• Welcome to Форум на българските шофьори.

Проблем с полицията, дайте съвет

Започната от bonbonco, Сряда, 02 Януари, 2013, 18:27:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bonbonco

Проблем с полицията, дайте съвет! Преди няколко вечери в населено място, на неосветен участък, без някакви видими белези че са там (като пуснати буркани) са застанали полицаи между две кръстовища. Аз карам по път с непрекъсната линия и давам мигач, че ще завивам на дясно, (без да пресичам линията), на първото кръстовище преди полицаите. В последния момент полицай дига палката и показва с фенер къде да застана, но това е далеч от моята посока, и аз реших да продължа. На следващия ден полицаите ме спряха и ми отнеха талона и написаха акт, а и ми казаха че за това че не съм спрял глобата ще е 200 лв, и ще ми отнемат свидетелството за управление на МПС за 6 месеца. Кажете, какво мислите, защото нали без нарушение полицай няма право да те спира, а и не е ли прекалена тази глоба?!

bonbonco

Люси

Колега,звънни ТУК и ще ти дадат професионален и компетентен съвет!!!

Люси

bonbonco

А ако звънна сега, дали ще има кой да ми отговори?

admin

Цитат на: bonbonco - Сряда, 02 Януари, 2013, 19:08:48
А ако звънна сега, дали ще има кой да ми отговори?

На какво основание реши, че не трябва да спреш при подаден сигнал със стоп-палка?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Boroman21

Нарушение си е от където и да го погледнеш , но ако обжалваш и имаш свидетели пада в 80% от случайте

Rammbon

Ченгето светнало срещу него с прожектора от по-предното кръстовище. Водача е заслепен , а и си завива по пътя. Обаче, ако са го осветили и са му посочили къде да спре преди да си подаде мигача и той завие, бомбончо е в кюпа.
Изход:
намираш някой който некара кола , но има книжка и го представяш за водача от онази нощ. Вземат му книжкат , а ти си караш, но му плащаш и  глобата.
В кой град става екшъна?

ИванТ

А съставеният Ви акт е на базата на определен член от съответния закон, кой е той?
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

driver1

Цитат на: ИванТ - Сряда, 02 Януари, 2013, 20:18:46
А съставеният Ви акт е на базата на определен член от съответния закон, кой е той?

Следва да е за "Неизпълнение на разпореждане на контролен орган и осуетяване на проверка". Ако е това, наложеното наказание мисля, че не е максималното.

ИванТ

Понеже ситуацията е крайно неразбираема, затова ще приложа определени цитати с надеждата, че мога да помогна по някакъв начин:

"Закон за движение по пътищата":

Член 165:
1. Контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост.

"Закон за движение по пътищата":

Член 175.
Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
3. Откаже да предаде документите си на органите за контрол или по какъвто и да е начин осуети извършването на проверка от органите за контрол.
4. Откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ilianiliana68

Цитат на: bonbonco - Сряда, 02 Януари, 2013, 18:27:56
Проблем с полицията, дайте съвет! Преди няколко вечери в населено място, на неосветен участък, без някакви видими белези че са там (като пуснати буркани) са застанали полицаи между две кръстовища. Аз карам по път с непрекъсната линия и давам мигач, че ще завивам на дясно, (без да пресичам линията), на първото кръстовище преди полицаите. В последния момент полицай дига палката и показва с фенер къде да застана, но това е далеч от моята посока, и аз реших да продължа. На следващия ден полицаите ме спряха и ми отнеха талона и написаха акт, а и ми казаха че за това че не съм спрял глобата ще е 200 лв, и ще ми отнемат свидетелството за управление на МПС за 6 месеца. Кажете, какво мислите, защото нали без нарушение полицай няма право да те спира, а и не е ли прекалена тази глоба?!
Как така на следващия ден.

dinko_ferrari

А дали не е вдигнал палката точно защото си тръгнал да завиваш като си ги видял(евентуално да бягаш от тях) и още повече че не си и спрял,ако аз съм полицая за мен най-умишлено си се направил на луд и си избягал.Те затова и са те търсили на другия ден още.
От друга страна на тъмно застанали,спират някой без нарушение,далеч от мястото.
Един въпрос:Ти 100% ли си сигурен , че на теб са махали?
Ако е "да" е трябвало да спреш без значение далеч ли са и дали били осветени и т.н.Друг е въпроса ако те е притеснявало нещо и все пак най-умишлено си им избягал.
А ако не си бил сигурен, че на теб са махали ти по твои си убеждения си прав(не си разбрал,не си видял добре,че на теб махат и т.н.)
Квото и да е АКТА е факт затова най-добре специализиран съвет и евентуално обжалване.
Пожелавам ти да се разминеш възможно най-леко.
И само нещо да вметна:дори и някой да е 100% прав в дадена ситуация не означава, че накрая няма да е от пре...та страна.

loshdancho

Търси адвокат! Имам подобен случай преди години завършил с преследване от тяхна страна(според тях съм бягал).
Ами Аз от къде да знам, че ме преследват мен????   
Ако не са ти подали сигнал със  стопалка, с ръка или други полицейски атрибути оказани точно в закона...
Може да не си ги разбрал... Как така ще ти святкат ?!?!  Защо не са тръгнали след теб веднага ако са се усъмнили, че бягаш или не се подчиняваш?  Бягай при адвокат полицаите са се осрали яко в случая, според мен акта ще падне.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

driver1

Без да съм го чел лично, знам, че в закона има точно дефинирани изискванията към полицията при спиране и извършване на контрол на водачите и ППС. Описано е начините на подаване на сигнал, средството за това, да бъде недвусмислен, насочен към конкретен водач, достатъчно време предварително и ясно да се посочи мястото на което ППС да преустанови движението си. Има и изисквания към облеклото, наличието на баджове, представянето от проверяващия и т.н. Ако някое от тези условия не е изпълнено, проверката е уязвима и може да бъде обявена за нелегитимна. Но всичко това подлежи на доказване, а това може да стане само в съда.
   В мен буди недоумение обаче факта, че след като не си спрял и си се отклонил, не е започнало преследване и принудително спиране? А и как чак на другия ден се установи чие е превозното средство? Нали е било тъмно, а полицаите далече? Аз ли не съм разбрал нещо, или спестяваш част от информацията по случая?

bonbonco

Ми на следващия ден ме намират и ми врачат призовка на еди кояси дата да се явя в управлението явих се и ми написаха акта тогава. А за спестяването на нещо колеха все пак регистрационния номер има светлини.

doktora

Привет колега по горе колегата Данчо най право казва няма защо и как на следващия ден дати напишат акт потърси Адвокат и защо не те настигнаха да те спрат и проверят По важно е какво са писали в акта ако напишеш може да получиш съвети най точно но след като не се знае текста на акта няма как да тълкуваме Успех ти пожелавам но според мен потърси Адвокат