• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся си шофьор

Започната от dand79, Петък, 16 Ноември, 2012, 21:17:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

driver1

Цитат на: imter - Неделя, 18 Ноември, 2012, 22:25:02
Denini,явно е тайна,и не искаш да отговориш ;),но все пак това си е твое право :).Според мен,когато предлагаш работа и си правиш самореклама,е редно освен телефон,да дадеш и адрес,офис или гараж на фирмата,не го приемай,като заяждане,а като съвет ;).

Да де, ама току-виж, че си отишъл предварително на място и си поразпитал за фирмата комшиии, колеги, служители преди подходящо да те е обработил по телефона лично той. :)

driver1

DENINI

Цитат на: imter - Неделя, 18 Ноември, 2012, 22:25:02
Denini,явно е тайна,и не искаш да отговориш ;),но все пак това си е твое право :).Според мен,когато предлагаш работа и си правиш самореклама,е редно освен телефон,да дадеш и адрес,офис или гараж на фирмата,не го приемай,като заяждане,а като съвет ;).
Колега аз публикувам официално в jobs.bg.Тук питах за да свърша услуга на някой колега.Всеки заинтересован е могъл да разбере.

DENINI

imter

Отговора ти е меко казано,несериозен ;D ;D ;D,няма значение,какво и на кой си искал да свършиш работа.Или казваш или не,за мен лично това е много важна информация,както предполагам и за колегите.Това показва един работодател,колко е сериозен ;).

Roshko

Цитат на: driver1 - Неделя, 18 Ноември, 2012, 22:30:47
   Да де, ама току-виж, че си отишъл предварително на място и си поразпитал за фирмата комшиии, колеги, служители преди подходящо да те е обработил по телефона лично той. :)

Тоа филм съм го гуедАл у Костенец! 30 минути масаж на мозъка по телефона. След разговор с бившия ми шеф още 30 минути общ масаж.
Познай какво станА!
http://www.driverbg.net/cgi-bin/forum?n=0&w=1266848724&ser=2

imter

Точно за същата фирма се бях сетил "Вива22" ;D ;D ;D.И на мен ми се обаждаха,но не им се вързах на въдицата :).

rider777

Верно темата е  " Търсим си шаран" ама малко да я спамнем, та питането ми е към някой закъсал собственик на камиони де не му излизат сметките и да взема да му помогна, та в общи линии питането ми е такова,,,, Има ли някой който иска да се отърве от нещо такова http://www.bastrucks.com/search/vehicle.php?id=46937&cat=7&Merk=MAN&ConfiguratieID=105&bouwjaar_min=0000&bouwjaar_max=9999  ,,,  или такова http://www.bastrucks.com/search/vehicle.php?id=45526&cat=7&Merk=Volvo&ConfiguratieID=105&bouwjaar_min=0000&bouwjaar_max=9999#  или в краен случай нещо такова http://www.bastrucks.com/search/vehicle.php?id=43885&cat=7&Merk=Renault&ConfiguratieID=105&bouwjaar_min=0000&bouwjaar_max=9999 ,,,, на разумна цена, което означава по-ниска от показаните в сайта, просто искам да помогна на някого закъсал.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Roshko

Цитат на: imter - Неделя, 18 Ноември, 2012, 22:52:55
Точно за същата фирма се бях сетил "Вива22" ;D ;D ;D.И на мен ми се обаждаха,но не им се вързах на въдицата :)

Да ама по телефона дадох ясен знак, че не съм съгласен да правя каквито и да било нарушения на законите, а отговорът беше - еее може и да се случи някога, но все ще намерим решение...
Викам си айде, прекаления светец и Богу не е драг. Но там на място...

imter

На мен няколко пъти ми се обаждаха,като последния дори,искаха,само един курс да направя,защото на шофьора им, се разболяла жена му и нямало кой да закара камиона до Бургас ;D ;D ;D.Направо и затворих телефона на Кайтазова ;D ;D ;D.

