• Welcome to Форум на българските шофьори.

ADR сертификат

Започната от papi, Понеделник, 10 Декември, 2012, 21:20:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SCHwabata

Цитат на: цецодебел - Вторник, 20 Септември, 2016, 17:11:38
Изкарах си АДР ра и имам да черпя за листовките !!! Перфектни са!
ТРЕМ карта и другата за комбинациите не разрешават да ползваш !
П,,,,,си бе :D

А честито, ама както се казва, да не ти се налага да го ползваш  :D
Аз сега си се ядосвам, защо не изкарах и за цистерни, че изпуснах една тарикатска оферта, ама карай да върви.....
Винаги искаме, това което нямаме...

SCHwabata

Винаги искаме, това което нямаме...

Бриги Магнито

Цитат на: цецодебел - Сряда, 21 Септември, 2016, 09:38:38

Иначе си има умници ,където си дават ток, палат си цигарки по рафенериите   ;)
Е къ нема ми дадат ток на пълначо бре,нали съм заземен?

Бриги Магнито

цецодебел

Цитат на: Бриги Магнито - Сряда, 21 Септември, 2016, 21:59:06
Е къ нема ми дадат ток на пълначо бре,нали съм заземен?
И кво като си заземен ?
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Бриги Магнито

Цитат на: цецодебел - Четвъртък, 22 Септември, 2016, 08:08:23
И кво като си заземен ?
Нема да ме удари трескотевица.

По същата логика,що да не ми дава ток?
Кога палиш стартера да не би да не хвърля искри?
Искро уловителите тъй наречени са по-скоро да служат за пламъко уловители.
У рафинерия и петролна база най-страшното нещо не е дали пушиш или ти дават ток,а статичното електричество,тъй мислим язе.
Единствената петролна база де знам,че горе ,горе у мирно време,тоест не се ползваше,а служеше за резерв.
Тъй че смилете се на мойта особка и си ми давайте ток,че гаранция ,че нема ви гръмне клемата под кюнецу нема.

цецодебел

Ти можеш и да пробваш!
Не знам дали си влизал в някое голямо химическо производство ,например в Германия или даже в Гърция!
Гарантирам ти че ще те изгонят моментално........ и забраната за влизане ще е доживотна !!!

Бриги Магнито

Мани ги тия Баце,кви химици са немци и гърци,аматьори.
Улезнем и се фанат ,че съм немал джелезна лопата и капачка на Ад блуто.
Тия толкоа са химици,че си не познаат химията.
Българскийо химик,че ти даде поне десет насоки ко що за бъркоча който е забъркал,тоест експерементирал е знае.
Ония нишо не знаят,бръкат л....а и не знаат кви са им л....та

M.Traykov

Здравейте.След 5 години дойде време за нов АДР.Вчера ходих в ИААА да питам какво що.И лелката ми вика,че пак трябва да карам курс за АДР.Казах й,че съм за преиздаване тя пак трябва се ходи на курс.
Някой има ли информация дали е така?Дали пак трябва да карам всички класове дефакто наново за 250лв или е някакъв опреснителен курс?

briko

Пак курсове, ако не си подминал 5 год. срок, съкратен и по евтин, ако си го изтървал - скъп и по дълъг курс.

цецодебел

И на изпита въпросите са на половината
Цитат на: briko - Петък, 25 Януари, 2019, 07:32:08
Пак курсове, ако не си подминал 5 год. срок, съкратен и по евтин, ако си го изтървал - скъп и по дълъг курс.

Valiosport

Някой колега карал ли е скоро ADR да каже какви са цените за 4-те? Основен, цистерни, взривни и радиоактивни.
В школа ли се кара или в ДАИ?
Рейсаджия

briko

Курс в школа и изпит /листовки/ пред ДАИ.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Valiosport - Четвъртък, 04 Февруари, 2021, 11:47:21
Някой колега карал ли е скоро ADR да каже какви са цените за 4-те? Основен, цистерни, взривни и радиоактивни.
В школа ли се кара или в ДАИ?

Този клас 7 на много малко места се кара, евентуално в Козлодуй. Останалите 3 дни основен и по един ден за цистерни и взривни. Ако търсиш най-скъпите в България - Плевен са най-скъпите. Имаше някаква далавера за изпита в Ловеч, даваха някакви помощни средства. Сравнително скоро Христо Лишев кара изпит за опресняване, ако не  отговори тук, може да го питаме лично.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Hristo Lishev

Нещо като 300 лв. си приготви за основен и цистерни, заедно с изпита. За другите класове не знам, нямам ги. Цената е различна за първоначално придобиване и опресняване. Не се кара в ИААА, а в някоя школа за подготовка на водачи. Дано съм бил полезен.

Valiosport

Благодаря колега за обеснението, бая по ефтинички бяха преди като карах кат. С, тогава се интересувах.
Нямам ги, та значи ми трябва първоначален курс.
Колега Минко, незнаех че клас 7(радиоактивни) се кара само в Козлодуй. Сигурен ли си в това, защото наистина не съм питал, утре ще звънна в една школа в града да питам и ще дам информация.
Благодаря ви колеги
Рейсаджия

цецодебел

Цитат на: Valiosport - Петък, 05 Февруари, 2021, 01:05:18

Колега Минко, незнаех че клас 7(радиоактивни) се кара само в Козлодуй. Сигурен ли си в това, защото наистина не съм питал, утре ще звънна в една школа в града да питам и ще дам информация.
Благодаря ви колеги
Бих те посъветвал,преди да го караш да провериш какво ще правиш после с тази тапия. Заслужава ли си ако никога след това не я използваш ?
Поне аз не съм срещал място на което да я искат.

цецодебел