• Welcome to Форум на българските шофьори.

Докога Транспортното ни министерство ще спи?

Започната от Бриги Магнито, Неделя, 02 Декември, 2012, 17:18:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

ЦитатПандурски@''Алспед'' ЕООД
30.11.12 15:32 | 01354461227
Има ли лек за новите дигитални тахографи ,дето не ги хваща магнит. Едно минаване на Дунав мост и времето за управление на водача е свършило.

Това е хитов въпрос на страницата на Спедитора и няма нито една институция в БГ, която да се самосезира.
Е докога бре господа ше я караме така?

Говорите за ЕС е да ви светнем, там това се смята за престъпление.

Бриги Магнито

kron

До колкото разбрах от началника и в Спедитора въпросния господин е бил порицан за глупавия въпрос.Точно как го пише в спедитора не мога да кажа но са му казали че българина все иска да е извън закона а в днешно време няма как спазват се разпоредби и въпроса му е неуместен.Така че не трябва да се слагат всичките фирми в Спедитора под един общ знаменател,забелязвам че масово явление става да се забранява на шофьорите да се ползват средства за манипулация,но все още има подобни господа като въпросния господин Пандурски които искат да въртят бизнес ако мога така да го нарека с измама,и това са фирми с по 2-3-5 камиона.

kron

voyager

Човекът пита дали има лек за новите тахографи, а магнита се слага от шофьора и само той си решава дали да го сложи или не. Така че ако някой знае, нека сподели.

rider777

Госин Пандурски да си сложи копче като иска,,,, карал съм камиони с копче,,,, с дистанционно е още по- далавера .
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

admin

Цитат на: voyager - Понеделник, 03 Декември, 2012, 10:25:52Човекът пита дали има лек за новите тахографи, а магнита се слага от шофьора и само той си решава дали да го сложи или не. Така че ако някой знае, нека сподели.

Не знам дали си обърнал внимание, но в този форум не се толерират действия, които могат да доведат до житейски и финансови неблагополучия!
Освен това питането за тахографите е цитат, а същинската тема е дали транспортното министерство спи.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

voyager

Ами ти ми кажи буден човек може ли да създаде такива глупави закони. Като например забрана за движение на товарни автомобили при това в работен ден и време. Но това го знаеш по-добре от мен. А ако някой знае нека каже как се лекуват новите тахографи. Аз лично никога не бих спрял да правя пауза на 20-30 км от дома си само защото ми е свършило времето за каране.

kron

Бяхме с колега с ново Рено с такъв тахограф,имало начин но се ходило на сервиз.Но лично аз не съм съгласен да се базика,карам без да правя подобни щуротии и си ми е добре спират ме в Германия заляга немеца да гледа но като знам че не съм слагал желязото си ми е много спокойно.Относно колегата къде няма да спре на 30 километра не смятам че за 30 километра няма да намери някой с друга карта да дойде да прибере камиона.Ние трябва да спрем да правим щуротии и тогава шефовете ще спрат да мислят за подобни неща.И по темата спи ли министерството,ами та спи ми какъв закон са приели който е в полза на транспортния бранш.Гледат от Европа но вземат най лошото добавят по нещо по несгодно и от цялата тая работа ние страдаме,за половината закони не сме дорасли за да ги имаме и спазваме в България.Всичко в нашата родина се прави за да ни се вземат пари и то много пари като гледам,ето сега с простотията с психото защо трябва да го караме на всеки 3 години и да го носим на пътя,за ПАРИ.

dimich87

Само в БГ ли се иска да се носи валидно психо? И аз съм против многото документи които се искат на малките хорица, малки фирмички с камион за разнос, камиони за селскостопански нужди и за лични нужди. На село в кооперацията имаше доста камиони които прибираха реколтата и я караха като я продадат. От миналата година ги спряха и почнаха да карат с трактори и ремаркета. Шефа им ми е познат и ми каза че са непосилни тези лицензи и документи които се изискват за камионите. Вика ми за 2-3 години като ги събере всичките разходи по документи за тази дейност, може да си купи нов трактор. Той купи трактора миналата година и ми вика искат само една застраховка, която забележете е около 100 лв. С трактора товари 10-12т зърно с голямо ремарке. Понеже е регистриран в КАТ искат да има винетка. Казва ми купувам една дневна и си закарвам зърното до изкупвача. До 100-150км каза че около 4-5 часа е в едната посока, но пък никой не го закачал за документи.
И аз сега мисля да търся трактор с ремарке за местене на кошери на подвижно пчеларство. За 5 ползвания в годината разходите за камион са ми непосилни.
С трактора никой не ти иска и категория за ремаркето.

rider777

;D ;D ;D ;D ;D Психото е такъв майтап, че няма накъде,,,само в България я има тази простотия. 85 година за пръв ходих на психо тест, но тогава беше съвсем различно от сега спомням си, че имаше една машина в която имаше едни спирални улеи и трябваше с двете ръце да се прекарат през тях едни електроди без да докоснеш стените,,,,сега такова нещо няма.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

voyager

То и в Испания когато си подновяваш книжката има психо тест ама няма нищо общо с тази смехория в Бг.  Точно 17 минути ми отне да изкарам медицинско да мина психо и да си подам документите за нова книжка.която след 15 дена ми дойде на адреса,а как е в Бг....

grants

Цитат на: voyager - Вторник, 04 Декември, 2012, 20:06:47
То и в Испания когато си подновяваш книжката има психо тест ама няма нищо общо с тази смехория в Бг.  Точно 17 минути ми отне да изкарам медицинско да мина психо и да си подам документите за нова книжка.която след 15 дена ми дойде на адреса,а как е в Бг....
1ч психо, 1седмица,новата книжка,20-дена някъде курса проф.компетентност и след още 10дни ти става готова картата ;D
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Jack77

Мене вече започна да ми писва и ще има преквалификация докато ми дойде времето да се насоча към терминал 2. Нямам нерви вече и не знам кога ще ми падне пердето и кой "превозвач" ще трябва да го лежа като за човек или кой джедай ще лежи в гипсово корито. С това действащо законодателство, което имаме просто няма смисъл да се практикува тази професия, лично аз, за това решавам да прекратя мазохизма успех ви желая на пътя. И между другото за да вземеш психо ти отнема 3 часа + още два, след които отиваш да си вземеш листчето, ваденето на книжка 7 работни дни, дигиталната карта 15 работни дни, като сметнем и почивните дни, за да си напълно правоспособен, в най добрия случай ти отнема около 3 месеца.

bad_kras

Цитат на: rider777 - Вторник, 04 Декември, 2012, 11:24:52
;D ;D ;D ;D ;D Психото е такъв майтап, че няма накъде,,,само в България я има тази простотия. 85 година за пръв ходих на психо тест, но тогава беше съвсем различно от сега спомням си, че имаше една машина в която имаше едни спирални улеи и трябваше с двете ръце да се прекарат през тях едни електроди без да докоснеш стените,,,,сега такова нещо няма.
Тоя занаят го взеха циркаджиите , сега е по лесно , които са играли 90-те години по машинките се справят отлично.... :) :)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***