• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся си шофьор

Започната от dand79, Петък, 16 Ноември, 2012, 21:17:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

KL63

Гос'ин Шофер ,ако това те кефи /правописна/ ок. ;D

KL63

ceneto

Цитат на: driver1 - Неделя, 18 Ноември, 2012, 13:43:34
   Мисля, че се опитваш да коментираш неща от които и понятие си нямаш. Я ми посочи страна в която акциза за горива се възстановява? Има едно изключение - това е т.нар. "червена нафта", това е безакцизно (а не с възстановяем акциз) гориво, използвано от селскостопанската техника и агрегатите на хладилните камиони превозващи храни. Бъркаш акциз с ДДС. А ДДС-то се възстановява навсякъде. Друг е въпросът за размера му и срока за възстановяване. .......

от Франция се възстановява акциз за 2012 първата половина беше
4.75 числото, а за втората 2.97
Това ще рече например ако имаш първата половина 100000 литра дизел, ако си направиш искане ще ти възстановят 4750 евро
(Французите плащат бързо, също и ДДС бързо си го възстановяват)

Италия също възстановяват, но числата са различни почти всеки
месец поне така беше 2011( там възстановяването е по-бавно и тегаво)

Испания също може сам да си възстановяваш, но последната година
субсидията беше някъде 1 цент на литър и трябва да имаш електронен сертификат с който да подаваш пред техния НАП
(там бързо възстановяват защото доставчиците на гориво и техният нап са свързани)

Горните страни със сигурност може да възстановяваш сам за собствена сметка или през посредник (ФДЕ, Евроват и тн) срещу
комисиона от 10-12% от възстановената сума 
п.с и от Словения се възстановява, но аз не знам там каква е процедурата

ceneto

матадора

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 24 Януари, 2013, 01:22:24
...    Тук май няма никой дето е учил 4 години за пуста Ц категория ,,,,,,,,,,,,,,
Аз съм от тях.Механотехникум,специалност ДВГ-четири години за С категория.И след всичко това в казармата не станах шофьор,а моторист в гранични войски,защото имах и категория А.
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

rolly_s

Не 4,а 40 години да учиш-няма да станеш шофьор,ако го нямаш ,,отвътре".Така че не виждам защо спрягате образованието
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

emilian33

Не 4, а 40 години да учиш-няма да станеш шофьор,ако го нямаш ,,отвътре". Така че не виждам защо спрягате образованието.
На такива където им "отвътре" съм се нагледал по пътищата.
Аман от разбирачи и самохвалковци.

Причина за редакция: Забранено е писане с червен цвят!!! Прочети правилата на форума!!!

ivopifeca

Цитат на: rider777 - Неделя, 18 Ноември, 2012, 21:41:09
Денини, мечтата ми е да пася овци и да живея в некое диво село ама пусто пра-пра бабите ми и пра-пра дядовците ми са раждани в София и си нямам село,,,някой ден ако доживея пенсия ще си купя къщата на мечтите ми и овце и крава и кокошки, но дотогава ще въртя геврека и понеже гледам колко сте зле ще взема сега като се прибирам за Коледа в България да си купя едно камионче, само влекач и ще си дърпам ремаркенца у фирмата де и сега си бачкам за 50 цента чисти на километър ;-)  А как пък реши, че съм недоволен от това, че съм шофер немам на идея,,,учил съм 4 години Вилхелм Пик за да стана шофер и от 87ма досега тва си бачкам,,,ич не се оплаквам,,,, чеки ти се пофалим кво къще съм си купил преди 5 години от тва де съм откраднал от тарикати като теб,,,,,   
Квартал Левски-къщите :)Тва отсреща е Ботевградско шосе-говоря за снимката :)

amindov

имам желание,нямам опит-ти решаваш
от мен-гаранция за лоялност и дисциплина-на 57 съм ,но вчерашния ми резултат от психото е отличен,понеделник почвам професионамната компетентност.На голям зор съм и нямам избор...
Поздрави!
Взаимната размяна на псувни..изравнява социалното неравенство..
К.Тарантино

amindov

Взаимната размяна на псувни..изравнява социалното неравенство..
К.Тарантино