• Welcome to Форум на българските шофьори.

Командировки BG

Започната от Rammbon, Петък, 09 Ноември, 2012, 21:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Колеги, как Ви заплащат командировките за каране в BG?  Някъде са на км, другаде на ден, трети на изминато разтояние, до 150км, над 500км, а има и места където нищо не дават  и т.н.

Rammbon

Бриги Магнито

Баце прекрачим ли околомръсното си дирим 20 кинти те тва е при мене

Бриги Магнито

ivopifeca

Въпроса требваше да е,какви томахавки гепите докато карате където и да е,и колко са наточени ;)Или пък колко се навеждате,колко го поемате и т.н. :-*

Rammbon

Най ме интересуват мнения за собственици на транспортни фирми.
И какво би се пременило в по-добро за водачите, ако имаше вече синдикат ?

Jack77

При мене положението е трагедия с командировките. До Варна и Бургас ми дават по 30 лева, а до Румъния ( Букурещ или Бозао) 60 лева. До Пловдив и Пазарджик и там околните селца + Стряма си хода на разходка за без пари, твърдото ми е 1000, километрите не са малко към 2500км на седмица. Забравих да спомена от София са ми курсовете. Общо взето всеки иска за без пари да му се бачка и ще има бити скоро. Камиона поне е соло към 12 метра обща дължина и поне единственото хубаво  е , че не ме хващат забрани като е празен.

Бриги Магнито

Цитат на: Rammbon - Събота, 10 Ноември, 2012, 15:52:03
Най ме интересуват мнения за собственици на транспортни фирми.
И какво би се пременило в по-добро за водачите, ако имаше вече синдикат ?
Oпа за пореден път да мъцнем:
-мъцайте баш ко ви тресе,че стаат инфекции

Са баце да ти мъцнем нещо,начи командировката у БГ  е точно фиксирано число мислим у Кодекса на труда,тъй че,които и да е Синдикат,Профсъюз или прочее мое само да ти помогне да вземеш стинките дет ги пише у Кодекса по труда,тва ако шефчето ти се ослушва и не ти ги бецали.
А те се ослушват оти некой си трайка и не си ги търси.

Jack77 ,баце единственното у което ме водиш е щато и дължината на камиона  ;) ,апропо има само два такива дръгела като твоя,за единия бех казал :дано не го види шефо,че ремаркето на колегата ойде за некой дръгел да бъде удължен. ;)

Rammbon

Гледам , че чорбаджии не са писали, най им е добре да не ги дават. Има и други които дават само по 8 лв на ден или 0.02 лв на км , но само пълен. КТ никой не го интересува, ама ако става въпрос за глоби гледат всичко.
В случая съм между чука и наковалнята, демек между шофьора и чорбаджията и искам да издействам най-доброто за водача. Затова и задавам странните си  въпроси , за някои :)

DENINI

Аз давам по договорка.Няма командировки.от 2 до 6 дни са курсовете.Пари 2000лв.Километри 12000 на месец.Плаща се след всеки курс.

stoil nedev

Цитат на: DENINI - Вторник, 13 Ноември, 2012, 22:34:58
Аз давам по договорка.Няма командировки.от 2 до 6 дни са курсовете.Пари 2000лв.Километри 12000 на месец.Плаща се след всеки курс.
И как става това  ??? Два дни до Турция или Гърция  ??? Абсолютно невъзможно!!! Пълен абсурд.
12000 км по тези релации    ееееее..... Това е просто шега или поредната плитка лъжа на групата на превозвачите от града с все по малко оставащи тепета ;)

Едиственното правилно и законово плащане на командировки за водач в международния транспорт в БГ е 27 евро на ден или 52.65лв.  Тях обаче никой не ги дава, защото така им отърва на "господата".
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

Дамян Йончев

Цитат на: stoil nedev - Сряда, 14 Ноември, 2012, 13:15:12
И как става това  ??? Два дни до Турция или Гърция  ??? Абсолютно невъзможно!!! Пълен абсурд.
12000 км по тези релации    ееееее..... Това е просто шега или поредната плитка лъжа на групата на превозвачите от града с все по малко оставащи тепета ;)

аз Гръцки курс за 1 ден и половина го правя със дневна пауза. на твърдо заплащане.

stoil nedev

Цитат на: Дамян Йончев - Сряда, 14 Ноември, 2012, 18:46:48

аз Гръцки курс за 1 ден и половина го правя със дневна пауза. на твърдо заплащане.
Е , то от София до Солун може да се каже че е така но с това не се изчерпва релацията БГ-ГР.
Ако погледнеш по-мащабно и установяваш че България-Гърция си отнема около 5 дни. Ако не дремеш за товар разбира се.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

MB Actros

Освен тези 52.65лв. има ли щат, и ако има колко трябва да е.

stoil nedev

Цитат на: MB Actros - Сряда, 14 Ноември, 2012, 20:56:03
Освен тези 52.65лв. има ли щат, и ако има колко трябва да е.
Тук темата е командировки!!! Затова отговорих просто и ясно. Но щом ме питаш ....да има щат и неговия минимум е 414лв. Минималния праг за осигуряване на международен водач в БГ.
Това е доста всеизвестно.
                       Иван Вазов

DENINI

Цитат на: stoil nedev - Сряда, 14 Ноември, 2012, 19:27:30
Е , то от София до Солун може да се каже че е така но с това не се изчерпва релацията БГ-ГР.
Ако погледнеш по-мащабно и установяваш че България-Гърция си отнема около 5 дни. Ако не дремеш за товар разбира се.
2 дни курс Гърция.До 5 дни с обратен и километри над 2000.Но и там цената е друга.

MB Actros

Цитат на: stoil nedev - Сряда, 14 Ноември, 2012, 22:28:34
Тук темата е командировки!!! Затова отговорих просто и ясно. Но щом ме питаш ....да има щат и неговия минимум е 414лв. Минималния праг за осигуряване на международен водач в БГ.
Това е доста всеизвестно.

Мерси колега за отговора,не знаех колко точно е минимума.Като смятам ,то по на далавера си е да си на км.

MB Actros