• Welcome to Форум на българските шофьори.

Внимание!!! Нови изисквания в Унгария

Започната от VOLVO 480, Сряда, 21 Ноември, 2012, 21:10:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

exon

Ами отваряш чичо Гугъл,пишеш в търсачката "удостоверение за дейности по регламент 561",след което сваляш файла.Попълваш документа,принтираш го и му удряш един кръгъл печат....Не виждам какво толкова сложно има,не е някакъв документ чиято бланка да се разпространява апокрифно само сред ръководителите на транспортната дейност.Кръгъл печат по принцип в някои фирми има по камионите,при други са по офисите.Ще се учудя ако някои откаже да ти сложи печат на такъв документ.Има и разни варианти да сканираш печата,фотошоп и т.н.По безболезнен вариант е отколкото да убеждаваш някого че си продавал кренвриши до вчера.

exon

loshdancho

ЕХОН , май не разбираш изначално за какво става въпрос?
Всяка една фирма може да ти издаде бележка(анекс)- удостоверение за дейности- само за времето в което си работил  в същата.
Тоест Аако имаш 15 дни стаж като шофьор а преди това си бил хлебар....
Шофьорската фирма може да ти издаде  удостоверение за дейности само за 15-те дни  другото време ти остава висящо....
Не ми се вярва да извадиш бележка от хлебарската фирма още повече , че си напуснал от там .... а и какво ще пише длъжност хлебар....
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: Люси - Събота, 23 Ноември, 2013, 19:17:06
Изглежда или не ме разбирате или аз съм много тъп и не мога да обясня!!! ;D
Давам някакъв пример,аз работя във Фантастико и продавам кремвирши и в един момент ми се приисква да стана шАфьор от къде аз аджеба да отида и да си взема бележка за 28 дена назад и какво трябва да пише в нея,че съм бил "малката кибрито продавачка" или че работим бензинЖия или във Волф мия улиците с маркуч? ???

Вземаш си бележка от Фантастико и я заверяваш при нотариус.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

exon

Данчо,май ти не четеш внимателно,мисля че по горе достатъчно ясно съм намекнал кой и как да издаде бележката.В общия случай фирмата я боли г...а за биологичната единица която е настанила на волана,така че по добре си нагласи САМ нещата.Пак уточнявам-смисъла на горния ми пост е да си издадете САМИ анекса(ако някои е решил да се прави на уставен-да това ще бъде документ с невярно съдържание).С този вариант ти гарантирам 99% вероятност да нямаш главоболия...

Люси

Цитат на: loshdancho - Събота, 23 Ноември, 2013, 20:16:43
ЕХОН , май не разбираш изначално за какво става въпрос?
Всяка една фирма може да ти издаде бележка(анекс)- удостоверение за дейности- само за времето в което си работил  в същата.
Тоест Аако имаш 15 дни стаж като шофьор а преди това си бил хлебар....
Шофьорската фирма може да ти издаде  удостоверение за дейности само за 15-те дни  другото време ти остава висящо....
Не ми се вярва да извадиш бележка от хлебарската фирма още повече , че си напуснал от там .... а и какво ще пише длъжност хлебар....
Явно само ти ме разбра за какво иде реч ама пак остава отворен въпроса как трябва да е формулирана бележката и кой трябва да я разпише и подпечати!!!
Цитат на: exon - Събота, 23 Ноември, 2013, 20:24:52
Данчо,май ти не четеш внимателно,мисля че по горе достатъчно ясно съм намекнал кой и как да издаде бележката.В общия случай фирмата я боли г...а за биологичната единица която е настанила на волана,така че по добре си нагласи САМ нещата.Пак уточнявам-смисъла на горния ми пост е да си издадете САМИ анекса(ако някои е решил да се прави на уставен-да това ще бъде документ с невярно съдържание).С този вариант ти гарантирам 99% вероятност да нямаш главоболия...
Това също е някакъв вариант,обаче......  никой не знае какъв е секса в Унгария за предоставяне на документ с невярно съдържание и да не стане глобата от от 1.5 на 5 че имат и такива и по-големи глоби(за справка Ивекото на Надлак натоварено с хартиени отпадъци и глоба 27000 евро седи вече не знам колко време)!!!

Красимир Тодоров

А защо непременно печата на писмото (анекса) трябва да е кръгъл?

driver1

Цитат на: Красимир Тодоров - Неделя, 24 Ноември, 2013, 14:33:06
А защо непременно печата на писмото (анекса) трябва да е кръгъл?

Не трябва да е кръгъл. Подпечатвал съм документа с печата с който подпечатвам ЧМР-тата. Проверявали са ме по Франция и Испания, няма проблем.

