• Welcome to Форум на българските шофьори.

Психологическа годност

Започната от admin, Понеделник, 11 Април, 2011, 13:13:46

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

briko

;D Така де, всичко е законно в момента и ако искаш по високи осигуровки работодотеля ти ги удържа на 100% от командировките. Не говоря за всички работодатели!

briko

цецодебел

Що продължавате да бъркате заплата с командировки ?
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Hristo Lishev

Цецо, в моето електронно банкиране (няма как да си взема фиша) пише еди колко си пари заплата плюс командировъчни за месец еди кой си и това е. Няма отделно едното от другото. Ае ти ми кажи аз как да ги разделя. Никой западен собственик на транспортна фирма, няма да си подмести Д-то да открива офиси в България, Румъния, Полша, Словакия и т. н. без да има поне двойна печалба от това. Мани ниските заплати, ами по-евтините регистрации, застраховки и всичко, всичко... Но, това е положението, Гергино, както се казваше в стария виц. Винаги ще си бъдем тъмнозелени. Нито законите ще се променят към добро, ако ще да задръстим София с камиони. Лобистите не спят, как се купуват къщи и яхти. Проект "Европа на различни скорости", хората си го казаха в почти прав текст. Демек, да ходим да се таковаме в таковата. Стига съм разглаголствал, отивам да се разходя из Порденоне, поздрави на всички от местната догана.

micyri

Цитат на: Boroman21 - Петък, 17 Март, 2017, 21:53:10
Чудно ама защо не протестирате срещу плащането на км , подписването на всевъзможни анекси за връзване на бесилото. Защо не се борите за европейски заплати , осигуровки и т.н защото пък след години ще искате голяма пенсия а с тия осигуровки няма как 1000лв пенсия.
За криминализиране на трудовоправните извращения спрямо  бг работника , ама не ще се борим да махнем един документ струващ 23евро    и то на няколко години. Ама давайте де няма лошо ама започвате от грешния край.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Темата много се разтегна!
1.Темата за заплащането на км. е стара история.Аз лично съм против това и многократно съм го почертавал! Такова заплащане има само в БГ.В повечето случай колеги предлагат такова заплащане като си мислят ,че ще станат богати :)
2.Европейски заплати? Да, за работещите в Европа това и сега си е така,като прибавим и процента на фирмите посредници сметката излиза вярна.Иначе за БГ,няма как да стане,то няма икономика,за какви заплати да говорим.
3.Криминални и трудов-правни извращения,доста разтегливо понятие.Може би имаш в предвид неправомерно уволнен и пр.? Това лесно се доказва в съда,но малко хора прибягват до там ,поради лошата съдебна с-ма.
По другия въпрос за заплати и командировачни,това са две различни неща .Заплатата се облага с данък,а командировката не.

SEMPER

E то командировъчните са необлагаеми точно защото са командировъчни - за ядене, напитки, баня, пералня и други разходи свързани с неудобството да не си си вкъщи.

И нямат нищо общо с заплатата.  Само че ......  котлоните, консервите .. Щот ако не са те ....
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Ал.Стамболийски

Уважаеми колеги, уведомявам ви, че СБТР внесе искането си за отпадане на психологическата годност. Пълният проект и направените искания може да откриете на http://sbtr.free.bg в раздел изпълнение на проекти.

micyri

Мисля си ,че е добре като за начало. ;)

briko

naum4o

Поздравления! Това са вече конкретни действия и не могат да бъдат заобиколени. Да се надяваме, че нещата ще се променят в положителна посока, но съм скептичен засега относно последствията.
Апропо: хванах се на бас на 100 евро, че до 2019г психото, в този му вид, ще падне. Щом го спечеля, ще почерпя хората от форума, отговорни за това.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Ал.Стамболийски

naum4o ние се надяваме да стане по скоро не до 2019. Надявам се най-много до средата на тази година да са приложени исканията ни на практика. Не друго но трябва да се знае, че не сме вече безгласна буква.

Ал.Стамболийски

http://ge.tt/4KvwdTj2

Това е известието за изготвен доклад от ИА "АА" до МТИТС по повод исканите от нас законопромени и отпадане на наредба 36. Надяваме се скоро да получим и самият доклад от администрацията на министерството.

briko

Много бърза реакция от страна на ИА АА, като ужилени :). Аз още си чакам КЗД, имат още една седмица за отговор в законен срок.

Ал.Стамболийски

Цитат на: briko - Четвъртък, 30 Март, 2017, 14:47:40
Много бърза реакция от страна на ИА АА, като ужилени :).

Г-н Калайджиев е невероятен административен капацитет, според самият него де. Отговорът е бърз защото от тях нищо не зависи. Сега е по интересно колко обаждания ще направим до МТИТС за да получим доклада.

briko

Този доклад ще ми е много полезен за пред заседанието /КЗД/, ако го постановят де ;) Разчитам на теб :)

Ал.Стамболийски

briko веднага щом го получа ти го пускам. Ако пак сложат Московски за министър бързо ще се случат нещата. Още от понеделник започвам да ги натискам за да получа доклада.

Ал.Стамболийски