• Welcome to Форум на българските шофьори.

Тираджиите остават без книжка, ако своеволничат

Започната от admin, Петък, 14 Декември, 2012, 18:51:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Да се отнемат книжките на шофьорите, които въпреки забраните, карат по затворени за почистване от снега участъци, настоява регионалният министър Лиляна Павлова. Недисциплинираните водачи трябва да носят последствия за действията си, категорична е тя.

Глоба от над 5000 лева да плащат шофьорите, които създават опасност на пътя заради износени гуми или техническа неизправност, поиска шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Той даде пример със съседна Сърбия, в която санкцията за затрудняване на движението е около 13 000 лв.

Източник : http://frognews.bg/cat_1/news_49906/
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

abator

Изборите наближават, а минусите си се трупат на кантара. Тежко и на държава, дето най-големия и проблем са пушачите и професионалните шофьори.

abator

scaniavolvo

Добре де защо на шофьора 5000?Че пишете я на фирмата-мен като ми казват карай,ще карам.Като пишеш глоба на фирмата пък може да се сетят да те пратят с по-добри гуми на път.Откъде пък накъде аз ще плащам?Еиии тези щофьори беее изядохте ни.

shofer02

"Слушам и не вярвам на очите си". Май ще се наложи чорбаджиите да си се качват и да си ги карат трошките. Не стига че не плащат, ами и шофьора и глобите да им отнася.

admin

Шофьорите все са им виновни на тези некадърници, дето преди месец обясняваха как ще изчистят пътищата и отново нищо не свършиха както трябва.

rider777

На следващите избори вместо Боко да е на бесилката пак ще е на трона,,,,, баси простия народ сме.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

driver70

И ква стана тя.Сега ще сменим обявите-''Шофьор търси да назначи шеф''- на който да плаща,гуми,глоби,и всякви там шефски прищявки.Да живей област България,браво,браво,браво. >:( >:( >:(

seal

Днеска по хоризонт пак настъпаха тираджиите защото небили подготвени за зимата и създавали задръствания и проблеми по пътищата.
Тея са откачени май имат пясък в главата. Кой нормален собственик ще си позволи да загуби техника и стока за стотици хиляди лева, като не си подготви колите.

SEMPER

Цитат на: seal - Петък, 14 Декември, 2012, 22:22:40Kой нормален собственик ще си позволи да загуби техника и стока за стотици хиляди лева, като не си подготви колите.

Да де, това е въпроса  ;D ;D ;D

Нормален собственик на дъргели (или както се наричат помежду си -превозвачи) е като Йети и Лохнеското чудовище - има големи подозрения че съществуват, но все още никой никога не ги е видял на живо  :D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Бриги Магнито

То принципно път се запушва и кога ти свърши нафталино.
Некой от тук присъстващите има ли едни над 5000лв. заделени за евентуални санкциии ?
Шо кат гледам как си шумолим само ,рано или късно,че ни дойде на г.зо.

grants

Е те това вече върха на сладоледа закъсл глоба.Защо?Че то и возилото да се строши пак си закъсал и пак може да се получи задръстване.Ми чак и 5000лв глоба! :o  Че какво е виновен ШОФЬОРА че шефа му се отлага и вика УТРЕ, КАТО НАПРАВИШ И ТОЗИ КУРС и ще измислим нещо и така.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

admin

Grants, не разбираш ли, че е важно обществото да бъде заблудено, че "тираджиите" са виновни. Правителството е най-доброто правителство на света, полага гигантски усилия да изчисти пътищата чрез ресорния си министър, в случая внучката на баба си. Обаче видиш ли, появяват се някакви "своеволни" и развалят цялото мероприятие. Между другото вчера видях в Благоевград микробус снегорин. Вероятно сте виждали тази снимка, но аз за всеки случай да кажа накъде вървят нещата с техниката.

dimich87

А в другите държави няма ли подобни глоби? Имам познат който преди 2-3 години за да зареди с няколко цента по-евтина нафта остава на пътя без гориво. Веднага го спипали и резултата е бил фулиране на двоина цена и отделно някаква глоба. Вече не си и помисля да прави подобни изпълнения. А "шоферите" не са виновни, но като някой те спре и те предупреди да не се тръгва, да се спре и да се изчака, а не да се продължава и после пътищата ни неподготвени. Искате да са чисти пътищата, ами то няма как да стане за един миг да се изчисти, особенно когато вали. Първото е че няма достъчно техника, която през останалата част от годината не се използва, другото в градовете са паркиралите коли, а извън градовете е трафика.

Бриги Магнито

dimich87 ти къде живееш бре баце,питам щото техниката за снегопочистване у наше село се ползва тамън целогодишно.
Защо според теб преди месец им даваха срок на фирмите да си оборудват дръгелите с гребла и щрьолери,щото ги ползват баце за друго за тва.

При чистене с гребло ,къде отива снега бре баце,отива отстрани на пътя арно ама ако не спира да вали това отстрани означава все по-тесен път,скоро да си видял някоя от тия фирми вместо гребло да е инвестирала в ротор,аз не съм и няма да видя сигурно ,докато на запад роторите не станат колко струва джелезото на скраб.

grants

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 15 Декември, 2012, 09:18:25
dimich87 ти къде живееш бре баце,питам щото техниката за снегопочистване у наше село се ползва тамън целогодишно.
Защо според теб преди месец им даваха срок на фирмите да си оборудват дръгелите с гребла и щрьолери,щото ги ползват баце за друго за тва.

При чистене с гребло ,къде отива снега бре баце,отива отстрани на пътя арно ама ако не спира да вали това отстрани означава все по-тесен път,скоро да си видял някоя от тия фирми вместо гребло да е инвестирала в ротор,аз не съм и няма да видя сигурно ,докато на запад роторите не станат колко струва джелезото на скраб.

Че ти лепнем един + аз също не съм видял ротор някъде.

grants