• Welcome to Форум на българските шофьори.

Психологическа годност

Започната от admin, Понеделник, 11 Април, 2011, 13:13:46

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: bo4a - Петък, 17 Август, 2012, 22:57:04
Това ще рече, ли че трябва да карам психо, след като моето е изтекло и нямам намерение да сменям местоработата.

Според мен много ясно и категорично е написано.

§ 21. Член 178в се изменя така:

(5)   Наказва се с глоба в размер 500 лв. водач, който извършва таксиметрови или обществени превози на пътници или товари без валидно удостоверение за психологическа годност.
(6) Когато нарушението по ал. 1 - 5 е повторно, наказанието е предвидената за съответното нарушение глоба или имуществена санкция в двоен размер.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

morskia86

Цитат на: bo4a - Петък, 17 Август, 2012, 22:57:04
Това ще рече, ли че трябва да карам психо, след като моето е изтекло и нямам намерение да сменям местоработата.
В твоя случай не.

morskia86

admin

Цитат на: morskia86 - Събота, 18 Август, 2012, 17:21:27
В твоя случай не.

Не го обърквай. Удостоверението е валидно 3 години от датата на издаване. Управляването на товарен автомобил след изтичане на тази валидност се наказва със съответната глоба.

driver1

Цитат на: admin - Събота, 18 Август, 2012, 01:09:33Според мен много ясно и категорично е написано.

(5)   Наказва се с глоба в размер 500 лв. водач, който извършва таксиметрови или обществени превози на пътници или товари без валидно удостоверение за психологическа годност.
(6) Когато нарушението по ал. 1 - 5 е повторно, наказанието е предвидената за съответното нарушение глоба или имуществена санкция в двоен размер.

Админе, аз мисля, че неправилно тълкуваш Закона, Правилника, или каквото е там. Аз го разбирам така: Валидостта е 3г. от датата на издаването и в този срок водачът може свободно да смени работата си и да представи това удостоверение. Ако е над 55-годишен горния срок е една година. Ако не сменя местоработата си удостоверението е безсрочно и не се налага явяването за ново. Така го разбирам аз, но може и да греша. Пък и като те проверяват от ДАИ ще трябва да носиш и трудов договор за да доказваш от кога си във съответната фирма и дали си назначен съгласно изискванията в нея. Нещо не се връзват нещата, знам ли...

admin

Не знам кой как тълкува закона, но знам, че фирма ДАИ са минали през таксиметровите стоянки в Благоевград и са предупредили шофьорите, че предстоят проверки и дават десетина дни гратисен период. През това време който няма, да си извади.

vasko_iq

Нов закон е в сила,вече на всеки 3-год трябва да се изкарва психо.Поне на мене така ми обясниха от няколко дни е влязал.

abator

Аааааа ... то за 3 години човек много пъти може да полудее. Най-добре ще е всеки месец а се явяваме. (-:

lefterow

Цитат на: abator - Вторник, 21 Август, 2012, 21:08:53
Аааааа ... то за 3 години човек много пъти може да полудее. Най-добре ще е всеки месец а се явяваме. (-:

При тия създаден условия-натам отиват нещата.Народа почва да изкрейзва.Примери много...

MB Actros

Аз го тълкувам така. Почнал съм работа във фирмата с валидно психо,то ми изтича,но аз не сменявам работата психо не ми трябва до 55г. след това и да работя в тази фирма трябва да вадя   на 3г. ,а като навърша 65 (дай Боже  ;D) ще трябва всяка година да го карам.

valentino_88

Цитат на: MB Actros - Сряда, 22 Август, 2012, 18:58:52
Аз го тълкувам така. Почнал съм работа във фирмата с валидно психо,то ми изтича,но аз не сменявам работата психо не ми трябва до 55г. след това и да работя в тази фирма трябва да вадя   на 3г. ,а като навърша 65 (дай Боже  ;D) ще трябва всяка година да го карам.

+1
I LOVE TRUCKS!!!

admin

Цитат на: MB Actros - Сряда, 22 Август, 2012, 18:58:52
Аз го тълкувам така. Почнал съм работа във фирмата с валидно психо,то ми изтича,но аз не сменявам работата психо не ми трябва до 55г. след това и да работя в тази фирма трябва да вадя   на 3г. ,а като навърша 65 (дай Боже  ;D) ще трябва всяка година да го карам.

Аз не мога да разбера защо си тълкувате нещата както на вас ви изнася. Четете внимателно по какъв начин е променена нормативната уредба.

(5)   Наказва се с глоба в размер 500 лв. водач, който извършва таксиметрови или обществени превози на пътници или товари без валидно удостоверение за психологическа годност.

По-ясно от това не знам кой как трябва да ви го напише. В момента едно психологическо изследване например в Благоевград е 35 лева и не виждам какъв е проблема човек да си осигури съответното талонче и да не бъде рекетиран на пътя.

valentino_88

http://www.rta.government.bg/testovevodachi/CDE/ctema2.htm

admin виж въпрос номер 2/18  и 2/19. Това са изпитните въпроси за кат С, който учих до преди 10дни. Не ми се вярва да са грешни, просто в  наредбата липсва това допълнение, според мен.
I LOVE TRUCKS!!!

admin

Цитат на: valentino_88 - Сряда, 22 Август, 2012, 21:52:51
http://www.rta.government.bg/testovevodachi/CDE/ctema2.htm

admin виж въпрос номер 2/18  и 2/19. Това са изпитните въпроси за кат С, който учих до преди 10дни. Не ми се вярва да са грешни, просто в  наредбата липсва това допълнение, според мен.

Изтегли си брой 60 на Държавен вестник и виж с очите си за какво става дума. Промяната е от 7 август 2012, което ще рече преди 15 дни. Изписахме цяла тема и в крайна сметка се оказва, че някой пак не е разбрал, че трябва да има валидно удостоверение. Който пък си тълкува по друг начин закона, да си кара без удостоверение.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/broeveList.faces

MB Actros

В петък ще спра на Благоевград да ги питам,че като се зачетох маи Админа е прав пише валидно психо. Влязло е 07.08.12г затова сигурно не е променено още в листовките. Трябва да вземем някой лев повече,че може и да ме суровакат.  ;D ;D.
Писали сме заедно сори.

valentino_88

Даа, админа е прав, наистина са го направили така, но е от съвсем скоро и много хора не го знаят.
I LOVE TRUCKS!!!

valentino_88

I LOVE TRUCKS!!!