• Welcome to Форум на българските шофьори.

Питане за "Е" категория

Започната от Pepi Nikolov, Петък, 14 Декември, 2012, 07:35:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pepi Nikolov

Здравейте колеги,моля за малко помощ,ако някой от вас е наясно.Имам "C" категория и искам да изкарам "Е".Според закона трябва да имам определена възраст(която имам) и стаж минимум една година.За целта се вади разпечатка от КАТ.Звъннах на инструктора при които съм взел "C"-то и той ми каза че се гледа датата на издаване на свидетелството за правоуправление(в моят случай 18.01 2012).Преди месец бях в КАТ по друг повод,там питах един полицай.И той ми каза че се гледа датата на придобиване на категорията(в моят случай 19.12.2012),а не датата на издаване на свидетелството.Моля ако някой е наясно да ми каже,за да знам,да ходя ли до КАТ следващата седмица,когато се навършва една година от датата на придобиване на категорията.Или да изчакам още един месец докато се навърши година от издаването на книжката.В това положение инструктора и катаджията са в противоречие.                                         

Pepi Nikolov

Люси

Гледа се датата която я пише срещу категорията защото от тогава ти се води стаж!!!
Аз на времето като карах Д категория и ми забавиха изпита с 1 седмица защото нямах 2години от С категория!!!

Люси

kanonir

Датата ,която пише на свидетелството за управление  с/у съответната категория е датата на съставяне на протокола от изпита положен в ДАИ. Така ,че Пепи ще почакаш до 18.01.- но курса можеш да започнеш малко по-рано,не се притеснявай. Ако те накарат да си плащаш за свитъка с листовките -звъни аз щети ги пратя безплатно за да можеш да се подготвиш.
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

morskia86

Гледаш датата на вадене на категорията в книжката.Аз също имах малко проблеми заради това.

admin

Няма логика да се гледа датата на издаване на книжката. Може за тази почти една година да си я изгубил веднъж и да е издадена преди месец. Но пък от друга страна, ако 6 месеца след изпита все още не си я сменил, за какъв стаж говорим тогава?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

morskia86

В документа, който се вади от КАТ  пише кога е издадена категорията в книжката.От ДАЙ гледат тази дата за начало на стажа с  категория С.

kanonir

На гърба на свидетелството с/у съответната  категория има дата и година това са датата на съставяне на протокол. Това се гледа ,а не датата на издаване на документа.

morskia86

Кат.С я извадих в книжката 7-8 месеца след като взех изпитите. Когато реших да изкарам кат.Е не ме допуснаха до изпит от ДАЙ  точно,че гледаха датата на издаване в шофьорската книжка.

kanonir

??? Няма  логика ??? защото може да си вадиш документи колкото пъти си искаш,поради различни причини,загубване -унищожаване или най-малкото поради смяна на адресна регистрация. Мен ми се наложи  следният казус -преди 1990г . се водих на отчет към КАТ Ямбол ,а сега по адресна регистрация съм в Шумен и новите документи си ги вадя в Шумен ,а върху свидетелството за управление е записано датите на който съм се явявал на изпити някога.

morskia86

За явяване на изпит изискват документ от КАТ  за нарушенията и там има дата на последно придобиване на категория.

dimich87

Много хубав казус, Баща ми има книжка за "В" от 81г, а за "С" от 87г. При последната смяна на документите му записали че "В" е придобил 91г. Преди няколко години го спират и му правиха проблеми големи, че била фалшива книжката. Ходи по мъките почти 3 месеца докато се оправи и доказва че има книжка. Така че и от кат не знаят кое какво е.

Pepi Nikolov

Еми да ви кажа,погледнах си книжката.И там срещу "С" категорията пише-19.12.2011г. Така че,ще ходя до КАТ другата седмица,пък ще видим какво ще кажат.Благодаря на всички за бързите отговори.

SEMPER

Цитат на: Pepi Nikolov - Петък, 14 Декември, 2012, 07:35:43
Здравейте колеги,моля за малко помощ,ако някой от вас е наясно.Имам "C" категория и искам да изкарам "Е".Според закона трябва да имам определена възраст(която имам) и стаж минимум една година.За целта се вади разпечатка от КАТ.Звъннах на инструктора при които съм взел "C"-то и той ми каза че се гледа датата на издаване на свидетелството за правоуправление(в моят случай 18.01 2012).Преди месец бях в КАТ по друг повод,там питах един полицай.И той ми каза че се гледа датата на придобиване на категорията(в моят случай 19.12.2012),а не датата на издаване на свидетелството.Моля ако някой е наясно да ми каже,за да знам,да ходя ли до КАТ следващата седмица,когато се навършва една година от датата на придобиване на категорията.Или да изчакам още един месец докато се навърши година от издаването на книжката.В това положение инструктора и катаджията са в противоречие.                                         

Според мен нещо си описал грешно датите. Не е ли 19.12.2011

С сигурност е датата от книжката, но щом си плучил достоверно инфо от такива интелигентни и високообразовани държавни кадри като ОРГАНите на кат нищо не пречи да се пробваш по рано.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

ИванТ

А колко време е валидна справката за извършените нарушения?
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Бриги Магнито

Цитат на: ИванТ - Петък, 14 Декември, 2012, 20:50:30
А колко време е валидна справката за извършените нарушения?
Баце справката е от дата до дата,разбирай от как имаш неква шоф. книжка до деня в който си си извадил справка,тоест с други думи е валидна докато ти я признава този който ти я търси.

Бриги Магнито