• Welcome to Форум на българските шофьори.

Поставяне на вериги

Започната от doktora, Вторник, 25 Декември, 2012, 00:13:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

doktora

Цитат на: scaniavolvo - Четвъртък, 20 Декември, 2012, 15:58:02
И какво колега ти помогна ли на тези дето не знаят как да си сложат веригите?
А ти как мислиш колега даже оставих моите за последно и докато 4 или 5 турски тира не прескочиха баира не се върнах да поставям моите и на други показах затова смених две якета мокрички защото си стоях в кабината и пак подчертавам доста от нас колеги не им е ясно как да се движим в такива обстоятелства а и турските колеги и румънските не поставят вериги и от това идва също проблема  ;) ;) ;)

Красимир Тодоров

Вериги се слагат за 2-3 минути, изобщо не мога да разбера колегите дето ги мързи... разбира се по-добре да не ги слагаме и на пътя рядко се налага.. но като влезеш в някое предприятие дето не е изчистено и тясно, понякога се налага...
Да споделя и как се слагат най-бързо според мен, учудих се колко стари шофьори не го знаят тоя начин: Пускам възглавниците на диференциала, поставям крика и повдигам докато се отлепи на 2-3 см. Предварително подредената на земята верига я вдигам и поставям отгоре на гумата, като я разпределям да е в средата, закачвам отвътре (става с леко полягане на снега :) ), закачвам и от вън и притягам с външната верига. Пускам диференциала и вадя крика и отивам от другата страна. Това е. След 100 м. донатягам, след още 200-300 отново и край... По-трудно се свалят от колкото се поставят..

А че никой не чисти на балканския полуостров - това е стара новина.

Красимир Тодоров

doktora

Аз даже и крик вече не поставям Вдигам възглавниците на макс мятам премествам малко напред и обтягам Но както казва колегата без да полегнеш на снега не става УСПЕХ НА ВСИЧКИ и дано не поставяме вериги но все пак зима е Весели празници

scaniavolvo

Цитат на: doktora - Вторник, 25 Декември, 2012, 00:13:37
А ти как мислиш колега даже оставих моите за последно и докато 4 или 5 турски тира не прескочиха баира не се върнах да поставям моите и на други показах затова смених две якета мокрички защото си стоях в кабината и пак подчертавам доста от нас колеги не им е ясно как да се движим в такива обстоятелства а и турските колеги и румънските не поставят вериги и от това идва също проблема  ;) ;) ;)
Затова ти казвам евала и ти давам +

loshdancho

Това с крика е когато  вече си затънал...
 Иначе мога да се хвана на каквото поискаш, че не ги слагаш  за 2-3мин.
 Само докато ги извадиш и разпънеш си вече на 5-10мин. Със поставянето отиваш на 20-30мин и обтягането 5мин.
 Да не съм слагал да, ама някой път си ги слагам за проба, дали ще станат, щото са ми дадени хей-тъй.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Красимир Тодоров

Да, от разпънато положение. Разпъване на двете - макс 10 минути
И на крик ги слагам винаги, това да я нагазя с гумата не ми харесва. А потънеш веднъж на 5-6 см... и с вериги е трудно, особено ако става въпрос за неравен и с дупки асфалт под тебе и камиона е сгънат...

Jack77

Аз не съм слагал все още и дано не ми се и налага, но един колега ми каза, че най лесно е като кача вътрешните гуми на две трупчета и си ги сложа тогава, хем в този случай нямало да има нужда и от натягане през известно време.

loshdancho

Цитат на: Jack77 - Вторник, 25 Декември, 2012, 18:19:45
Аз не съм слагал все още и дано не ми се и налага, но един колега ми каза, че най лесно е като кача вътрешните гуми на две трупчета и си ги сложа тогава, хем в този случай нямало да има нужда и от натягане през известно време.
Не си ги слагал , ама вече знаеш....
Като ти се наложи ще си като пиле в калчища!
И това с пропускане на натягането го забрави, ако искаш да имаш калници, номер и стопове....че даже и резервоар  може да отиде за боклука...

driver1

Цитат на: Jack77 - Вторник, 25 Декември, 2012, 18:19:45

Jack, тъй като веригите се слагат когато вече няма накъде, пробвай и после разкажи тук как си се справил с качването на вътрешната гума върху достатъчно високо трупче, когато всичко е мокро, хлъзгаво и гумите са се окопали в мекия сняг.

Бриги Магнито

Jack баце твоя вариант малко не важи,но не слушай и спецовете по слагане на вериги нито един не у час баш как се слага бързо и лесно верига.
Драйвер мойте уважение ,но единичка верига е на снимката на Лошио от къв зор,че я вреш на вътрешната гума бре сладък ?

М да сите слагали по ваш си метод ,но май само си мислите,че знаете как се слагат.

Не искам да се взима за заяждане,просто не лъзгайте младите момчета с ваще методи,аз мой няма да изложа оти е патент Ала Бригадиро.

Успех с ланците момци.

driver1

Цитат на: Бриги Бичкията - Вторник, 25 Декември, 2012, 19:06:42
Jack баце твоя вариант малко не важи,но не слушай и спецовете по слагане на вериги нито един не у час баш как се слага бързо и лесно верига.
Драйвер мойте уважение ,но единичка верига е на снимката на Лошио от къв зор,че я вреш на вътрешната гума бре сладък ?

М да сите слагали по ваш си метод ,но май само си мислите,че знаете как се слагат.

Не искам да се взима за заяждане,просто не лъзгайте младите момчета с ваще методи,аз мой няма да изложа оти е патент Ала Бригадиро.

Успех с ланците момци.

Бичкия, понеже съм решил да бъда малко по-сдържан, поне до Нова година, та затова съвсем меко ще ти отговоря, че пак бързаш да се изказваш без да си разбрал написаното. Никъде не съм написал, че трябва да се слага на вътрешната гума верига, а че е трудно да качиш вътрешната гума върху подходящо трупче при така описаните от мен условия. Също така, уверявам те, прекрасно съм разбрал, че става дума за единичка. И последно: в знак на добра воля и в отговор на жеста ми, положи известни усилия да поограничиш (поне временно), спама във почти всеки свой пост. В смисъл - пишеш нещо от което никак не става ясно каква позиция, или идея отстояваш. А иначе - честита Коледа и весели празници!

Бриги Магнито

Цитат на: doktora - Вторник, 25 Декември, 2012, 13:30:56
Аз даже и крик вече не поставям Вдигам възглавниците на макс мятам премествам малко напред и обтягам Но както казва колегата без да полегнеш на снега не става УСПЕХ НА ВСИЧКИ и дано не поставяме вериги но все пак зима е Весели празници
Те ти идеята Драйвер,Доктора е най-на топло с веригите с леки изключения е на верен път и предполагам е едричък та не е добарал топлата вода.
Друга идея си нямам ,а си и нямам и идея що мъцате щуротии,като тук четат момчета на по 12-15 години,които попиват всичко и след 10 г(примерно) ще патят и то доста и дано е жив и здрав Доктора по това време та им удари по един зад врато у виелицата и да поемат по пътя.

Ич не ме тресе колко си сдържан Драйвер и за кво се сдържаш,че си го преместим,но в едно си прав и то е ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.

Красимир Тодоров

Бриги... верно, чети преди да коментираш, нищо чудно, че си направил хиляди публикации тука...
И колеги, за Бога, правете паузи на кучки, не на паркинг спирачки... лепят се проклетите накладки и после големи ядове.. аз онзи ден брах ядове с блокирали колелета... чупят се накладки, даже и диск може да се сцепи (за мой късмет и това ми се случи от залепнали накладки от леда) Да не обяснявам какво се прави... по дъртите шофьори се сещат...

loshdancho

Чукча, писател, Чукча, не читател.

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Сряда, 26 Декември, 2012, 02:08:14
Чукча, писател, Чукча, не читател.
Също така Чукча не прави тренировки на сухо,щото си е Чукча.

Цитат на: Красимир Тодоров - Сряда, 26 Декември, 2012, 01:50:20
Бриги... верно, чети преди да коментираш, нищо чудно, че си направил хиляди публикации тука...
ат...
Какво да чета бре пич,щуротиите де ги пишете ли,ми нема как да стане.
Относно публикациите ич не дреми лови и драскай,е са за замразналите дискове моеше да врътнеш поне шест поста.
И я ме светни къв е плюса от кучките ,че нещо не ти вденах идеята,която май май само ти си я знаеш.

Бриги Магнито