• Welcome to Форум на българските шофьори.

Баш майстори

Започната от loshdancho, Неделя, 03 Април, 2011, 21:15:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Владимир Ангелов

bad_kras ето ти сайт малко да се образоваш за какви гондоли става въпрос http://www.knapen-trailers.eu/trailers

Владимир Ангелов

bad_kras

Цитат на: willy_betz - Неделя, 04 Септември, 2011, 13:59:52

bad_kras ето ти сайт малко да се образоваш за какви гондоли става въпрос http://www.knapen-trailers.eu/trailers
Това хубаво , ама как го кръсти че е "гондола" незнам. Виждал съм ги , точно такива ,много по немско , ама хората карат бира , безалкохолно и подобни товари които са на касети!  Поне не и за насипни товари - не съм виждал такива!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

bad_kras

Цитат на: loshdancho - Неделя, 04 Септември, 2011, 00:25:43

• Не знаех Бетц да има гондоли?
    Да WILI BETZ наистина има гондоли. Зареждат Видима Идеал Севлиево. Карат от Бургас някаква специална смес за керамиката.
    • Това велика фирма , да!
    Да беше докато се приватизира.
    [/list]
    За Севлиево съм виждал тези които бяха ЕДУАРДС и караха този материал , но на Бетц , поне докато си бях в БГ не съм виждал!

bad_kras

Верно е така , но не ми се е случвало да видя наяве някъде да товарят или разтоварват по този начин!  Релациите други , кво да прайш. Както съм казал - нашата професия си е цяло изкуство което се учи цял живот!  Винаги има какво да научиш и не всичко знаем!

Владимир Ангелов

Казах ви, че не съм в Бетц и в момента точно такава гондола дърпам. Само насипни товари. Возим зърна, слънчогледи, въглища. Всичко което е насипно без пясък и чакъл.

Редакция на правопис.

bad_kras

То не се учудвам утре и "чадърите" и "щорите" да ги кръстят "гондоли" !!!  :) :) :)

bad_kras

Нямам думи! Как да кръстя това ремарке?

tirtonev

Краси,ако знаеш в Бетц имат такива товари.Бяха ме пратили да товаря близо до Париж,руда за Италия.Аз отказах товара,но ми наложиха глоба 120евро+24 часа без товар.В тая фирма има доста безмозъчни същества.Може ли с ремарке ,,щора" ,без капаци да се товарят камъни.Имаше един Австриец,от Бетц,като го видях как се беше раздул и това ме подтикна да откажа товара.Фадромата пуска товара от 2,5 м.височина,абе разсипия си е.Диспонентката,доста се опита да ме убеди да натоваря,но аз съм си упорит като ,,магаре на мост" ,като си помисля какви ще са последиците по пътя с тоя товар.И нали се сещате кой ще го отнесе,ако стане нещо с щората и не дай си бог се разкъса, разтвори по време на движение.Ако беше на стотина километра,можеше да се навия,ама чак до Рим,можеше и да не видя папата...
    запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

bad_kras

Цитат на: tirtonev - Неделя, 04 Септември, 2011, 19:10:46
    Краси,ако знаеш в Бетц имат такива товари.Бяха ме пратили да товаря близо до Париж,руда за Италия.Аз отказах товара,но ми наложиха глоба 120евро+24 часа без товар.В тая фирма има доста безмозъчни същества.Може ли с ремарке ,,щора" ,без капаци да се товарят камъни.Имаше един Австриец,от Бетц,като го видях как се беше раздул и това ме подтикна да откажа товара.Фадромата пуска товара от 2,5 м.височина,абе разсипия си е.Диспонентката,доста се опита да ме убеди да натоваря,но аз съм си упорит като ,,магаре на мост" ,като си помисля какви ще са последиците по пътя с тоя товар.И нали се сещате кой ще го отнесе,ако стане нещо с щората и не дай си бог се разкъса, разтвори по време на движение.Ако беше на стотина километра,можеше да се навия,ама чак до Рим,можеше и да не видя папата...
    Окей , съгласен съм! Но тука стана въпрос за "гондолата"!  Аз не мога и да разбера кой ги кръсти тези ремаркета "гондоли"? Поне аз незнам да има и такава марка!  За мен така наречената " гондола " , си е триосно ремарке , самосвално което може да разтоварва и назад и странично!  Нямам идея от къде идва този термин "гондола". А "гондола" си е лодка по Венецианските и Амстердамските канали! Нали?  Незнам - (мое мнение е) , че просто много чуждици навлязоха в нашия език. Както и да е!

Владимир Ангелов

Прегледай това и ми кажи дали не е гондола.

Причина за редакция: Правопис!!!

admin

То картофи не могат да се карат с щора, тези искали да карат камъни. Няколко пъти се прибирах от Германия с картофи и се убедих, че този товар не подлежи на връзване и укрепване. Как ли не ги връзвах и чувалите се изсипват в ремаркето. Даже веднъж в Словакия отнесох и глоба. Митничарят ме накара да отворя вратите на ремаркето и при отварянето изпаднаха към 20-на чувала. Извадиха фотоапарат, снимаха чувалите и ремаркето. И ме глобиха накрая 20 евро в брой и на ръка. Аз си мислех, че глобата ще бъде по-голяма.
    Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

bad_kras

Цитат на: willy_betz - Неделя, 04 Септември, 2011, 21:20:32

Прегледай това и ми кажи дали не е гондола.

Причина за редакция: Правопис!!!
    А ти прегледай това !  И се образовай малко !
    http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0

loshdancho

На шофьорски диалект ГОНДОЛА значи саморазтоварващо ремарке за насипни товари .Като изключим буретата за цимент брашно и т.н. Всичко останало може да се причисли към гондолите. Такива гондоли карат слънчогледов шрот от Кнежа и слънчогледови обелки за пещите на Бели извор.
    http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=832.0
    ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Владимир Ангелов

Не ти говоря за лодки-гондоли, а както колегата каза на шофьорски диалект гондоли.

bad_kras

Цитат на: loshdancho - Вторник, 06 Септември, 2011, 21:52:32
    На шофьорски диалект ГОНДОЛА значи саморазтоварващо ремарке за насипни товари .Като изключим буретата за цимент брашно и т.н. Всичко останало може да се причисли към гондолите. Такива гондоли карат слънчогледов шрот от Кнежа и слънчогледови обелки за пещите на Бели извор.
    http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=832.0
    Не съм съгласен за това -"саморазтоварващо ремарке за насипни товари " . Значи "гондола" не съм карал , но от доста колеги които познавам ( и карат) , гондолата си е самосвално ремарке триосно . Сега тези по новите ремаркета със саморазтоварваща се функция и незнам си колко кубика - не мога да се съглася пак да се наричат "гондоли"!  Както и да е , който каквато работа има , от това се интересува!

bad_kras