• Welcome to Форум на българските шофьори.

"Трансглобал" ООД гр. Смолян

Започната от shofer02, Вторник, 11 Декември, 2012, 14:57:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

shofer02

Доста мислих преди да пусна темата, но на фона на несвършващата криза, нервите , проблемите и грижите реших да напиша за един от ,,проспериращте" работодатели в бранша.
Мъжът ми започна работа в ,,Трансглобал,, ООД миналата година декември месец. Обещания, надежди....всички знаете как обещават за да ви зарибят. След един кратък курс мъжът ми си стоя целия месец вкъщи, времето беше лошо и малко пътуваха за Русия. Януари месец тръгна....до тук добре. Камиона му се развали в Русия а работодателите му искаха от него да си го оправи,  най-вероятно си мислеха, че има вълшебна пръчица. След 18 дни висене по пътищата в ужасни студове и без печка в камиона успя да го вкара в сервиз. Прибра се изтормозен, измръзнал и без пари – бил изхарчил повече нафта имал и аванс ...и така. Преглътнахме го – в името на детето тръгна за Казахстан следващия курс – за повече пари, че и борчовете нарастнаха. Получи аванс и тръгна. Пак добре, до колкото е възможно. Прибра се след месец и хоп....изненада....нямало нищо за взимаме като остатък...пак не му излизала нафтата и куп подобни глупости. Мъжа ми не пие, а нафта не краде , не я и пие. След доста простотии и караници се разбраха че ще му изплатят остатъка като се върне от следващия курс. Този път и аванс не получи. Тръгна....имаше ли избор. Като се прибра получи парите за последния курс , а предния пак остана в небитието. Лъжеха го че всичко ще се изплати, че тръгва на курс утре, вдуги ден, следващата седмица....и така пак мина месец докато се разбра че хората си имат други планове и дори не сметнаха за необходимо да го уведомят за да си търси друга работа.
Съжалявам, че първата ми публикация е такава, но не искам и други да се подлъжат по ,,перфектните" условия на фирмата.
Сега мъжът ми работи в друга подобна фирма, и ако не виждах как карането е негова страст и живот бих му казала ,, спри вече, не ти ли писна да им пълниш гушите".....но не мога. И колкото и да ни е трудно си казвам ,, ще дойде ден, който всичко ще е различно и по-добро".....най - вероятно мислите ми са утопични, но нека....нека не всички сме като тези които лъжат и спят спокойно!

shofer02