• Welcome to Форум на българските шофьори.

Поставяне на вериги

Започната от doktora, Вторник, 25 Декември, 2012, 00:13:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kron

Не знам колега аз съм по пътищата от 9 години вече карам 10та,та кога ме учеха старите шофьори да слагам вериги тоя вариант е последния.Хвърляш веригата върху гумата подпъхваш я под гумата на където ще мръдне по лесно камиона или на пред или назад и после другото си го написал.Излишно е тва с крика кога няма да е проблем веригата да мине под гумата без проблем ;D.Като цяло слагането на вериги е от най гадните действия в занаята,че слагаш сваляш вериги винаги си мокър но няма как рисковете на професията мързел няма поне за мен ;)а като време за 15-20 минути си сложил двете вериги не че няма случаи на повечко отнето време.Успех на всички колеги през тази зима и по малко вериги :)

kron

Бриги Магнито

Евала kron най-накрая едно истинско и вярно слагане на вериги с едно допълнение и да не мърда камиона(да буксува) пак можеш да ги сложиш.

Счупихте клавиатурите да драскате щуротии ,то беха крикове,трупчета,що не извадихте и ключ за гуми да свалите гумите да ви е по-лесно бре?

Бриги Магнито

grants

Цитат на: Jack77 - Вторник, 25 Декември, 2012, 18:19:45
Аз не съм слагал все още и дано не ми се и налага, но един колега ми каза, че най лесно е като кача вътрешните гуми на две трупчета и си ги сложа тогава, хем в този случай нямало да има нужда и от натягане през известно време.
Ето ти един лесен начин.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

loshdancho

Цитат на: Бриги Бичкията - Сряда, 26 Декември, 2012, 09:24:33
Евала kron най-накрая едно истинско и вярно слагане на вериги с едно допълнение и да не мърда камиона(да буксува) пак можеш да ги сложиш.

Счупихте клавиатурите да драскате щуротии ,то беха крикове,трупчета,що не извадихте и ключ за гуми да свалите гумите да ви е по-лесно бре?
Я да те видим бре отворения!
Като гледаш тая снимка и да кажеш- дали правилно е сложена веригата?
Щото аз нали съм хамалин и обичам да си хамалувам да ма научиш защо не е правилно!

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

doktora

Цитат на: kron - Сряда, 26 Декември, 2012, 08:53:32
Не знам колега аз съм по пътищата от 9 години вече карам 10та,та кога ме учеха старите шофьори да слагам вериги тоя вариант е последния.Хвърляш веригата върху гумата подпъхваш я под гумата на където ще мръдне по лесно камиона или на пред или назад и после другото си го написал.Излишно е тва с крика кога няма да е проблем веригата да мине под гумата без проблем ;D.Като цяло слагането на вериги е от най гадните действия в занаята,че слагаш сваляш вериги винаги си мокър но няма как рисковете на професията мързел няма поне за мен ;)а като време за 15-20 минути си сложил двете вериги не че няма случаи на повечко отнето време.Успех на всички колеги през тази зима и по малко вериги :)
Крон добре са те научили е за това от мен имаш един плюс ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

Красимир Тодоров

Бриги ли си, бичкия ли си незнам... ама си хабен приятелю като брус...    Кога намериш мое мнение в което просто вдигам пушилка без да казвам нищо съществено, тогава ще пишеш. Изобщо не мога да разбера какво ти се радват тук колегите на простия изказ, явно си звездата у ваше село... Чак пък те номинирали за съфорумец на годината. Честно, търсил съм из изказванията нещо полезно - само глупости и негативизъм... и като ти го каже някой, почваш да се оправдаваш, а други, по-жалки и от теб те защитават, сякаш си някакъв без който не може...
Човек се опитва да сподели собствения си опит за доброто на тези без такъв.

Явно тук има правило - колкото по-добре разсипеш на някой темата - толкоз по ценен си за форума.

Има там един минус, ако ще ти олекне помпай, мерси за бана на Админчето и весела Коледа на колегите и се извинявам на всички възпитани хора за лошия тон който внесох тук!!!

Причина за редакция: Обидни и нецензурни думи и наложен бан!

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Сряда, 26 Декември, 2012, 10:34:20
Я да те видим бре отворения!
Като гледаш тая снимка и да кажеш- дали правилно е сложена веригата?
Щото аз нали съм хамалин и обичам да си хамалувам да ма научиш защо не е правилно!

Свързващите прешлени са на обратно (сочат към гумата) смята се за грешно ,но ако гумата е регенерат не е от особенно значение.(Веригата е наобратно)-ъф корс мнение от ..................

Следващият ми цитат да се приеме,че е от Красимирчо,и за да не търкате като луди ,моля да се приеме,че съм изредил родата му до трето колено и да ми се наложи бан,моля тва да стане след поста ми в ,,Нецезурни думи,, където искам да отговоря културно на гусин Драйвер.

loshdancho

Бравоооооо.
Ма нали съм си тъп, ги слагам на обратно....
Ето за "младите" специално.

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Сряда, 26 Декември, 2012, 15:48:26
Бравоооооо.
Ма нали съм си тъп, ги слагам на обратно....
Ето за "младите" специално.

Toва не трябваше да го казваш,щото съм открехнатия сещаш ли се,но ти прави чест ,че си откровен.

ЦитатДа, от разпънато положение. Разпъване на двете - макс 10 минути
И на крик ги слагам винаги, това да я нагазя с гумата не ми харесва. А потънеш веднъж на 5-6 см... и с вериги е трудно, особено ако става въпрос за неравен и с дупки асфалт под тебе и камиона е сгънат...

ЦитатВериги се слагат за 2-3 минути, изобщо не мога да разбера колегите дето ги мързи... разбира се по-добре да не ги слагаме и на пътя рядко се налага.. но като влезеш в някое предприятие дето не е изчистено и тясно, понякога се налага...

Драйвер аз никога не съм излагал мнение в тоз Форум ,което да е по-различно от спам.Аз никога не съм чел колегите,аз съм боклука нещастен де гледам как ми се правите на гоУемата работа,аз съм нещастоидника дето кат ви вида,че си бъркате в носа ви го казвам право куме в очи,аз съм де те тоз убавец Красчо заяде у таз тема.

А молим ви бре ора,а прочетете те тез пасажи отгоре и ми кажете ,тоз ли убавец държи някакво насочено мнение.
Веднъж вдигал на крик ,веднъж ги турал за 3 минути еми момци,ша ви кажа,вземете се скрийте,че аз Отвореният дет съм нещастие на Природата ми писна да ви чета простотиите.

Jack77

Аз не мога да ви разбера какво си ги мерите за глупости. Вместо да обменяме опит в това форумче, вие се правите на големите мъже, я се осъзнайте всичките сме прости шофьори.

Бриги Магнито

Цитат на: Jack77 - Сряда, 26 Декември, 2012, 20:30:05
Аз не мога да ви разбера какво си ги мерите за глупости. Вместо да обменяме опит в това форумче, вие се правите на големите мъже, я се осъзнайте всичките сме прости шофьори.
Баце ако твърдо мислиш,че се караме и си ги мериме за глупости ще ти кажа едно ,,от такива глупости страдат или загиват хора,, не е все едно да ти кажат аз карам със 100 на лед и да се окаже,че кара с 10 ако въобще и е мърдал от паркинга.
ЕШК  е много добро училище,но трябва да подбереш важното,а важното се подбира най-лесно когато липсва маловажното,да ти го преведа ако един ден спрем да окрасяваме нещата с цел ,,издигане в очите на слепите,, ще сме по-добри и за себе си и за всички около нас.

Моля те ако някога знаеш нещо и някой те помоли да му кажеш,кажи му това ,което знаеш не го оцветявай не го променяй,може да си бил от полза на този човек .

Принципно темата не е супер важна и имаше за идея всеки да изложи свойте житейски премеждия,но за сетен път се търколи към тема ,която би звучала като,,методи за поставяне на вериги,,
но форума си такъв,какъвто си го направа/ят хората пишещи в него.

П.П.а/я- НА МОЕНСКИ/ПРАВОПИСНО

SEMPER

Цитат на: kron - Сряда, 26 Декември, 2012, 08:53:32
Като цяло слагането на вериги е от най гадните действия в занаята,че слагаш сваляш вериги винаги си мокър но няма как рисковете на професията мързел няма поне за мен ;)а като време за 15-20 минути си сложил двете вериги не че няма случаи на повечко отнето време.Успех на всички колеги през тази зима и по малко вериги :)

Аз нямам нищо против слагането на синджирите,единствено против имам температурата по време тая операция, като съм почвал съм бил мокър, , ама като съм свършвал съм бил заледен винаги.

Тея де ги слагат за 3 минути - чудя се дали не са моржове и дали не ходят на море зимата

Брррр, докато пиша това пак ми стана студено
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

loshdancho

Дано не ви се налага да сте на мястото на колегата

Истина или не швабата има техника за всичко

А реисаджиите колко цивилизовано работят.

doktora

Доста писах ме кой как ги поставя кой как ги сваля ей ви най лесния начин  ;D ;D ;D ;) ;) ;)

kron

Както каза Бригадира темата не е как се слагат вериги но хайде,та без да обиждам някой колеги но тея кои ги слагат за 3 минути хич не са слагали вериги ;D.

kron