• Welcome to Форум на българските шофьори.

Мнение за Union Ivkoni

Започната от suzuki, Неделя, 10 Април, 2011, 10:34:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

suzuki

Има ли някой работил там или някой, който информация за тази фирма? Как е заплащането, редовно ли плащат?

http://www.union-ivkoni.com/

suzuki

BoBy_BoY

Цитат на: suzuki - Неделя, 10 Април, 2011, 10:34:19
Има ли някой работил там или някой, който информация за тази фирма? Как е заплащането, редовно ли плащат?

http://www.union-ivkoni.com/
Хубаво е, че питаш преди да си се хванал! Мислим, че питанката ти е за ,,автобиси", но нема значение.
Имам едни колеги къде една година си дирят парите от там. Цифри-единия 10000лв,другия около 3000лв. Ти си направи сметката колко са добри! Не знам от къде си, но качи се в един от техните автобуси и питай някой шофьор. А, за по голямо инфо мъцни на Некадърен Тракторист-има май стаж там! Успех!

BoBy_BoY

suzuki

Благодаря за отговора, бях прочел доста лоши неща за тях из нета, но исках да попитам и тук за мнение от първа ръка така да се каже.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Факт е и не крия, че имам малък стаж във въпросната фирма около 5 месеца.
За информация ще ти споделя, заплащане градски линии:
-6 или 7 лв. на час плюс щата взависимост от това на коя линия си на 27-ма е най-малко, но пък е най -спокойно
заплащане извънградски линии
-командировка 40лв. на ден независимо колко курса и докъде пътуваш, плюс щата.
Това е официалната версия, сега ще ти кажа истинската:
-щат няма да видиш никога
-заплатата за часовете ти я дават на вноски и то с минимум на моменти понякога 3-4 месеца назад
- има глоби за каквото се сетиш от външен вид, пушене, слушане на музика, попълване на пътен лист, връщане на заден ход, нещо счупено или мръсен автобус, за пиене, закъсняване и др., скоро и за това,че си благоволил да отидеш на работа
-удържа се гаранция в размер на 100лв всеки месец за градски до размер 1000лв,за извънградски 2000лв.
- отскоро се плаща и преразход на гориво
-за всеки кочан с билети, ако ти дадът ти удържат за 2 или с други думи взимаш 100 даваш 200лв
-всеки нередовен курс ти го таксуват по 40-50лв., на ден са по 10 до 16 говоря за градски линии
-за перфоратори или компостьори 40лв.
-за неправилно спиране на спирка 50-100лв зависи колко е неправилно
-за невежливо отношение първо 100 лв след това по 150 или 300 ще те излъжа
-незареден автобус 100лв-понякога няма нафта тъй че .........
-непроверен автобус преди тръгване 60лв май беше
-командировките за извънградските се плащат всеки петък ако има пари
-пътник без билет троен размер на билета и уволнение
фирмата разполага с 3 киеци може и да са повече вътрешен контрол пишат ти протокол като все едно са КАТ или ДАЙ,съответно гориш с пари
Това се сещам за в момента, това ти пиша.
П.П. Аз си взех всички парички, без гаранцията след 6 месеца,като напуснах без предизвестие с члена за неплащане май беше 327, ако пуснеш предиизвестие мисля беше 1 месец то за този месец не се надай на пара.
Ако някой служител се опитва да си вземе трудовото възнаграждение препоръчвам с адвокат да отиде в човешки ресурси или юрист консулта на фирмата има ефект,но парите 6 месеца по-късно това е.

imter

Така е,голяма фирма-бедно положение,добре че не им се хванах на въдицата :) за шофьор на цистерна,а бяха доста убедителни на думи :).

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

:D те я залагаха,продаваха не знам стария Актрос още ли е техен ,апропо за него крушките на фаровете са си от вас
ако ви цанат ще товарите предимно от илиенци и ще карате една клетка-две в София,една Ямбол,една Плевен ......ако некой се прецака да ви даде да товарите де  ;) ще бъдете псуван от около 70-120 шофери ,че се бавите ако все пак сте натоварили  :D :D :D съответно за да разтоварите ще ви се наложи да се разминете с 70-120 автобуса наредени да ви чакат  :D :D :D успех на цистернаджиите

пак започнах да спама тъй че спирам който има желание ,интерес или въпрос за тази фирма да пише съобщение

imter

За стария,червен влекач с бяла цистерна :),явно цялата фирма е един голям балон :).

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: imter - Неделя, 10 Април, 2011, 22:17:26
За стария,червен влекач с бяла цистерна :)
Но с нов надпис  :D :D :D :D :D ако някой има ADR и има D категория може се цани за двойна надница мисла 50лв на курс даваха  :D :D :D ма друг път,че са съм им точно ;)

МИНКО ИЛЧЕВ

Имам приятели работещи там. Точно към днешна дата взимат при градските линии 700-800 лв., имат ниска норма за нафта и най-много да даваш а не да взимаш. Работиш 26 дена в месеца. Няма републикански (официален празник поне двойно), извънреден труд, отпуската е практически неплатена, осигуряват те на 260 лв. и болничен да си почти не взимаш. Техническа поддръжка никаква. За сравнение до скоро работих в Малашевци по А94 там за 26 дена взимаш 1'200 - 1'300 лв. С моя ортак се разбирахме и от ГСМ се взимаха допълнително. Социалния пакет е много добър осигуряват те на бруто официални празници още 110%, годишна отпуска 33 работни дни, като ме ядосат болничен. Така повече от 10 месеца в годината няма как да работиш. При мен беше още по-малко. Така като сметнеш годишно колко вземеш и работните дни доскоро беше доста приемливо. В Ивкони става да работиш за стаж или ако не ти търсят пари в къщи. Ако си със самосъзнание на собствениците (обкръжението на Доган) може да се надяваш на по-добро отношение, иначе си рая.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!