде да не задълбавам.
По мое мнение на този етап най-добрия вариант е президентска република. А се знае кой носи отговорност и кат' не ни ареше а му бием шута на момента!

П.П. Ще има а ривете със сълзи крокодилски а се върне Боко Тиквата, ма отече... След тоа кабинет и Господ не мое спаси България, вервайте ми! А тоа кабинет си го назначихме ние...
Ако има опоненти нека драскат, я че им отговорим след 5-10 години, само да сме живи и здрави...

SOLAR

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 22 Юни, 2013, 04:19:40
Солар, защо досега никой не се сети за туй де думаш? Защото не е туй проблема! А това дето го чекате като панацея ще ви създаде двойно по-големи проблеми! Ма айде да не задълбавам.
ЦитатПо мое мнение на този етап най-добрия вариант е президентска република. А се знае кой носи отговорност и кат' не ни ареше а му бием шута на момента!

Росене, правилно или не, осъществимо или не, такова е моето мнение.
Втория ти абзац се препокрива с виждането ми като най-добър вариант. Само, че дали "червените бабички" ще разберат, че това е желанието на хората и то, на останалите в България. Sorry, забравих, че и живеещи и работещи извън страната също протестират.
И аз се надявам да сме живи и здрави след десетина години за да проследим развитието ни.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

Mandor

Аз лично смятам че живеещите извън страната трябва изобщо да бъдат лишени от глас. Като са избрали бягането, да си кротуват там и да си гледат местните проблеми. Просто мисля че са далеч от ситуацията и не могат да вземат решение на базата ЕШК.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.

ИванТ

Хората, живеещи извън страната, активно участват в икономиката на страната, като изпращат пари на близките си в България. Смятам, че не бива да бъдат лишавани от глас, това са предимно млади хора (студенти), както и такива на средна възраст, чиято опция да се завърнат винаги съществува.
Винаги съм смятал, че въвеждането на образователен ценз (основно образование) ще има много по-голям смисъл.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Mandor

За образователния ценз съм съгласен.
Колкото до живеещите извън страната- може би лошо съм се изразил- без гласуване в чужбина. Ако се завърнат- разбира се че имат право да гласуват.

Максимус

Това за образователния ценз е добро, но няма да мине, ще го атакуват в конституционният съд и ще падне, понеже ще е дискриминация.
По-добрият вариант ще е задължителното гласуване мисля, както е в Гърция. Тогава етническият вот няма да е толкова силен фактор, колкото е сега ДПС-то. Търговията с гласове ще изчезне до голяма степен. Мошеници като БСП, ДПС, Неронус Тиквоциус  Ктатуний Главочус Пожарникарус Вагабонтий Бандитус, няма да могат да подменят вота на народа.
И тогава ще бъде отговорено на въпроса:"ГЕРБ - колко още ??"
Ами николко още. ;D

Само задължително гласуване, и това ще е един от етапите, за изправяне на държавата!!!!!!

ИванТ

Не бих използвал дискриминацията като основание:

"Конституция":

Член 53.
2. Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
3. Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно.

Макар и да не смятам основния ни закон за съвършен, според него училищното образование до 16-годишна възраст (основно образование) е задължително. В случая не виждам нищо дискримнационно в образователния ценз, защото основният закон не е само права, той вменява и задължения. И не е редно в последствие граждани да се оплакват от наложената образователна бариера, след като не са си изпълнили задължението да се образоват по закон.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Mandor

Освен това гласуващият трябва да е грамотен, да разчете поне имената на кандидатите за които може да гласува. Или ще му се дава предварително попълнена бюлетина може би? А може би да мери с пръчката до правилното квадратче?

Максимус

Разбира се че и аз съм за образователният ценз, щом предният ми пост започва с изречението: "Това за образователния ценз е добро".

Но в конституцията ясно и много точно е написано:

Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

http://www.parliament.bg/bg/const

Затова твърдя, че веднага ще падне, дори да го гласуват. Нито президент ще го подпише. Аз също не искам неграмотни дегенерати да определят бъдещето ми, но такъв ни е за жалост основният закон - Конституцията.

Затуй братя, вилата на врата и бой през пръстите. ;D

Кой не ходи да гласува, глоба. Общините примерно няма да издават актове за раждане на такива, скици и разрешения за строежи и много други услуги. Социалната система също да налага рестрикции. Съдебната система също да не ги обслужва. Да няма подновяване на шьофорска книжка или регистрация на автомобил например и други такива. Каквото позволява закона разбира се. Иначе няма оправия. Както е тръгнало, с този наш непукизъм, ДПС-то може един ден да направи мнозинство в парламента, от 121 депутати.

И тогава?

Mandor

Може да звучи крайно, но според мен гласуването НЕ трябва да е задължително. Напротив, трябва да е привилегия.
Трябва да си положил някакви усилия за да заслужиш правото да гласуваш. Дори това да е минимума от усилия за завършването на 8-ми клас (основно образование).
С това задължително гласуване искате да закарате до урните селския идиот, на когото най-голямата постижение е да си върже правилно обувките. И неговият глас тежи точно колкото и този на ректора на университета например.
Наистина ли искате такива хора да определят бъдещето на страната ни?
Мисля че проблема с политиците ни е друг.
Много бързо забравят че са избрани от хората и са отговорни пред тях. И тазо отговорност не е да се режат лентички пред камерите. Тя е възможността на обикновените хора да кажат на политика "Не си прав. Това което правиш не е добро." Първата стъпка е да се отиде в приемната и да се каже. Ако не го чуят- виждаме какво става на улицата. И знаем до къде може да се стигне.

Mandor