• Welcome to Форум на българските шофьори.

Как мислите ....възможно ли е?

Започната от Бриги Магнито, Сряда, 02 Януари, 2013, 19:48:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

wolves

Просто си беше реклама на фирмата.

wolves

abator

Утре ще разпитам да видя каква е тази работа. Има нещо гнило тука.  ;D

abator

Jack77

Хайде стига глупости, то само по влекач няма да даде 24. Няма как да стане такъв разход, и за пример веднага давам гореспоменато волво. Точно това лято колега докара такова във фирмата, маршрут София - Бургас, камиона почти чистак бърсак и разход почти 28, ремаркето празно. И другият пример, е моето соло(18 тонно модел 2009 на 300к км), което с товар от 6 тона, в най - добрият случай лятото дава 21 по същият маршрут. Това волво на края и на въздух, ще кажете че върви.

!na

Цитат на: abator - Сряда, 02 Януари, 2013, 22:42:30
Утре ще разпитам да видя каква е тази работа. Има нещо гнило тука.  ;D

Питай, разпитай. И аз съм налична.

Цитат на: wolves - Сряда, 02 Януари, 2013, 22:42:16
Просто си беше реклама на фирмата.

Камионът си го може, приятелю, това е!

Цитат на: Jack77 - Сряда, 02 Януари, 2013, 22:42:38
Хайде стига глупости...

Теб не те познавам, но да ме обвиняваш, че пиша глупости е малко невъзпитано.
Ела да се запознаем, да поговорим и тогава ме класифицирай.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

Бриги Магнито

Реклама не реклама ,ма реклама с факти,а тва вече си е тема за размисъл. 8) 8)

wolves

Верно,Размисли и Страсти.Буди съмнение факта,че бехме налични,но не тествахме ние ;D ;D ;D

dinko_ferrari

!na не е ли възможно да сте направили някаква техническа грешка в изчисленията и за вас си да сте убедени че е вярно?И на мен ми се вижда невъзможно, но пък напоследък много невъзможни неща се случват.

!na

Цитат на: dinko_ferrari - Сряда, 02 Януари, 2013, 22:51:00
!na не е ли възможно да сте направили някаква техническа грешка в изчисленията и за вас си да сте убедени че е вярно?И на мен ми се вижда невъзможно, но пък напоследък много невъзможни неща се случват.

Не, не е.
Както писах вече, разходът е засечен и по най-простия начин, не само със системата ни.

admin

Цитат на: !na - Сряда, 02 Януари, 2013, 22:16:00
Ако имаш предвид Волво, да, категорично!
Тестът е направен с влекач FH 4x2 с полуремарке, натоварено с 21,5 т желязни тръби по маршрут Бургас-София-Бургас (при това без последната готова отсечка на магистралата). Точният среден разход за разстоянието от 819 км всъщност е 24,78 л/100 км.
Разходът е засечен и по най-простия възможен начин, и с Дайнафлийт.
А колегата ми, когото познаваш, твърди че може и по-добре  :D

Когато имаш съмнения, питай първоизточника.
Останалото са просто мнения по темата.

Блъскам си главата тук относно разхода на гориво по време на състезанието за икономично шофиране, но не мога да се сетя точно как бяха нещата тогава. Споменът ми обаче се върти някъде около 25/100 с 20 тона тухли в ремаркето. До тук всичко изглежда прекрасно. Перфектен разход съобразно товара и условията. Възниква обаче един съвсем логичен въпрос. Следващият път разхода на гориво дали ще бъде отново в този диапазон?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

Цитат на: admin - Сряда, 02 Януари, 2013, 22:54:48
Блъскам си главата тук относно разхода на гориво по време на състезанието за икономично шофиране, но не мога да се сетя точно как бяха нещата тогава. Споменът ми обаче се върти някъде около 25/100 с 20 тона тухли в ремаркето. До тук всичко изглежда прекрасно. Перфектен разход съобразно товара и условията.

Имаше и много добри, и уникални резултати.
Както казва колегата ми, няма проблем, само кажете и 60/100 правя.  :D
Маршрутите и условията бяха различни и не могат да се сравняват помежду си.
А този на финала беше наистина труден.
А и ако си спомняте точно тук, точно заради вас се разбрахме да не публикуваме точни резултати.

Цитат на: admin - Сряда, 02 Януари, 2013, 22:54:48
Възниква обаче един съвсем логичен въпрос. Следващият път разхода на гориво дали ще бъде отново в този диапазон?

Какво имаш предвид?

Jack77

Не те класифицирам, чисто и просто споделям факти, с които се надявам да преразгледате данните си и да се покаете, защото заради вашите думи, утре на някой колега ще му намалеят паричките в джобчето.

!na

Цитат на: Jack77 - Сряда, 02 Януари, 2013, 23:00:10
Не те класифицирам, чисто и просто споделям факти, с които се надявам да преразгледате данните си и да се покаете, защото заради вашите думи, утре на някой колега ще му намалеят паричките в джобчето.

Аз също споделям факти и нямам никакво намерение да се покайвам, защото съвестта ми е чиста.
Ти като професионалист би трябвало да знаеш, че разхода на гориво зависи от много неща.
В конкретния случай става дума за конкретна спецификация, конкретна техническа изправност, с конкретен товар, по конкретен маршрут, с конкретен шофьор.

wolves

И ако допуснем,че товара е не 21,5т,а 10т,разхода на 100км дали пък няма да стигне критичните 12,5л/100км!При положение,че мойта кола харчи 10-11л/100км при зимни условия :-\ :-\ :-\

stoil nedev

Такъв разход е възможен при всеки влекач ..... с около1.5 до 2 литра отгоре дори и при по-голям товар.
В държави равни като тепсия и в моменти без абсолютно никакви задръствания.
Говоря за Холандия и голяма част от Белгия . Шофьор познаващ камиона много добре а също и толкова добре маршрута по които се движи. Има и доста други фактори но тези са главните.
В България - категорично НЕ.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

admin

Цитат на: !na - Сряда, 02 Януари, 2013, 22:59:32
Имаше и много добри, и уникални резултати.
Както казва колегата ми, няма проблем, само кажете и 60/100 правя.  :D
Маршрутите и условията бяха различни и не могат да се сравняват помежду си.
А този на финала беше наистина труден.
А и ако си спомняте точно тук, точно заради вас се разбрахме да не публикуваме точни резултати.

Какво имаш предвид?

Имам предвид, че разхода на гориво по време на състезанието няма как да бъде критерий по отношение на последващата експлоатация на този влекач.

admin