• Welcome to Форум на българските шофьори.

За кандидат-шоферите

Започната от Sido89, Сряда, 28 Ноември, 2012, 14:05:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

grants

Цитат на: Sido89 - Сряда, 26 Декември, 2012, 23:12:35
grants Мерси за изчерпателният отговор братле.Само ако можеш да ми кажеш,в кой град ги изкара,защото знам,че навсякъде различно вземат.
Весели Празници :)
Всичко в Плевен, а Професионалната компетентност Питай инструктора при който ще караш С-то. Той може по-добре да те светне каде да я караш,до колкото знам за нея има различни фирми които я издават. И зависи дали е съкратен курс. Но мисля че беше около20часа. Цялата работа са едни тестове като листовки.Не се притеснявай няма лищо сложно.  ;) Успех дано съм помогнал. Ако има друго питай. ;)
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

Sido89

grants Помогна ми много,за което ти благодаря много :)
Аз чакам сега книжката за ''Б'' Категория.В КАТ Бургас казаха,че 1 месец (предполагам 30 работи дни).Януари ще мина медицинско и психо.
До тогава ще видим :)
Весели празници :)

Sido89

Sido89

Здравейте приятели и за много години ( то вече февруари наближава,ама аз да кажа :D ).
Вчера най-накрая си взех книжката за "Б" категория.Пуснах я на 20 декември миналата година и заради празниците щяха да я забавят.Хубаво е човек да има познати.Както и да е...взех си книжката и Контролния Талон.На 20 като взема заплата,ще се записвам на психо.Очаквайте инфо :)
Поздрави от Бургас :)

znamc

Може да ти звучи банално ,но и аз мисля ,че е по-правилно малко да покараш първо леки автомобили и бусове ,а чак след това да се качиш на камион. Никой не се е родил научен ,но разликата е от земята до небето казвам ти го от опит. Аз карах 3г. с В категория около 40 000км/годишно ,навсякъде и всякъкви автомобили , после изкарах С категорията на едно Мерцедесче с обща маса 12 тона и си виках "еее то лесна работа" . НО трябва да знаеш ,че веднага след това се качих на 24 годишен камион с обща маса 40 тона , който се налагаше да го завирам по шубраците ,селцата ,нивите и горите и първия един месец се прибирах от работа и не знам къде се намирам от умора. Наистина приятелски те съветвам да караш едно по едно : Първо покарай коли , после бусчета (малки камиончета) след това някой средно тежък и тогава скачай по големите камиони ,нещата наистина са много различни и сериозни!!!

Sido89

Знам,че е така,но при мен нещата стоят по друг начин.
Аз така или иначе няма как да се кача на ТИР поне година,след вземане на ''Ц'' категория.С ц-то смятам да карам малки камиони,примерно камиони на хранителни фирми.За да натрупам стажа,нужен ми за ''Е'' категория смятам да изкарам сега ''Ц'' и ако догодина усетя,че се справям с този занаят,да изкарам и ''Е'' категория.

Причина за редакция: Две поредни публикации!

M.Traykov

Дори и да не работиш с С кат. стажа ти се трупа и след 1 година и навършени 21г можеш да изкараш Е.
Към колегата знамс-Да и аз исках така да стане от бус да се кача на камион,но работодателите като видат,че не си карал камион (прицеп) и дотам.Вече даже искат да си карал хенгер,или хладилник,или гондола.Абе изискванията се качват,а плащаемостта спада.Позната картинка.

dimich87

Цитат на: Sido89 - Вторник, 15 Януари, 2013, 13:42:36
Знам,че е така,но при мен нещата стоят по друг начин.
Аз така или иначе няма как да се кача на ТИР поне година,след вземане на ''Ц'' категория.С ц-то смятам да карам малки камиони,примерно камиони на хранителни фирми.За да натрупам стажа,нужен ми за ''Е'' категория смятам да изкарам сега ''Ц'' и ако догодина усетя,че се справям с този занаят,да изкарам и ''Е'' категория.

Причина за редакция: Две поредни публикации!
Братле, Гледам искаш да караш ТИР. Ми то ТИР може и с В категория да се управлява. Вземи попрочети малко закони и ще разбереш какво значи. Ето малко по-подробна информация http://info.mitnica.com/index.php?p=tir
Като почнат всички да говорят за тирове само се излагат. В нашата мила родина през последните години от както сме в ЕС рядко може да се засече такъв камион. Ако искаш да се качиш на тир, имам един познат дето има едно бусче управлява се с В категория и притежава необходимия сертификат. Обадисе и ще ви свържа да се нарадваш.

Sido89

dimich87 извинявам се,но явно съм те подвел с думата "ТИР".Аз искам да карам камион с полуремарке,а не ''ТИР".
Благодаря за отзивчивоста и компетентната информация относно "ТИР Карнет".

boby1105

;D Не вземай мненията на всички разбирачи ! Направи това ,което си решил ,пък каквото стане! Дали си имал впредвид ТИР ,мисля че определено е ясно !!! Успех .

Sido89

Sido89

Здравейте приятели :)
Вчера успях да се запиша на психо.На 5-ти съм на психо,а цената му е 45 лева.Не помня името на фирмата,която извършва психо теста,но ако някой се интересува,мога да обясня :)
След 5-ти февруари,ще пиша как е минало.
До тогава лека и безаварийна :)

kron

Браво Димич ;) ТИР Тираджия и шофьор на камион в нашата прекрасна държава се броят за едно и също нещо ;)

grants

Успех колега и дано всичко да мине добре. Аз искам само да ти кажа че не само психо ще ти трябва, а и професионална компетентност която е не по-малко 500-600лв. Ако мислиш да се качваш направо на камион.Успех ;)

dimich87

То сега псохо се е записал за придобиване на категорията. Ако покрива норматива за превоз на товари, ще дадат и него, но може и да не го дадат. Така с това психо се записва само за курса за категорията. Селед това са необходими професионалната компетентност и психо за превоз на товари.

Sido89

Така е dimich87 е прав.Аз сега това психо ще го карам за категория.Не знаех,че още веднъж трябва да мина психо за превоз на товари.Смятам,живот и здраве като изкарам книжката да се кача на самосвал като за начало,към някоя строителна фирма.Това второто психо ще ми трябва ли dimich87 за самосвал?

Sido89