• Welcome to Форум на българските шофьори.

Kaтастрофи из Европа

Започната от Trucker_Boy, Петък, 22 Април, 2011, 16:03:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Trucker_Boy

Една компилация която трябва да се погледне.
Как понякога една малка и незначителна грешка може да доведе до смърт...
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Са аз не ги разбирам много нещата,но от житейски опит да мъцнем .
До смърт требват минимум 2 грешки баце с една не става,с една най-много да бутнем кофите на ,,Титан,,
И друго да мъцна,много народ загина ,лека им пръст,но се ми се струва,че мерките на органите на властта не са много адекватни в тази насока, имам впредвид милионите акции ,които правят.
Даже в БГ ,когато ви спират за нарушение или проверка в 70-80 % от случайте е на неподходящо место и създавате предпоставка за ПТП ,а мисля идеята за таз пуста пътна полиция да бъде създадена е именно безопастността ,а не глобите,които са инструмент за постигането и.(върху ,,и,, има ударение ,ма не знам как се слага)

Ей това е мнението на бичкия тракторист и то некадърен ,ма така мислим,не че има с кво де

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

admin

Според мен всичко идва от чувството за безнаказаност. Години наред системата за събиране на глобите не функционираше и прекалено много хора се научиха да бъдат вандали на пътя. Защо не погледнете в една Германия дали има такива джигити по пътищата? Навсякъде стават катастрофи, но тук факторите клонят към липса на елементарни познания при управление на МПС.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Неделя, 01 Май, 2011, 09:18:21
Са аз не ги разбирам много нещата,но от житейски опит да мъцнем .
До смърт требват минимум 2 грешки баце с една не става,с една най-много да бутнем кофите на ,,Титан,,
И друго да мъцна,много народ загина ,лека им пръст,но се ми се струва,че мерките на органите на властта не са много адекватни в тази насока, имам впредвид милионите акции ,които правят.
Даже в БГ ,когато ви спират за нарушение или проверка в 70-80 % от случайте е на неподходящо место и създавате предпоставка за ПТП ,а мисля идеята за таз пуста пътна полиция да бъде създадена е именно безопастността ,а не глобите,които са инструмент за постигането и.(върху ,,и,, има ударение ,ма не знам как се слага)

Ей това е мнението на бичкия тракторист и то некадърен ,ма така мислим,не че има с кво де

Виж , зависи вече каква е грешката тя може да е една но фатална.
Относно местата на които спират коли катаджийте напълно те подкрепям.Не може да те спират по завои или райони с малква видимост.Това се поражда от пустият балкански манталитет !
www.sbps.eu

admin

Естествено, че понякога и само една грешка е достатъчна, за да стане непоправимото. Нямам точна статистика, но повечето произшествия стават в резултат на превишена скорост. Като добавим и употреба на алкохол, и ето ги предпоставките. Да не включвам тук окаяното състояние на превозните средства и състоянието на пътната мрежа. Прекалено много фактори станаха. Но най-важния фактор е в главите на хората. И когато там няма нищо, всичко останало няма значение.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Шеф употреба на алкохол и висока скорост са 2 грешки ,висока скорост и да кажем загуба на контрол пак са две грешки ,не може да загинете с една грешка повярвайте ми ,замислете се единственно заспиване може да се тълкува за една грешка и то пак с лек спор по въпроса .
Пример напил се кат куче и треска 10 човека,първа грешка пил,втора не е натиснал скапаните спирачки или завъртел геврека .
Пример друг минавам на червено и от там некой или аз бам и довиждане ,първа грешка минал съм на червено,втората грешка е вече на другия пич който кат ме е видел,че съм джигит нищо не е направил са че заспорите ма така е замислете се и ще видите,че с една грешка трудно се мре

admin

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Неделя, 01 Май, 2011, 18:34:31
Шеф употреба на алкохол и висока скорост са 2 грешки ,висока скорост и да кажем загуба на контрол пак са две грешки ,не може да загинете с една грешка повярвайте ми ,замислете се единственно заспиване може да се тълкува за една грешка и то пак с лек спор по въпроса .
Пример напил се кат куче и треска 10 човека,първа грешка пил,втора не е натиснал скапаните спирачки или завъртел геврека .
Пример друг минавам на червено и от там некой или аз бам и довиждане ,първа грешка минал съм на червено,втората грешка е вече на другия пич който кат ме е видел,че съм джигит нищо не е направил са че заспорите ма така е замислете се и ще видите,че с една грешка трудно се мре

Нещо не те разбирам съвсем. За какво минаване на червено ми говориш? За червен сигнал на светофара ли става дума, или за червен цвят на вино? Направил ли си си труда да прочетеш какво пише в правилника?

Раздел XI. Преминаване през кръстовище

Чл. 47. Водач на пътно превозно средство, приближаващо се към кръстовище,
трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да
пропусне участниците в движението, които имат предимство.

При ограничение на скоростта 50 км/ч и допълнителното й намаляване при приближаване на кръстовище допринася ли за безпрепятствено преминаване или аз нещо си внушавам?

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Шеф а ти добре си го писал члена ,да ти го разясня и аз.Моя милост некадърника е да кажем пиян залян и си джитка на ограничител и си минава на червен сигнал на светофара на кръстовището на ,,Орлов мост,, ти си с лека кола и си караш да кажем с 10-20 или пък 40 км на зелено е да те питам ,аз съм виновен отвсекъде ми ти шеф не си ли виновен,че поне не си се опитал да кажем поне да намалиш та да не те фрасна и да те бастисам или не си ,а помисли . Само да ти напомна за какво е лафа за ТРАГИЧЕН ЗАВЪРШЕК,не че съм ти чукнал левия мигач.
Пак казвам и го запомнете,защото не го пише в правилници и закони де ги знаете,спазвате и има фатален край С ЕДНА ГРЕШКА НЕ СЕ МРЕ,ТРЯБВАТ ДВЕ ДАЛИ ЩЕ СА НА ЕДИНИЯ ВОДАЧ ИЛИ НА ДВАМАТА ПО ЕДНА .........НО СА ДВЕ ;)

admin

Намали малко главните букви, замени ги с цвят, различен от червен и ми отговори дали ще седнеш да пиеш алкохол и след това да шофираш например в Италия, Франция, Германия или пък в САЩ? Не ти ли се струва, че много голяма част от безумията в тази държава идват от чувство за безнаказаност?

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Шеф дай да се разясним главните букви са проблем ок,цветовете на мен са ми проблем струва ми се малко гейско примерно,са сигур и шрифта може да се одебели или там нещо си,като съм съгрешил правила наказвай ,трии,но съвети както ти наблягам ти не обичаш да получаваш ,а това е доказуемо има го по темите,айде да ви светна и аз съвет неща пари ми дайте.
Хубаво да запитам във въпросните държави въпроса с пиян шофьор сгазен или премачкан са отпаднали така ли?
Момчета да там има закони спор няма,но и там не е ............бе как и да е.
Европата е еталона спазвайте го и че илядите.
Безнаказаност си прав,но има и свръхнаказаност вече,което е в повечко и народа се нервира .Пример глобиха ме за еди какво си ,примерно кален ми бил автомобила,е айде па аз са да се нажмукам та поне като ме глобяват да има за какво -това примерно мислене
БГ не е Европа не е Америка не е и Русия и повярвайте скоро няма да бъде,а аз лично и не искам -визирам нрав не закони.

admin

В правилата пише, че не се допуска използването на изцяло главни букви. Пробвай с удебеляване, наклон или подчертаване на важните пасажи, щом това с цветовете ти се струва гейско. :)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: admin - Неделя, 01 Май, 2011, 20:08:57
В правилата пише, че не се допуска използването на изцяло главни букви. Пробвай с удебеляване, наклон или подчертаване на важните пасажи, щом това с цветовете ти се струва гейско. :)
Сега си направих труда да го прочета ,да факт пише даже в две точки или члена,мо един съвет прочети го и ти няма да издържи в ,,съда,,  ;)
Зачетох и точка или член 13 там нещо за цветовете ,първо пише предимно след това по желание много тълкувания може да се получат.
Да обърна внимание зачетох го,но не с цялото си внимание,но ми се стори,че на диалект не е забранено да се пише тъй,че към всички заобикалящи закона писатели ,бацета пишете главна буква и на там си майте на ,,нашенски ,, ;)
Шеговит съм днес  ;)  а когато съм шеговит деня свършва зле (пред а има запетайка ,но не се вижда).

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