• Welcome to Форум на българските шофьори.

Сняг, студ и лед по пътищата на България

Започната от hristoskovvv, Сряда, 19 Декември, 2012, 09:47:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hristoskovvv

В Смолянско бурните ветрове събориха дървета, което наложи затварянето на някои пътища. Десетки села пък са без ток заради снеговалежа, съобщиха от "Пътна инфраструктура".

До 40см. достига новата снежна покривка по високите части на региона. В Смолян и Чепеларе натрупаният сняг е около 10-12см.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги през проходите Рожен, Превала, Пампорово, по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, Чепеларе и високите села на община Мадан.

Заради паднали дървета временно бе затворен пътя до Регионалното сметище за битови отпадъци в Смолян. Паднали дървета от тежкия сняг затрудняват движението и до Северната индустриална зона на града.

Заради авария десетки селища са без ток в общините Мадан, Златоград, Неделино и Чепеларе. По данни на електропреносното дружество към 6 часа без ток са маданските села Буково, Галище, почти всички населени места община Неделино, Върли дол, Шадиица, град Неделино. Без ток са и Малево и Орехово в община Чепеларе. Без електричество и са и Мадан и град Неделино.

Снежни виелици и навявания обхванаха източната половина на България. Синоптиците вече оцветиха в оранжево тази част от картата. Предупреждението за опасно зимно време е валидно за 12 области на страната. Снеговалежи и бурен вятър ще има в Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Добрич, Силистра, Шумен, Бургас.

Жълт код е обявен за областите Габрово и Стара Загора, където също вали обилно сняг.  Движението по пътя Хасково – Харманли е спряно поради множество ТИР-ове, които заради снега са закъсали в канавки. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Хасково. В момента теренът се почиства. Докато не се разчисти пътят, няма да се пропускат автомобили.

През граничните контролно-пропускателни пунктове с Турция трафикът е интензивен, но няма проблеми при обработката на моторните превозни средства.

Гранична полиция препоръчва на шофьорите на товарни автомобили да използват маршрута ГКПП Лесово – Хамзабейли.

Възстановено е пропускането на товарни автомобили до 3,5 тона на влизане в Сърбия. Остава забраната за товарни автомобили над 3,5 тона.

Временно е въведено ограничение за товарни моторни превозни средства, които преминават през Прохода на Републиката - да се движат задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета, съобщиха от АПИ.

При зимни условия се извършва пътуването на магистрала ,,Тракия" в района на Сливен. 

От КАТ отново предупреждават – уверете се, че автомобилите ви са подготвени за зимни условия. Пътна полиция ще спира и санкционира водачите, които карат с летни гуми.

Източник : http://fakti.bg/bulgaria/55402-snag-stud-i-led-po-patishtata-na-balgaria?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage

hristoskovvv

kkkvd

Да, миналата седмица бях в Сърбия.. да не разказвам просто какво чудо е там...

kkkvd

abator

ЦитатВъзстановено е пропускането на товарни автомобили до 3,5 тона на влизане в Сърбия. Остава забраната за товарни автомобили над 3,5 тона.

ЦитатПътна полиция ще спира и санкционира водачите, които карат с летни гуми.

Ех, тия журналисти брееее!

Дамян Йончев

И всички камиони трябва да се движат със вериги във гр. Троян  :-[
Срамота загладен побелял път и не го ръсят.....

kickerlike

В момента пътувам с рейс от Бургас за София от петолъчката до Сливен минавахме 5 часа след нас пътя остана затворен.В момента на Нова Загора ни отбиха към магистралата.Вятъра е много силен масово закъсват КОЛИ. По късно ще пиша как е на магистралата

ИванТ

Сериозни кадри от източна България. В момента в западната част на страната времето е по-меко и дори в планинските райони напълно проходимо, конкретно за национален път "16" през пролома на река "Искър", който е и почистен.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

doktora

Привет и аз да изкажа днешната си мъка от заран тръгнах в 6 00 часа от Русе и до ами почти Ловеч където свалих веригите вече беше 13 20 часа какво да ви кажа ми с право зеят по нази е не всеки път са прави разбира се но в днешния ден доста не знаеха как да си поставят веригите други даже не си направиха и труда да илезнат от кабините а трети като по големи да не казвам какво виждат че всички стоят в колона а те бързат бре и къде до средата на колоната и хоп още по голема тапаааааааааа бе ужас други имат станций но не ги включват бе общо взето голем Се..с

