• Welcome to Форум на българските шофьори.

Внимание!!! Нови изисквания в Унгария

Започната от VOLVO 480, Сряда, 21 Ноември, 2012, 21:10:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: exon - Неделя, 03 Ноември, 2013, 14:21:52
НО!Имайте едно на ум-в полицейските коли имат машинки да проверяват картите!

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 03 Ноември, 2013, 19:17:58
Това добре,а знаеш ли имат ли право да проверяват  ;)

Сигурно за украшение са им ги дали. Бриги, питай ги другия път, като минаваш.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Бриги Магнито

Цитат на: admin - Неделя, 03 Ноември, 2013, 22:25:04
Сигурно за украшение са им ги дали. Бриги, питай ги другия път, като минаваш.
Тц нема такава опция,дорде не си фанем снаа на мама от Унгареще,даж сака да е Рендорсечка,та да и забодем въпроса,което прави вероятността да запитам Егеш мегеш се келеш около 0.001%

Бриги Магнито

крис

Ок,разбирам,че искат да знаят кво си правил във времето когато си бил без работа,но от къде да им вадя документ след като преди няколко месеца се прибрах от чужбина където бях доста време и работих с чужд договор,само картата може да каже,че не съм работил,мога да му извадя споразумението за освобождаване от работа но дали ще мине с това,и сега не съм записан в бюрото по труда в BG,да не би да трябва да ходя до там за документ,че не съм работил през това време,това ще бъде върхът на простащината,и не мога да разбера какво общо има нотариуса с трудовоправните отношения,та да се ходи на нотариус за заверка,ако може някой да го обясни

Бриги Магнито

Цитат на: крис - Понеделник, 04 Ноември, 2013, 09:19:36
и не мога да разбера какво общо има нотариуса с трудовоправните отношения,та да се ходи на нотариус за заверка,ако може някой да го обясни
Баце ти сериозно ли мислиш,че Унгарец мое да различи печат на нотариус и печат от личният лекар(примерно)?

Лично за мен нема такъв Унгарец.
За дата да погледне и да си навърже нещо у акъло да,ма да чете на нашенски,айде молим вие тия Унгарци ги направихте най-изучените бре.

loshdancho

На границата има преводач и ако се затегне ситуацията го викат
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Понеделник, 04 Ноември, 2013, 09:59:39
На границата има преводач и ако се затегне ситуацията го викат

Аааааа скиваш ли де било .
Лошио ма мъцай ги тия работи се не излагам пред ората бре.
Мое ли ме светнеш как се затега ситуацията,да знам ,оти затегнато до са съм виждал само нощес и понеже преводача изглежда спи в къщи обикновенно я затегат до първия тупаник,после вече е мирна,полицаи,белезници,преводачи не трябват и те така.

Я ти като човек познаваш Унгария и все още ти ловим вера ми кай,местните шайбаджии правили ли са ти контрол(не визирам граничен)

ivopifeca

Тва лето,като минах,митничара иска шаиби и зе да се лигави нещо,ма като отвори тефтера с документите ми и виде кво съм поставил вътре вика-сички пич..и убавички ;D

loshdancho

Като я знам си карам нощем .
Един път минах през деня и ме провериха.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

exon

Малко със забавяне,ама до отговоря на Бриги.Да имам протокол за проверката(разбирай подпис и печат на разпечатката).Мързи ме сега да ходя до камиона да ти сканирам и протокол от проверка на техните шайбаджии(не граничните,а точно трафик контрола им) съставен на 24.10 на пътния възел М3/21.Относно рушвета,при официална глоба 30000 форинта,което прави малко над 100Е,30Е ми се виждат приемлива оферта при положение че в момента в които ме спряха карах с 90 при разрешени 80км/ч.

Люси

Тия маджарски боклуци продължават да правят мизерии,снощи на Надлак изтрескаха племенника ми с 1500 евра а момчето има книжка от месец и половина и това му е втори курс едвам започнал да изучава професията,на карта и на договор има 15 дена работа обаче другите 13 дена се губят а момчето е работило последно в фирма за разносна търговия на договор като дистрибутор и дефакто няма нищо общо с шофьорската работа а в момента и аз на договор се водя така за да ме осигуряват на по-голяма заплата та мисълта ми беше някой от светнатите колеги да ми кажат каква бележка и от къде трябва да си извадя при положение че реша да се качвам пак на камион и да тръгна да карам(защото май натам отиват нещата),към настоящия работодател ли към Бюрото по труда или към Росен Плевнелиев заради тези мизерници нещастни унгарски? >:(

admin

Цитат на: Люси - Събота, 23 Ноември, 2013, 15:02:25
Тия маджарски боклуци продължават да правят мизерии,снощи на Надлак изтрескаха племенника ми с 1500 евра а момчето има книжка от месец и половина и това му е втори курс едвам започнал да изучава професията,на карта и на договор има 15 дена работа обаче другите 13 дена се губят а момчето е работило последно в фирма за разносна търговия на договор като дистрибутор и дефакто няма нищо общо с шофьорската работа а в момента и аз на договор се водя така за да ме осигуряват на по-голяма заплата та мисълта ми беше някой от светнатите колеги да ми кажат каква бележка и от къде трябва да си извадя при положение че реша да се качвам пак на камион и да тръгна да карам(защото май натам отиват нещата),към настоящия работодател ли към Бюрото по труда или към Росен Плевнелиев заради тези мизерници нещастни унгарски? >:(

Съвсем правилно ги квалифицираш като маджарски боклуци поради простата причина, че глобяват за НЕИЗВЪРШЕНО нарушение. Би трябвало да докажат, че водачът е управлявал МПС, попадащо под разпоредбите на Регламент 561 и тогава да го глобят. Посочената сума е доста голяма и би било хубаво да се обжалва. Интересно ми е какво ще отсъди маджарския съд.

driver1

Колегиално ще те посъветвам да не се съобразяваш с коментара на админа, защото ще патиш.
      Ще ти споделя собствения си опит: Във всички фирми в Испания в които съм работил до сега, при всяко изваждане на картата и отсъствие от работа, при новото започване ми издават удостоверение за причината - нов работник, отпуск, болест, друга дейност и т.н. То е по образец и има задължителни данни - име, ЕГН, (DNI), и др. Посочва се дори и периода за който се отнася с точност до дата, час и минута!
     В този смисъл, човека за който разказваш е в нарушение и вероятно унгарците са се позовали именно на липсата на този документ удостоверяващ каква дейност е извършвал водача до 28 дни назад от проверката. Същото те очаква и теб, ако си прекъсвал по някаква причина работните си цикли и с картата не можеш да удостовериш какво си правил през това време.
    Това е моят опит, никой не е длъжен да го ползва, може да го разбере и ако сам се опари.

exon

Driver 1 го е обяснил абсолютно точно!Правете каквото искате,но за 28 дни назад имайте документ(анекс,шайби,запис върху дигитала).Добър вариант е,ако сте почнали във фирмата наскоро,просто си извадете един анекс на принтера със съответните дати и часове покриващи периода от 28дни и го подпечатайте.Никой няма да ви проверява кога сте започнали работа във фирмата.Като им представиш съответното количество шайби и анекси и се кротват.Не само унгарците,ами които и да са като им представиш документи само за 15дни назад и ще те нарисуват...

VOLVO 480

Ами чети в началото колега когато пуснах тази тема!Аз изгорях на същия огън,макар и с много стаж в професията!

Люси

Изглежда или не ме разбирате или аз съм много тъп и не мога да обясня!!! ;D
Давам някакъв пример,аз работя във Фантастико и продавам кремвирши и в един момент ми се приисква да стана шАфьор от къде аз аджеба да отида и да си взема бележка за 28 дена назад и какво трябва да пише в нея,че съм бил "малката кибрито продавачка" или че работим бензинЖия или във Волф мия улиците с маркуч? ???

Люси