• Welcome to Форум на българските шофьори.

Извънгабаритни и тежкотоварни превози

Започната от miki07, Събота, 23 Април, 2011, 09:27:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

DeDo Vi

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 28 Юли, 2011, 20:46:03
Тази тема е за дискусии относно извънгабаритни и тежкотоварни превози превози.
Без разрешителни вече не става. А те се вадят в АПИ (агенция пътна инфраструктура ) за София бюрото ,което издава разрешителните се намира на площад Македония  .
Не "вече" а винаги са се изисквали специални разрешителни за този вид превоз, както в БГ така и в други държави.
Сега да кажа и гледната точка на шофьора.
Това е тежък и неблагодарен труд. Спедитора и превозвача взимат двойно, че и тройно навло, а на шофьора се заплаща като за обикновен превоз. Говоря за българските фирми, за западните не знам. 

DeDo Vi

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Хи хи ДЕДО ВИ баце мноо си прав с размисъла,но аз ще добава си е хамалска понякога.
Ако сецате руско ремаркенце от преди революцията да ви светнем лапите са без хидравлик познайте кой ги вдига и пуска  ;) е ако карате багер и багеристо важи Ви се разминава. ;)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Trucker_Boy

Когато два камиона превозват един общ извън габаритен товар ,действието има ли си наименование ?
Например :

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 07 Август, 2011, 21:21:30
Когато два камиона превозват един общ извън габаритен товар ,действието има ли си наименование ?
Например :

Баце никакъв шанс тва да се случи у наше село нема да знааш .
Ма знам ли мое и па да се случи. ::) ???

Trucker_Boy

Това може да се случи , но тука май нямаме толкова голям багер за превозване !  ;D
www.sbps.eu

wolves

Е Баце нема ама никъф ШАНС,Данчето и бат Бойко требе да живеят поне два пъти колко орлите.Малиииии баси и Ужаса е това ::) ::) ::) ;D ;D

Volvo FH16 700

Искам да попитам нещо,защото ми стана любопитно.Тъй като за такъв тип товари предварително се уговаря и изготвя маршрута,и също така са уведомени и органите на реда,които също така оказват и съдействие за организацията на движението по този маршрут,та въпроса ми е ДАИ и въобще пътна полиция спират ли такива камиони които превозват извънгабаритни товари след като при положение че всичко се се изисква такава организация то очевидно всичко по камиона и товара е изрядно,а и по шофьора,предполагам.

Бриги Магнито

bizzart

Ето и една снимка от мен. Редовно ги карахме перките за Сливен.

LKW

Ето как се задвижват колелата на ремаркетата които са със подвижни мостове.Мислех да пиша но намерих клипчета.

Извинявам се ,че са 6 клипчетата.

Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Volvo FH16 700

Нужно ли е да казвам че изгледах всичките с огромен интерес,или вие си знаете :D удивително,чудо на техниката :)

bizzart

Цитат на: Volvo FH16 700 - Събота, 24 Септември, 2011, 21:51:48
Искам да попитам нещо,защото ми стана любопитно.Тъй като за такъв тип товари предварително се уговаря и изготвя маршрута,и също така са уведомени и органите на реда,които също така оказват и съдействие за организацията на движението по този маршрут,та въпроса ми е ДАИ и въобще пътна полиция спират ли такива камиони които превозват извънгабаритни товари след като при положение че всичко се се изисква такава организация то очевидно всичко по камиона и товара е изрядно,а и по шофьора,предполагам.
Снимката качена по горе от мен е на Гурково там ни спряха за проверка и кантари минавахме разрешителни абсолютно всички те бумаги гледаха 3 часа и половина престои за проверка от органите на реда ДАИ и АПИ.

bizzart

Trucker_Boy

Bizzart, уникална снимка.

Levskarq, къде снимаш толкова много извънгабаритни камиони ?
www.sbps.eu

bizzart

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 21 Януари, 2012, 18:42:06
Bizzart, уникална снимка.

Levskarq, къде снимаш толкова много извънгабаритни камиони ?

To и аз имам снимки на рубикон шипинг ама не мога ги намеря де са малко ги карах и бая мерки изпоизмакнахме .

bizzart