• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос за Мерцедес.

Започната от loshdancho, Сряда, 05 Декември, 2012, 06:18:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Да попитам знаещите тракторджии : От къде и как мога да изкарам моментният разход на дисплея на таблото?
Карал съм доста трактори, ма нали съм си неграмотен не можах да намеря такава опция в менюто на компа. Не ми се вярва такава мастита фирма, която се грижи така добре за шофьорите да е пропуснала да постави тази опция.Все пак е "камион от ново измерение".
Другият ми въпрос е къде се намира манометъра за турбо режима на Актрос.  Гледам другите марки имат, не може и Мерцедес да няма. Нали е.... TRUCK OF THE YEAR.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Бриги Магнито

М да,разхода на гориво и колко ветър дуа турбото са мноо ценни показатели без тех нема а мое един шофер да заспи вечер.

Бриги Магнито

loshdancho

Цитат на: Бриги Бичкията - Сряда, 05 Декември, 2012, 08:31:35
М да,разхода на гориво и колко ветър дуа турбото са мноо ценни показатели без тех нема а мое един шофер да заспи вечер.

Вече разбрах, защо не мога да спя..... липсват ми ценните показатели от новото измерение на Камиона на годината.

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Сряда, 05 Декември, 2012, 20:14:58
Вече разбрах, защо не мога да спя..... липсват ми ценните показатели от новото измерение на Камиона на годината.

А гледам дремеш си бре,че то май камиона на годината е Ивеко,ма знам ли и аз ,година напред назад не е нещо де да тревожи един шофер.

Дръгели едни са строени за такива като мен,други са строени за такива като теб.

monterei

Цитат на: loshdancho - Сряда, 05 Декември, 2012, 06:18:33
Да попитам знаещите тракторджии : От къде и как мога да изкарам моментният разход на дисплея на таблото?
Карал съм доста трактори, ма нали съм си неграмотен не можах да намеря такава опция в менюто на компа. Не ми се вярва такава мастита фирма, която се грижи така добре за шофьорите да е пропуснала да постави тази опция.Все пак е "камион от ново измерение".
Другият ми въпрос е къде се намира манометъра за турбо режима на Актрос.  Гледам другите марки имат, не може и Мерцедес да няма. Нали е.... TRUCK OF THE YEAR.
/
за кой Актрос става дума? за новия, МР3, МР2 и т.н.?

loshdancho

За всички. Е в последния модел не съм се качвал и нямам впечатления.

monterei

Може ли да ме светнеш за какъв манометър на турбото пишеш? Какво прави този манометър? (освен, че измерва налягане:)) Защо трябва да го има на дисплея?

loshdancho

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Петък, 07 Декември, 2012, 07:37:32
Заради това:http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=2245.0
А аз се чудех що съм толкова икономичен шофер,а то било,че не ползвам такива данни  :D :D :D :D :D
Ползвайте ,ползвайте файда си е
:D :D :D :D

loshdancho

godji

Моментен разход има ! Само че не е даден като на другите камиони , за да не се стресира шофера като види моментен разход 200 и нещо на 100 . Показва с наличното гориво колко км можеш да изминеш ! Ако не те мързи можеш да си го сметнеш горе долу  :) Манометър за налягането в колектора според мен не му е и нужно , но пък има много готина глезотийка - от менюто на компа си правиш кой ден и в колко часа да си вкл. печката  :)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Петък, 07 Декември, 2012, 09:09:59
От кога стана икономичен?
Oт как почнах да гледам кво зяпаш по дръгело и да ти е важно за икономичността.
:D :D :D

LKW

Другият ми въпрос е къде се намира манометъра за турбо режима на Актрос.  Гледам другите марки имат, не може и Мерцедес да няма. Нали е.... TRUCK OF THE YEAR.

Мислех да не ти отговарям но.....На тракторите незнам ,знам на Актросите(дано да се брой).На Актрос МР 1 показва само моментния разход на дисплея.С най-горното копче(от дясно на таблото ,до уредите).На Актрос МР2,3 копчетата са на волана(от ляво ,4 бр.).Стях се раководи менюто(2 са за отделните страници в менюто и 2 са за сменяне на папките във всяка отделна страница.Там са:
страница (Адблу , ниво акумулатори , въздух ,ниво масло)
страница (разход , работни часове , изминати километри(чисти на 11часа) ,време и пауза на каране)
страница ( радио или оделна песен) радиото може да се намаля с 2те десни копчета на волана
и други.
Разхода при МР 2,3 е от нулиране и от стартиране.Този от нулиране е по стабилен , а този от стартиране е по чуствителен (при изкачване ,спускане ,тонаж,постоянна скорост или постояно вариране)
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Бриги Магнито

LKW леко,че на Лошио,че му се завие свет да плюнчи пръсто и да прелиства.

ahil_73

Данчо , братче  ти въобще карал ли си актрос? щото като ти чета питанията...не се заяждам ама няма начин да си шофирал такава машина и да не знаеш кое от къде ..  менюто е много подробно и много точно го е описал колегата плюс за което..

ahil_73