DeDo Vi

Цитат на: doktora - Сряда, 19 Декември, 2012, 21:08:07
Привет и аз да изкажа днешната си мъка от заран тръгнах в 6 00 часа от Русе и до ами почти Ловеч където свалих веригите вече беше 13 20 часа какво да ви кажа ми с право зеят по нази е не всеки път са прави разбира се но в днешния ден доста не знаеха как да си поставят веригите други даже не си направиха и труда да илезнат от кабините а трети като по големи да не казвам какво виждат че всички стоят в колона а те бързат бре и къде до средата на колоната и хоп още по голема тапаааааааааа бе ужас други имат станций но не ги включват бе общо взето голем Се..с
Докторе, пич си ама аре да ти кажа нещо, па ти прецени дали съм прав. Не е проблема в снеговалежа, преди години и по-страшни снегове и студове е имало, но нямаше такъв трафик. Сега проблема е в неимоверно големия трафик на товарни и леки автомобили. Навремето опесъчаваха с лопати нямаше снегорини, и нямаше "код червено", е верно че на 4 семейства се падаше по 1 кола, а сега са по 4 коли в 1 семейство, и всички са в колите денонощно, а товарният превоз е нарастнал стократно. Това е световен проблем, не само наш.

MB Actros

Вчера и аз тръгнах от София за Търново,Варна и Русе,пътя беше под всякаква критика не беше чистено въобще.С много мъка и нерви разтоварих в Търново там сложих едната верига и така до Антоново там полицаите ме накараха да сложа и другата верига и така до Омуртаг там ни спряха. След три часа ни казаха да караме до Търговище ,спряха ни на кръговото на ОМВ и сега като ги питах казаха ,че като спре снега и изчистат ще пускали. Като слушам прогнозата чак след обяд щяло да спира снеговалежа като гледам скоро няма да се тръгва.Дано за празниците да можем да се приберем. ;D ;D

Дамян Йончев

http://noroadwar.com/4333/patnata-obstanovka-v-stranata/

Код небесно кафяво ще е вече... щом почнаха и колите да спират работата не е добре..

admin

Цитат на: abator - Сряда, 19 Декември, 2012, 12:13:53
Ех, тия журналисти брееее!

Спокойно! МВР и КАТ си посипаха главите с пепел и изплюха камъчето най-после - нямало текст в законодателството, който да задължава шофиране със зимни гуми.

http://www.segabg.com/article.php?id=629742
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

VOLVO 480

Положението в Р Турция също тъка не е никак по розово,тук също вали сняг с голяма интензивност което е рядкост за тази географска територия!В Истанбул не помня да е валяло такъв сняг! :)

матадора

Цитат на: VOLVO 480 - Четвъртък, 20 Декември, 2012, 12:12:48...В Истанбул не помня да е валяло такъв сняг! :)
Значи караш отскоро Турция,колега  :) Не си видял спускане по пързалка по улиците на Истамбул.
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

scaniavolvo

Цитат на: doktora - Сряда, 19 Декември, 2012, 21:08:07
И какво колега ти помогна ли на тези дето не знаят как да си сложат веригите?

SEMPER

Цитат на: VOLVO 480 - Четвъртък, 20 Декември, 2012, 12:12:48
Положението в Р Турция също тъка не е никак по розово,тук също вали сняг с голяма интензивност което е рядкост за тази географска територия!В Истанбул не помня да е валяло такъв сняг! :)

Аз помня  ;D ;D ;D   Шести март 2003та беше ад.

Наложи ми се да дремя 4 дни принудително в Истанбул. Въпреки че там такъв сняг вали на десетина години веднъж, организацията им е на светлинни години от нашата. За два дни оправиха почти 20 милионен град да е в състояние да функционира, магистралата за Свиленград им се опря доста - на места имаше над 5 метра преспи, и въпреки че чистеха и от време на време я отваряха, снега и вятъра бързо ги натрупваха отново. Аз предпочетох да чакам докато не се уверя че всичко е на ред и тогава потеглих, че хич не ме радваше идеята да ме затрупа някъде по пътя.

Иначе чистенето в града беше доста впечатляващо. Снега заваля късния следобед и вечерта тръгнаха да чистят. Екипите бяха от снегорин, паяк и полицейска кола. В интерес на истината изкараха всичката възможна техника / от ротори, през трактори,фадроми,самосвали с гребла до познатата ни картинка - камион с пясък и мангали с лопати в каросерията. Сутринта  беше що годе относително проходимо по основните артерии.Минаха полицейски автобуси и на всяка пресечка разтовариха полицай. Работата на полицая беше да не пуска да се излиза без вериги от малките сокаци към главната улица. Следващия ден вече всичко беше почти на черно изчистено, въпреки че снега продължаваше да си вали слабо.
Освен всичко предния ден преди валежа,когато беше още топло и слънчево бяха направили КПП-та на входовете на града и не пускаха да се влиза в града без вериги в багажника. Децата също знаеха че другия ден няма да ходят на училище.

Който познава града може да прецени каква организация трябва за всичко това...
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната