• Welcome to Форум на българските шофьори.

На шефа Сканията

Започната от Красимир Тодоров, Неделя, 30 Декември, 2012, 12:09:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Красимир Тодоров

Това карам аз. Тука е когато я купуват преди време в Холандия. Сега е по-амортизирана, ама си върви... милион и триста хиляди и още не се предава

Красимир Тодоров

loshdancho

Много големи ламби! Тц,тц, ама си немаш малки ламбета.... ::)
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Неделя, 30 Декември, 2012, 12:35:07Много големи ламби! Тц,тц, ама си немаш малки ламбета.... ::)
Може вече да си е поставил,а може и тия да ги е махнал.

loshdancho

Добра е, (то лоша Скания няма).

Красимир Тодоров

Долната четворка е на една друга скания, колегата обаче втора година го мързи да си ги свърже, та ги ползва само за украшение. Онзи ден на коледния банкет му дадох ултиматум, да ги пуска или си ги взимам... Сега е само с горния ролбар... И даже ми работят бурканите... Един ми строши лявото огледало и избяга гадината на обхода на с. Извор, Плевенско, преди с. Гостиля... Та после пусках оранжевите буркани и всичко спираше пред мен или правеше място.. Кофти малко, ама сори, камара пари е огледалото на сканията, па се наложи и сам да си го купя (евтинко от Барвинек, 90 Евро)

Сега търся за Скануцата странични дефлектори за резервоар, от тези целите дето го скриват. Искам и радиостанциика да и сложа. И навивам шефа да я освежим напролет с една боя, че много каскадьори са я карали и е тук там вдлъбната... но малко вероятно да се навие...
Мисля да и сложа хром-никелов сенник (или имитация с 3М фолио, но не ми е кеф да е фолио) и на мястото на калобраните долу, които са се изтрили, да сложа ролбар

stoil nedev

1 300 000 ли си писал ??? крайно време и е за пенсия!
Но щом 90 годишна баба мислиш че може да се чини за балерина............. дерзай ;)
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

Красимир Тодоров

Има още хляб в бабата :) е, балерина не е, но има и лъскави лелки
Първия лаф на колегата като я докарали "Абе аз ви пратих да ми докарате камион, вие сте ми докарали стрелбище!" ;D ;D ;D

loshdancho

Цитат на: stoil nedev - Неделя, 30 Декември, 2012, 16:02:39
Но щом 90 годишна баба мислиш че може да се чини за балерина............. дерзай ;)
Ако за 16литровият мотор 480 -1 300 000 е километраж.... Карал съм 124-400 на толкова и нямах забележки към мотора.
Та това е най-разтовареният 16л. мотор от тази серия.

Може да стара чанта ама е лачена.

Красимир Тодоров

Благодаря за мнението на Данчо
Чул съм (неофициално), че 16 литровия мотор кара до ремонт 2.5М. Аз съм доволен тази и до 2 милиона да изкара, но не ми се вярва... Мотора ще изкара, но другите части ще умрат дотогава

В тоя смисъл, мислейки за другите части, дайте оферта за: 1) панелите на резервоара  и 2)въздухозабордник ляв, отстрани на преден капак.
Това второто ми го предложиха - но не беше моята цена... един вид началника нема да даде 250 лв за 1 кило стара пластмаса

American

Цитат на: stoil nedev - Неделя, 30 Декември, 2012, 16:02:39

И на мен ми трябваше доста време докато включа, че камионите на са като колите.
smoking gun

loshdancho

Ако си от София, Сигурно знаеш къде е с. Лозен там при арабите или при Тихомир има доста части.

ivopifeca

Цитат на: American - Неделя, 30 Декември, 2012, 18:03:19
И на мен ми трябваше доста време докато включа, че камионите на са като колите.
Доста по- малки двигатели на леки коли си карат до милион без проблем,говоря за дизеловите двигатели. ;)

American

Колеги, каква е цената на комион като този ?
smoking gun

Красимир Тодоров

Цени в Европа разбира се :)
това е Е3 2001, мисля до 2004 година 164 модел.
Цена без ДДС от 12000 Евро нагоре.
Последната я пазари колегата от 15000 на 12500, много добра, със сменен софтуер на 560 к.с. и турбина от катерпилар, ако правилно съм запомнил. С около 2-3 литра по-икономична от моята, и върви чувствително повече.Например с по-малък тонаж съм и едва го настигам, а с еднакъв нямам шанс. Въпреки че изпреварваме по витиня нагоре всичко (що е камион), все пак неговата е по-бърза от моята
Та това е цената, 12-15К без ДДС
Разбира се, на тая 15-17 можеш да вземеш R серия, някой измъчен камион... но аз бих предпочел осмака на скания

loshdancho

Цитатсменен софтуер на 560 к.с. и турбина от катерпилар
Охо глътнала е свирка в ауспуха.
А колко време  кара с тази турбина ?

loshdancho