• Welcome to Форум на българските шофьори.

Поставяне на вериги

Започната от doktora, Вторник, 25 Декември, 2012, 00:13:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

DeDo Vi

Цитат на: loshdancho - Събота, 29 Декември, 2012, 20:52:54
Що вие двамата накрая все полезна информация давате, ма за времето или за нещо друго?

Ти откачи ли бре Дане, сега са празници поне една седмица се почива яде и пие. За работа хич не ми се слуша. Какво ме боли фара за времето и за вериги и дали са изчистени пътищата, АЗ съм отпуска и си почивам. ЯСНО!!!!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ и ЧНГ

DeDo Vi

Красимир Тодоров

Autosock ги знам от години, но нещо ми е странно за камион как ще е.. големи натоварвания има... дайте да преместим тия постинги в друга тема, за вериги, все има такава... да не дразним хората...

Красимир Тодоров

Караиванов

Това е положението когато някои шофьори не могат да слагат вериги.  ;D
http://vbox.bg/watch?v=2359688

dimich87

Е това на клипа е направо нечовешко. Да карат трактора да се мъчи напразно. А то този трактор е само 55к.с. Аз ако бях на трокториста нямаше да се мъча да дърпам такъв мързел. То дори и да няма вериги, все по няколко звена могат да се вържат през дупките на външната гума. Поне на времето баща ми така правеше в краен случай, но никога не му се е налагало да го дърпат така.

driver70

ivopifeca

Цитат на: Караиванов - Сряда, 09 Януари, 2013, 22:26:51
Това е положението когато някои шофьори не могат да слагат вериги.  ;D
http://vbox.bg/watch?v=2359688
Не мисля,че е редно да се излага по този начин колегата,може да има ред причини поради които не е с вериги.

voyager

Молете се сняг да няма, иначе с тези единички за които се карате кой за колко ги слага сте до никъде.

еденички
никаде

ilianiliana68

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 27 Декември, 2012, 00:25:22
Дано не ви се налага да сте на мястото на колегата

Истина или не швабата има техника за всичко

А реисаджиите колко цивилизовано работят.

На рейсаджията са най-добре.Значи чорбаджията требва да купи от тоя модел,к'во толкова нема да обеднее.

ilianiliana68

Цитат на: doktora - Четвъртък, 27 Декември, 2012, 01:30:40
Доста писах ме кой как ги поставя кой как ги сваля ей ви най лесния начин  ;D ;D ;D ;) ;) ;)

А това требва да го вкарат със закон.Тия автоматичните вериги

miho75

Цитат на: doktora - Вторник, 25 Декември, 2012, 00:13:37
А ти как мислиш колега даже оставих моите за последно и докато 4 или 5 турски тира не прескочиха баира не се върнах да поставям моите и на други показах затова смених две якета мокрички защото си стоях в кабината и пак подчертавам доста от нас колеги не им е ясно как да се движим в такива обстоятелства а и турските колеги и румънските не поставят вериги и от това идва също проблема  ;) ;) ;)
Тарикат си ти ;D ;D ;D ;D

martin stanev

Чета и чета колеги и ми е много интересно да видя как тъй се слагат вериги за 2мин. та те на леката кола се слагат за повече от 2мин., ама изглежда защото не съм бил в школата на Супер мен и съм малко неграмотен и ги слагам за повече от 2мин. Това с подпъхването на веригата под гумата и да я завърти гумата на където е по лесно недей забравяйте, че в повечето случай веригата бива избутвана и нищо не става, това не е молив да го мушнеш под тетрадка и хоп готово. Повдигането с възглавницата при камион с ремарке не става възглавниците са им по високо разположени от на влекачите, тъй че крика си помага в повечето случаи. Рекламата с манекена дето качва, тези олекотени синджирчета на Актроса не можа и ръкавичките да си нацапа беше много интересна. Също така не забравяйте, че каквито вериги е приготвил Гн."чорбаджията" такива ще се качват, а в повечето случаи те няма да са олекотените синджирчета от рекламата. Много ми е интересно, ако камиона е с ремарке и е на ресьори и е натоварен и гумите лекинко са му потънали в калниците, времето е -10 -15, камиона е заприличал на буца лед, калници и калобрани са събрали  киша с лопата да ринеш и  веригите са двойни 40-50кг. само 1та верига, а има и по тежки, прекрасно ръждясали- е те тогава ми е много интересно как биха се качили тез вериги за 2мин.
Практиката ми, за качването на вериги ми е показала, че не се ли накисна едно хубаво в някоя киша и не полегна ли в някой снежец, верига не съм качвал. Не всички места са удобни, като при манекена с Актроса.

stoil nedev

Цитат на: martin stanev - Събота, 18 Май, 2013, 00:19:08
Чета и чета колеги и ми е много интересно да видя как тъй се слагат вериги за 2мин. та те на леката кола се слагат за повече от 2мин., ама изглежда защото не съм бил в школата на Супер мен и съм малко неграмотен и ги слагам за повече от 2мин. 
Практиката ми, за качването на вериги ми е показала, че не се ли накисна едно хубаво в някоя киша и не полегна ли в някой снежец, верига не съм качвал. Не всички места са удобни, като при манекена с Актроса.
А бе тя зимата от кое време си тръгна ти вериги "слагаш" :)
А и тука в тази тема всеки писал драскал, знае не знае , недочул недовидял...... прави ли прави открития.
Смях смях и само смях в 90% от мненията. Тази тема "Оскар" и "Гинес" трябва да и се присъди за писани щуротии!!!
Сега нека си караме в топлото време безпрепятственно и безаварийно и не мислим за студени сезони ;)
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

ivopifeca

Верно е тва кой чул недочул и се прави на мъж :)

Красимир Тодоров

Тук отговарям на петко неверника, дето е поставил камара условия само и само да си седи в кабината на топло и да чака да го разринат.
След още няколко постинга ще кажете че съм писал че ги поставям за 30 секунди на колело. КОето изобщо не е това което твърдя. Айде мойто нека да е частен случай, щото по случайност веригите са ми Кьониг Полар единична, камиона ми нема горна част на калника, бая е висок лафета, като ги слагам не ги газя, както е на клипчето, щото често нямам такава възможност, или е в баирче или съм се окопал... и да, слагам ги за толкова време колкото съм писал.. По-бавничко ми е да ги сваля обаче, колкото и да е странно.
Ама кой не верва, много му здраве.
И понеже примерно мойто мнение е за Оскар, повечето от вашите мнения господа колеги изобщо не са за никаква класация.. Откровено ви казвам, за една много голема част от колегите по пътя исрено ми е жал, няма такива мизерници, скъперници, мързели и философи, завистници и прочие типично нашенски качества, най-интересното е, че са съчетани в един човек..
Със здраве... а, и ще взема да си го преместя у другия крачол по тоя повод...

Mandor

Ще разкажеш ли повече за тези вериги?

Предлагат се например тук, но дали са добри...
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.