ceko1969

Цитат на: dimich87 - Неделя, 18 Ноември, 2012, 17:24:21
Аз не съм в бранша на работодателите, карам от време на време, когато е налага камион. Но сметката за мене е много проста и не виждам как се изкарват толкова много пароци от собствениците на камиони. Един дръгел средно гори около 30л нафтичка. Много зависи от условията и товара, понякога може и по-малко, но може и доста отгоре да са. 30л*2,50лв/л=75лв/100км. Това са около 0,80лв/км за гориво. Цената на консумативите (масла, филтри, гуми, акумулатори, резервни части и др.), винетки, застраховки и документи е колкото цената за гориво. До тука равносметката е 1,60лв/км. Шофьора взема заплата 0,20лв/км и става сметката 1,80лв/км. Е от тука нагоре е печалбата на чорбаджиите. Само че не е чиста печалбата, ами от тези пари трябва да се отделят и за изплащане на камиона, или ако е изплатен за да се закупи нов, понеже стария става една гробница в която се наливат пари и не се възвръщат.
Ако някой си мисли че е толкова лесно да купи камион и да му носи пари, моля да заповяда и да не дава акъл на хората които са си заложили всичко.

Не съм у тоа бизнес, ама мислим че кой има парици да инвестира у един или неколко камиона, по че му е по изгодно да се регистрира по ДДС и веднага че му паднат разходите с 20%, а при тия тънки сметки къде ги прайте това ич не е малко  ??? ???

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ceko1969 - Неделя, 18 Ноември, 2012, 23:29:16

Не съм у тоа бизнес, ама мислим че кой има парици да инвестира у един или неколко камиона, по че му е по изгодно да се регистрира по ДДС и веднага че му паднат разходите с 20%, а при тия тънки сметки къде ги прайте това ич не е малко  ??? ???

Задължително, лятото работих във фирма с един камион. И искаше фактури за горивото, с отстъпка която поне 5% идва най-много 2,10 - 2,20 лв. Има някакви пари, ако не се чупи камиона, така е. Ама и аз не мога да сметна, как се плащат лизинги по над 2'000 евро месечно, само за влекач?!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Roshko

Цитат на: ceko1969 - Неделя, 18 Ноември, 2012, 23:29:16

Не е възможно да пуснеш фактура ако не си по ДДС, поне тъй мисля аз, та... не разбирам намека ти.

Сега към господин Денини. Не ви познавам лично, но обичайния растящ негативизъм спрямо нас, лъхащ и от всяка ваша дума ми е до болка известен. Познавам и съм работил със стотици, може би хиляди колеги и досега не съм срещнал един заслужаващ и половината от него. Всичко се завърта около две простички правила - законност и справедливост, колкото и клиширано да звучи.
Всички аргументи изписани не само в тази тема сочат, че това е постижимо стига вие да искате. Просто спрете да лумтите, отнасяйте се с работниците като с братя и се съгласете и вие да пускате от време на време малко кръвчица и съм сигурен, че всичко ще си тръгне в релси.
Ако се печелеше от няколко дръгела толкова, колкото на вас ви се иска, вярвайте ми всеки от нас има какво да заложи за да си ги набави!

rider777

Независимо с колко камиона си Рос , всеки един от тях носи достатъчно печалба, но лакомията им голема на сите и все ревът, че видиш ли били на загуба,,,,падам от смех с такива,,,ама никой не иска да си продава камионите и още купуват,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Roshko

Цитат на: rider777 - Понеделник, 19 Ноември, 2012, 00:43:26
Независимо с колко камиона си Рос , всеки един от тях носи достатъчно печалба, но лакомията им голема на сите и все ревът, че видиш ли били на загуба,,,,падам от смех с такива,,,ама никой не иска да си продава камионите и още купуват,,,,

Да де, аз точно това исках да споделя, сори, ако не се е разбрало.

DENINI

Който може да купува камион да го прави,да не се мисли много.Иска работа ама вие си го знаете.Мога да осигуря работа за няколко.

stoil nedev

Искам да пожелая на Даниел Попов - човека пуснал темата , да си намери кадърен шофьор на който да плаща пари , а съответно водача да си върши добре работата.
Дано да е сред нас сайтаджийските драскачи и форумни "нинджи" та да са и двамата доволни.
Интернета нещо се бъгва !!! Успех ако си сериозен и точен!
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

stoil nedev

Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов