• Welcome to Форум на българските шофьори.

Поставяне на вериги

Започната от doktora, Вторник, 25 Декември, 2012, 00:13:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Оня ден,кога беше виелицата у Шумен...бая време си ги слагах веригите,то ми изтрапнаха от студа прастите,то не можах да наденем закопчалката отвътре...стана,но трудно ми се виде-е ,не ми се получи за некви си там 3 минути,турих ги,оптегнах ги после допълнително,влезнах у фирмата натоварих,а те па фанаха и затвориха за движение пътищата-язък за гимнастиките...за тва по добре отдалече като видим накъде отиват работите,бий си паркинга и си чакай да спре снеголина,а не се прави излишно на големия трудовак ;)

ivopifeca

loshdancho

Цитат на: ivopifeca - Четвъртък, 27 Декември, 2012, 21:39:36
за тва по добре отдалече като видим накъде отиват работите,бий си паркинга и си чакай да спре снеголина,а не се прави излишно на големия трудовак ;)
Тая фатка я практикувам вече две седмици с малки изключения...
И даже се чувствам много добре.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 27 Декември, 2012, 22:30:55
Тая фатка я практикувам вече две седмици с малки изключения...
И даже се чувствам много добре.
Така е,по добре фатки и карате,отколкото,леле що ли го започнах,като немаше смисал :)

Красимир Тодоров

Не разбирам какво сте се хванали за тия 3 минути, ето вижте сами за колко време се слагат вериги, от момента в който ги метнеш на гумата, предварително за 5 минути (10 за двете) си ги подреждаш на земята. Целия клип е 4 минути, от които самото поставяне е малко над 2 минути на гума:

Дори по-малко му отне на човека, но знае как се слагат, веригите са прогонени...  Моите са абсолютно същите - Кьониг Полар, единични, "меча стъпка" както им викат колегите, само че ръждясали в чувала през лятото.... сега дали това е меча стъпка или не, няма да споря и налагам мнение.
Виждал съм колеги гледат и незнаят кой край откъде се слага... е разбира се че ще ти отенеме време тогава... Първото ми слагане на вериги беше в гаража, без грам сняг, на сухо, да разбера принципа.. слагаш 2-3 пъти и си готов за зимата. Повечето колеги са на друго мнение "Да се не налага да ги слагаме", просто щото не са слагали и смятат, че е кой знае колко сложно...

Кьониг имат и други модели вериги - Цинголи, дори сега съм поръчал на баща ми да ми изработи такива по снимка на модела.. те пък са още по-добри и пак се слагат много бързо... В Белград един сърбин излезе от паркинга само с една лапа от тях (при препоръчително 3 лапи), тоест веригата обхваща 1/6 част от протектора, ама драпе и върви. Тогава за пръв път ги видях на живо какво могат и колко лесно се слагат и махат
Ето го и модела:
http://www.escadra.bg/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD-Konig-Cingoli/i584.htm

Дано да съм бил полезен и на тома-неверниците, па и да не съм ми е през симфонията...

loshdancho

Колега Тодоров, Първо клипа е страшно изрязан, Второ условията са идеални за рекламен клип естествено,
Трето слага само една верига на камион без полуремарке отгоре у много удобно се пропуска момента с разпъването,
Четвърто за мен тази верига си остана хлабава и след обтягането и е нужно поне още един път да се спре да се обтегне, Пето, Нямаше грам  налепи по калниците от сняг, лед и киша, което е много удобно.

Като човек слагащ двойни вериги  2бр. за 45мин и единични 2бр. за 20мин  минимум, това ми е виждането.
А снимката, която си показал  няма нищо общо с веригите, това са прешлени и не се признават за вериги.
Има ги в SFK в София даже са с коланчета за обтягане, които рано или късно ще се протрият на джантата.

Ето ти една двойна верига, пък ти ми кажи как се слага?

Boroman21

Двойна верига слагам за 15 минути парчето(една аз и една колегата) , е не са баш като тия твойте данчо но пак си кина джигера с тях ;)

Красимир Тодоров

Приятелю, ще взема да се снимам и да се кача лично мене си в ютюб, белким па дано ми повервате, че това което ви казвам е възможно :)
Второ не говорим за двойни вериги, а за единични. Аз единия двойна верига не съм слагал и ми се струва че е много тежко...
Трето налепите по калника лично на мен не ми пречат, само ми падат по врата и ме мокрят, в крайна сметка това не ме бави, щото във зор-а не го усещам, а и диф-а е горе и има почти 20 см от калника до гумата
За тия на Кьониг с коланчета - те са малко по-скъпи като че ли, но лично на мен не ми харесват, поради описаната от теб причина. С шпилка ще си ги направя 6 общо за 2-те гуми, а баш ми дреме дали са признати за вериги или не, нали вършат работа...
Ами това е, по темата повече няма да говоря

driver70

Гледам,тоз ги слага за 3мин.и ги прибира пак за толкова.Обаче,много ме дразни факта,че един не показа толкоз бързо слагане на вериги,в полеви условия,примерно в една пряспа,в киша,на неизчистено пък дори и на плаца.Иначе,като иновацийка ми хареса.

Boroman21

Баш същите вериги слагам аз на мана  , като тия от клипа на драйвър ама без това приспособление за издърпване на веригата.Иначе и щангичката за обтяганеми е подобна но с по-дълго рамо.

Това е моята схема за слагане на ланците

kron

Браво Данчо точно това мислех да му пиша на колегата преди да видя твоя отговор ;)

loshdancho

Нищо против това   да направиш показано.
Само че от момента на слизане от кабината, изваждането на веригите разпъването им, слагането, обтягането(два пъти-единият за проверка колко са обтегнати) до момента на качването и потеглянето.
И то за двете вериги, не само за една, колкото да мине номера.
Не се заяждам, само ми е интересно.  И ако може да е на полеви условия... щото аз карам бос в кабината и когато слагам вериги се  обличам в работни дрехи, които след това събличам, а това също го слагам към времето за слагане на веригите.

green driver

Луди сте!!! Кой за колко време иска ще си ги слага и единични и двойни не знам шо ви бърка? Да не сте в F1? Като оня: Бичкията! - Тоя, ако не се обясни сигурно, форума ще рухне може би, няма бели теми 98.5% спам, 1% малко просвет и 0,5% неква истина.

Причина за редакцията: Правопис, започвай изреченията с главни букви. И по-внимателно с епитетите и така ще те разберат!!!

DeDo Vi

Цитат на: green driver - Събота, 29 Декември, 2012, 20:37:52
луди сте!! кои за колко време иска ще си ги слага и единични и двоини не знам шо ви брька? да не сте в f1? като оня сополкио: бичкията! - тоа ако не се обясни сигурно форума ще рухне може би,нема бели теми 98.5%спам, 1%малко просвет и 0,5% неква истина
Евала бате, имаш едно пиене от мен. За малкото време което си влизал във форума много точно си разбрал що за хора пишат тук и за какви глупости се връзват на възел. Това са 7-8 човечета с голямо его и нула познания и опит. Няма да цитирам имена се знаят кои са спамерите.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ и ЧНГ.

loshdancho

Що вие двамата накрая все полезна информация давате, ма за времето или за нещо друго?

JoroBoro

JoroBoro