Красимир Тодоров

И аз така правя, и аз така знам... ама понеже колегата по нагоре 2 пъти е написал кръгъл печат. да не би да е чел нещо някъде..

Бриги Магнито

Цитат на: driver1 - Неделя, 24 Ноември, 2013, 16:23:24
     Не трябва да е кръгъл. Подпечатвал съм документа с печата с който подпечатвам ЧМР-тата. Проверявали са ме по Франция и Испания, няма проблем.
:D :D :D :D
Aбре Драйвер ,тоз филм с Чарли Шийн ли е бре ,че нешо не съм го гледал?
Аз топим палецо у горело масло и ударим един отпечатък в/у писмото и немам проблеми никъде ,ма само коги спим.
Драйвер,а молим те прочети заглавието на темата и ми кажи къде прочете Франция или па Еспанята.

П.П.Те за тва ме кефат спанските драйвери,не знаат на кой свет са,завалиите

driver1

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 24 Ноември, 2013, 18:33:06
:D :D :D :D
Aбре Драйвер ,тоз филм с Чарли Шийн ли е бре ,че нешо не съм го гледал?
Аз топим палецо у горело масло и ударим един отпечатък в/у писмото и немам проблеми никъде ,ма само коги спим.
Драйвер,а молим те прочети заглавието на темата и ми кажи къде прочете Франция или па Еспанята.

П.П.Те за тва ме кефат спанските драйвери,не знаат на кой свет са,завалиите

Оффф! По изключение ще наруша това, че те игнорирам напълно, единствено, защото може да е от полза за други колеги.
    Регламента не е създаден за Унгария, България, Испания или Франция. Той е действащ във всички страни от ЕС. Ако някой ми посочи текст в него указващ изискване относно формата на печата, мигом ще се съглася. А дотогава ще приемам, че каквито са изискванията според този Регламент за Гуардиа сивил, такива ще са и за Рендьорсег.
    Айде, отплувай и не ми досаждай.

Красимир Тодоров

Ама и Бригито е универсален дразнител. Аз вече не му се връзвам и не му се сърдя. Какъвто - такъв, кво да го правиш...
Значи ще си маам на квадратни печати. ;D

Бриги Магнито

:D :D :D :D Ох ей така ли ,Ви учат в Биоми. ет мноо ги чувате нещата,но е тъпо да лъжеш хората с лафа в Испаня може у Франция важи.
Чуй ко ше ти кажа аз,дападжийчето па ако шеш ми вервай гусине,та:
Мое сичко да ЕС,но си има държавици като Унгария,Гърция къде баш не е баш като у ЕС (не визирам печата)
Относно печата ,той задължително трябва да е кръгъл и това не го пише в 561 гусин Драйвер,а си идва от подразбиране за нещото наречено-печат на фирма
КВАДРАТНИЯТ ПЕЧАТ не е,фирмен печат(  ;) )

Па лично на мен ич не ми е ако шете и ги плюнчете тез бележки

driver1

"Основни изисквания, на които следва да отговаря фирменият печат:

•   Печатът може да бъде с всякаква форма, но се препоръчва да е кръгъл или правоъгълен.

•   Препоръчително е цветът на мастилото на печата да бъде синьо или лилаво. Не е добре да е черно, тъй като при копиране на документ може да не става ясно кой от документите е оригинал. Важно е също да не е зелено или червено по две причини: първо, такива цветове се използват от някои държавни институтиции и второ, такива мастила се намират трудно.

•  На печата следва да е написано името на фирмата задължително на български език, както и населеното място, в което е регистрирана фирмата. Може да се напише и името на фирмата на английски."

http://computerworld.bg/bhow/113/article/398

Бриги Магнито

:D :D :D :D Буквално ги взе формите ,а ?
Има и елипсовидни фирмени печати,те също важат за подпечатване на фирмени документи към които спада и Удостоверението за почивки,но горе ми говориш за квадратният печат за ЧМР-то,който не заради формата си,не се води фирмен,но както и да е,дерзайте с печато

driver1

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 24 Ноември, 2013, 21:25:13
:D :D :D :D Буквално ги взе формите ,а ?
Има и елипсовидни фирмени печати,те също важат за подпечатване на фирмени документи към които спада и Удостоверението за почивки,но горе ми говориш за квадратният печат за ЧМР-то,който не заради формата си,не се води фирмен,но както и да е,дерзайте с печато

Ако ми копираш мястото, където съм споменал и дума за КВАДРАТЕН печат, ще те призная. Изобщо - с по-голям успех бих спорил с радиото. Доказан спамер си, не се старай повече. Ама аз съм за трепанье, че ти обръщам внимание отвреме-навреме.

driver1