• Welcome to Форум на българските шофьори.

Рено Магнум 440

Започната от Дамян Йончев, Вторник, 18 Декември, 2012, 22:39:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Дамян Йончев

Здравейте колеги.
Искам да попитам за кусурите на този звяр. Понеже ще се качвам на такъв след няколко дена и искам да разбера + и - на този автомобил.
Със ръчна скоростна кутия е евро3 (голямата маска).
Благодаря за отговорите.

Дамян Йончев

admin

Като голям кусур бих посочил изключително шумната работа на двигателя. Може и да не е така при всеки камион от този модел, но специално това Рено, с което пътувах преди време, беше много шумно. От време на време не искаше да превключва от бавен на бърз блок, но вероятно не е характерен дефект на самата серия. Забелязах обаче, че ако редя предавките една след друга, без да прескачам, проблемът изчезва. При опити обаче от втора на четвърта и след това бърз блок, отново не иска да включи. Със слизането и качването предполагам си запознат и ще внимаваш като ходиш по "парапета". Като цяло въпросната бройка беше доста изтърбушена и може би на това се дължи и негативното ми впечатление от този модел.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Дамян Йончев

Благодаря за бързите отговори :) ами качвах се вътре хареса ми като простор. за качването и слизането сложничко хаха :)
шофьор на магнум се познавал по документите ако се отличили зъби на тях  ;D Лека Вечер  ;)

MagnuM

Да наистина държат високи обороти, но се свиква. Скоростите (поне при нашия) няма такъв проблем, всичко си е нормално. В байр съм останал с впечатление, че са доста бързи. Дават добри разходи на гориво. Както каза админа внимавай с парапета, че един път така паднах, че ме болеше глезена 2 седмици :D :D :D
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

admin

Цитат на: MagnuM - Вторник, 18 Декември, 2012, 23:16:31
Да наистина държат високи обороти, но се свиква. Скоростите (поне при нашия) няма такъв проблем, всичко си е нормално. В байр съм останал с впечатление, че са доста бързи. Дават добри разходи на гориво. Както каза админа внимавай с парапета, че един път така паднах, че ме болеше 2 седмици :D :D :D

Ще внимава той, ама навикът си е навик. :D

MagnuM

Един съвет. Ако решиш да изпиеш 1 2  ракии по добре или не слизай пий си в кабината, или не се опитвай да се качиш :D :D :D
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

Дамян Йончев

Цитат на: MagnuM - Вторник, 18 Декември, 2012, 23:22:29
Един съвет. Ако решиш да изпиеш 1 2  ракии по добре или не слизай пий си в кабината, или не се опитвай да се качиш :D :D :D

хаха добри съвети  ;D аз все пак съм жилка 75 кг слаб скачам постояно от кабините не ми трябват стълбички ама все пак неочаквано.. :) аз преди 1 месец останах впечатлен във баир от магнум 440 аз бях със страдалиса със един и същ тонаж и ме мина като спрял а пък съм доста повече кончета от него.

Дамян Йончев

Днес го покарах повече и както каза ти колега малко му запъват скоростите като се връщат искат си междинна гас. иначе доста съм впечатлен за комфорт (за малкия ми стаж до момента)
Лека Вечер.

loshdancho

Цитат на: Дамян Йончев - Петък, 28 Декември, 2012, 17:43:29
Днес го покарах повече и както каза ти колега малко му запъват скоростите като се връщат искат си междинна гас. иначе доста съм впечатлен за комфорт (за малкия ми стаж до момента)
Лека Вечер.
Напълно нормално, все пак са скорости на камион и са доста тежки и масивни, а ако и времето е студено и не са разбили маслото обезателно ще са тежки.
А това с междината газ си е задължително за камион когато минаваш на по-малка, дори да има синхронизатори.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

American

Цитат на: Дамян Йончев - Вторник, 18 Декември, 2012, 23:31:18
слаб скачам постояно от кабините не ми трябват стълбички ама

Забелязал съм че така скачат от кабините, и тичат назад да отварят и затварят вратите само новодошли от източна европа и съвецките републики.

А пък полицията тука само гледа некой да побегне (резки движения) и веднага се ловят за патлаците  ;D абе стават циркове  ;D

Съветвам те да не го првиш.

smoking gun

ivopifeca

Цитат на: Дамян Йончев - Вторник, 18 Декември, 2012, 23:31:18

хаха добри съвети  ;D аз все пак съм жилка 75 кг слаб скачам постояно от кабините не ми трябват стълбички ама все пак неочаквано.. :) аз преди 1 месец останах впечатлен във баир от магнум 440 аз бях със страдалиса със един и същ тонаж и ме мина като спрял а пък съм доста повече кончета от него.
Интересно,да надвие на Ивекото в баира...да не би пък да е бил чипосан Магнума ???

Дамян Йончев

Магнума си е 440 без да е пипан със по 29 тона дърва бяхме натоварени и по севлиевския баир ме мина аз бях със автоматична кутия той ръчна.

ivopifeca

Цитат на: Дамян Йончев - Петък, 28 Декември, 2012, 18:37:43
Магнума си е 440 без да е пипан със по 29 тона дърва бяхме натоварени и по севлиевския баир ме мина аз бях със автоматична кутия той ръчна.
Не,аз не споря,възможно е,просто съм останал с впечатлението че Стралисчетата,бая понавървяват...

exon

Цитат на: ivopifeca - Петък, 28 Декември, 2012, 18:43:09
....,просто съм останал с впечатлението че Стралисчетата,бая понавървяват...
Извинявам се за спама,ама ти сериозно ли си впечатлен от вървенето на Страдалиса... ??? :o ???

ivopifeca

Цитат на: exon - Петък, 28 Декември, 2012, 20:21:42
Извинявам се за спама,ама ти сериозно ли си впечатлен от вървенето на Страдалиса... ??? :o ???
Да,като карах цистерна,товарехме еднакво и колеги със Стралиси тогава,доста добре вървяха.

ivopifeca