• Welcome to Форум на българските шофьори.

Шоферски лафове

Започната от Бриги Магнито, Понеделник, 01 Октомври, 2012, 22:55:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Цитат на: Hino - Четвъртък, 14 Февруари, 2013, 20:29:51
Хахахаха  ;D ;D ;D. А горе в Търново, шофьора на Скания си стой и си пие кафето и гледа с бинокъл кога ще дойдат колегите  ;D ;D.
Шегувам се , ама ....  ;D ;).
А Ивекото вече е разтоварило и кара на обратно ;)

ivopifeca

Люси

Цитат на: ivopifeca - Петък, 15 Февруари, 2013, 19:09:25
А Ивекото вече е разтоварило и кара на обратно ;)
Ивекото е "хвърлило каишката"някъде по пътя!!! ;D

Люси

ivopifeca

Цитат на: Люси - Петък, 15 Февруари, 2013, 19:12:09
Ивекото е "хвърлило каишката"някъде по пътя!!! ;D
Каишката я е скъсало отдавна,защото върви като алтаво и нема удържане ;)

scaniavolvo

Ивекото в някой сервиз-основен ремонт(излезнала му душата).

Красимир Тодоров

И аз да изпростея малко, като стана въпрос за марки. Един нашенец, с Магнум, спрял пред сервиз в Сърбия и рекъл: "Друже я имам велики проблем с оваj Магнум"
Сърбина го излгедал, па отговорил: "А ми овдje друже мачкe, бор и пи^кe не радимо!"

Айде поздрави от Италия, че направих 45-ката цел час!

Hino

Не че е много по темата, не че имам голямо желание да споря или да получа пак няколко "минуса" затова че си изказвам някакво мнение за определена марка  ;D, ОБАЧЕ....... Винаги ми е било много интересно, когато се коментират отделни марки и модели.
Ивеко и Рено са най-оплюваните марки. Да, ама Ивеко, много малко хора знаят, че всъщност, като марка, е съдружие от 5 ( словом ПЕТ) фирми - ФИАТ, ОМ ( Бреша, Италия), Уник ( Франция), Магирус-Доиц ( Германия) и специализираното поделение на Ланча ( ако си спомням добре). С други думи - немско/френско/италиански концерн. Още по интересното е, че плюят изработката на Стралиса. Да, обаче колко хора знаят, че всъщност Стралис ВИНАГИ ( до края на миналата година, когато преместиха всичко в Испания) СЕ Е ПРОИЗВЕЖДАЛ В ГЕРМАНИЯ?! Плюят и електрониката му, обаче и тя е немска - Бош!!! Така, че е малко спорен въпроса за кого точно са тези лоши определения, след като си е повече НЕМСКИ отколкото "италиански" камион. Щото ако беше Мерцедес или МАН, едва ли така щяха да го плюят.
А за Рено, всички знаем, че след .......ориентировъчно, 2006 год., тотално почти всичките им версии, са с техника от Волво. Ако се плюе точно пък Магнума, и това е по отношение на техниката, то имайте предвид, че критикувате Волво, а НЕ Рено  :D ;)!!!   
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

dino412

Колега а чул ли си лафа:Две години Стралис и после цел живот страдалис.
Както и първите Актроси ги наричаха Мерцедес Кактус заради ред проблеми.
А сега да не съм извън темата един виц.

Събрали се един Руски и един Германски инжинер и почнали да спорят кои камиони са
по-добри и по-здрави Германските или Руските.Спорили спорили и накрая решили да си разменят по един камион и след една година да се срещнат и да видят как са се справили машините.Германеца мислил мислил и дал на Руснака последния модел Мерцедес все пак това е гордостта на Германската автоиндустрия.Руснака също дълго се чудил с какво да се противопостави на един толкова легендарен камион и накрая дал на Германеца един Краз.След година време в уречениа ден и час се срещнали отново.
Тогава Германеца попитал:Е как е как се справя Мерцедеса?
А Руснака се усмихнал и казал:Ами виж кво пратихме го да работи в Сибир и как да ти кажа след два месеца след доста мъки просто счупи се спря и умря.Сега стой в базата като паметник.А как е Краза какво става с него.
Тогава Германеца през сълзи казал:Ами какво да Ти кажа? Пуснахме краза да работи из Европа.За три месеца шест шофьора умряха и сега стой като паметник в базата никой несмее да го добижи на по-малко от десет метра.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

ivopifeca

Цитат на: Hino - Понеделник, 18 Февруари, 2013, 17:56:17
Не че е много по темата, не че имам голямо желание да споря или да получа пак няколко "минуса" затова че си изказвам някакво мнение за определена марка  ;D, ОБАЧЕ....... Винаги ми е било много интересно, когато се коментират отделни марки и модели.
Ивеко и Рено са най-оплюваните марки. Да, ама Ивеко, много малко хора знаят, че всъщност, като марка, е съдружие от 5 ( словом ПЕТ) фирми - ФИАТ, ОМ ( Бреша, Италия), Уник ( Франция), Магирус-Доиц ( Германия) и специализираното поделение на Ланча ( ако си спомням добре). С други думи - немско/френско/италиански концерн. Още по интересното е, че плюят изработката на Стралиса. Да, обаче колко хора знаят, че всъщност Стралис ВИНАГИ ( до края на миналата година, когато преместиха всичко в Испания) СЕ Е ПРОИЗВЕЖДАЛ В ГЕРМАНИЯ?! Плюят и електрониката му, обаче и тя е немска - Бош!!! Така, че е малко спорен въпроса за кого точно са тези лоши определения, след като си е повече НЕМСКИ отколкото "италиански" камион. Щото ако беше Мерцедес или МАН, едва ли така щяха да го плюят.
А за Рено, всички знаем, че след .......ориентировъчно, 2006 год., тотално почти всичките им версии, са с техника от Волво. Ако се плюе точно пък Магнума, и това е по отношение на техниката, то имайте предвид, че критикувате Волво, а НЕ Рено  :D ;)!!!   
Напълно съм съгласен ;)Та за шоферските лафове...Преди две-три години бях в един град,трябваше да разтоварвам сутринта в една фирма,която е и транспортна,седях вечерта във ведомственото и кръчме(така да го наречеме),и там бяха също неколко шофьора от тази фирма.Автопарка им модерен-нови камиони.Та започнаха кое е по-добро...че Ивекото било трактор и т.н.,като се изговориха по тема западни камиони,почнаха да си говорят за...Шкодааа,Камаз...,как това на Мадарката,онова на Европейката,как кое се поправяло ,как си я галели ,абе всичко.То с такова умиление-Мадарката,а на плаца паркирали егати лъвовете-почти от всички марки на седемте големи ;)Аз ,като на бъзик им казах-Колеги представете си,утре като се събудите,целия плац в нови "Мадарки"!А те:А дано,от твоята уста незнам къде...Лелеее, то бива лафа-Наше село топка не видело,ама тука си е нещо повече.Абе те какви хали им дали да карат,даже и заплащането било много хубаво,коректно,те часове наред за Шкода спорят и съвети си дават,как ,кое...А тръгнали да казват че Ивеко не е камион.Ами като си разбирате само от едно нещо и си го познавате,дерзайте ;)

kanchev59

Колега,незнам дали знаеш,но в началото на "мензиструцията",пардон демокрацията и румънците даваха по 200-300 дмарки за ново Ольво,Скания и т.н.т.А после даваха и по 2000 само да могат да си върнат Романа.Защото номер беше "Уно курсо до Иран уно Дачия ла каса" с Романа,а сега с новите "зверове",както ги наричаш нема и за хляб.
Лека работа.
Живота е обидно кратък- днеска те има а утре те няма, затова живей кратко, но луксозно!

ivopifeca

Цитат на: kanchev59 - Петък, 22 Февруари, 2013, 13:15:43
Колега,незнам дали знаеш,но в началото на "мензиструцията",пардон демокрацията и румънците даваха по 200-300 дмарки за ново Ольво,Скания и т.н.т.А после даваха и по 2000 само да могат да си върнат Романа.Защото номер беше "Уно курсо до Иран уно Дачия ла каса" с Романа,а сега с новите "зверове",както ги наричаш нема и за хляб.
Лека работа.
Говорехме за лафове и други,кое не било камион и т.н.,ама нема значение.А като са доволни от заплащането,кво го бърка кое не било камион,тогава,колега?

bigdedi

Кара си един тираджия по магистралата и по едно време вижда човек, облечен целия у червено и му маа за автостоп.
Шофьорът спира и го пита:
- Кой си ти, бе?
- Я съм Червеният педерас и сакам да ме откараш до следващия град.
Откарал го нашият и продължил.
По едно време гледа - друг целият в зелено, маа за автостоп.
- Кой си ти?
- Я съм Зеленият педераст и ако може да ма фрълите до следващия град.
Качил го нашият и продължил по пътя си. Кара си той и изведнъж гледа един у синьо му маа.
Спира пичът и казва:
- Ти сигурно си Синият педераст и сакаш да те откарам до следващия град, а?
- Абе ти дай документите, пъ я ше ти кажа после кой е педераст!

grants

Цитат на: bigdedi - Неделя, 03 Март, 2013, 19:58:29
Кара си един тираджия по магистралата и по едно време вижда човек, облечен целия у червено и му маа за автостоп.
Шофьорът спира и го пита:
- Кой си ти, бе?
- Я съм Червеният педерас и сакам да ме откараш до следващия град.
Откарал го нашият и продължил.
По едно време гледа - друг целият в зелено, маа за автостоп.
- Кой си ти?
- Я съм Зеленият педераст и ако може да ма фрълите до следващия град.
Качил го нашият и продължил по пътя си. Кара си той и изведнъж гледа един у синьо му маа.
Спира пичът и казва:
- Ти сигурно си Синият педераст и сакаш да те откарам до следващия град, а?
- Абе ти дай документите, пъ я ше ти кажа после кой е педераст!
;D ;D 1+
Не всичко е пари,но всичко е с пари

zezo

Хайде сега и една гатанка. Като видиш шофьор с мръсни ръце и прехапани документи,какъв камион кара? ???
Живей у борчове,та да те помнят хората....

bojo

Цитат на: zezo - Петък, 19 Април, 2013, 12:29:52
Хайде сега и една гатанка. Като видиш шофьор с мръсни ръце и прехапани документи,какъв камион кара? ???
:'( Цецко,ако може да обясниш какво означава "прехапани документи" ще улесниш аудиторията много. Благодаря!Аз така ще стрелям в тъмното и ще заложа на шофьор на мадарка,не знам защо,може би защото аз самия съм карал такава на времето и бях леко прехапан.
:-X
Божо

Boroman21

Цитат на: zezo - Петък, 19 Април, 2013, 12:29:52

Виждам че работи в БГ фирма и че не е водач ами монтьор  8)

Boroman21