• Welcome to Форум на българските шофьори.

Извънгабаритни и тежкотоварни превози

Започната от miki07, Събота, 23 Април, 2011, 09:27:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

caterpillar

Всеки неуспял шофьор става багерист!!!

caterpillar

caterpillar

caterpillar

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

R560

bad_kras

Всеки товар до 3.5 м ширина може да се вози без конвой , но трябва да е обозначен с триъгълници и да има мигаща светлина (буркани) отпред и отзад.  Всеки товар който е с ширина над 3.5 м се вози с конвой и специално разрешително в което е упоменато маршрут и трябва във всеки регион през който преминава автомобила с извънгабаритния товар да уведомява полицията.
Маршрута който е вписан в разрешителното е проверен за дадения товар ( светофари , мостове , бариери , огради и т.н.) и трябва стриктно да се спазва.
Също така има и време (час) вписан в разрешителното - от колко до колко часа може да се превози дадения товар през този маршрут който са му определили.  Когато инструкциите се спазват стриктно - риска от неприятностти е намален до минимум.  ;)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

grants

Огромна "стоножка" премина през Бургас:

Редактиран Ютуб линк!

Не всичко е пари,но всичко е с пари

bojo

Ей тва нещо го кара един приятел,за него както обича да казва-размера е от значение.Аз се придържам към класическите 13.60
Божо

Monster

profi

Темата  е добра  особенно  за тия които са имали възможността да подкарат  камион  огромно  товарче.

Цитат на: profi - Събота, 03 Август, 2013, 12:36:21
Темата  е добра  особенно  за тия които са имали възможността да подкарат  камион  огромно  товарче.
това е малко като  наркотик  един път опитал нямя  спиране  още  и още  и по голямо  и  по дълго и по широко  и така  няма  спиране. :)

Цитат на: profi - Събота, 03 Август, 2013, 12:43:41
това е малко като  наркотик  един път опитал нямя  спиране  още  и още  и по голямо  и  по дълго и по широко  и така  няма  спиране. :)
Мога да споделя  един личен рекорд , 7,16 метра широчина  ;) по  маршрут  ПЛЕВЕН  РУСЕ  .5 курса :)

Причина за редакцията: Три поредни публикации!!!

profi

Цитат на: bad_kras - Неделя, 28 Април, 2013, 12:13:14
Всеки товар до 3.5 м ширина може да се вози без конвой , но трябва да е обозначен с триъгълници и да има мигаща светлина (буркани) отпред и отзад.  Всеки товар който е с ширина над 3.5 м се вози с конвой и специално разрешително в което е упоменато маршрут и трябва във всеки регион през който преминава автомобила с извънгабаритния товар да уведомява полицията.
Маршрута който е вписан в разрешителното е проверен за дадения товар ( светофари , мостове , бариери , огради и т.н.) и трябва стриктно да се спазва.
Също така има и време (час) вписан в разрешителното - от колко до колко часа може да се превози дадения товар през този маршрут който са му определили.  Когато инструкциите се спазват стриктно - риска от неприятностти е намален до минимум.  ;)
Разрешителното се издава  за срок един месец  ти преценяваш  кога  да  тръгнеш. Ако имаш късмет да нете провери никой  ползваш  документчето пак  ако имаш  товар по същият  маршрут.

profi

Май само в нашата мила родина е забранено движението на извънгабаритни през нощта. ??? ??? ??? ???

Pando85

Бих казъл, че това е стоножка -  :o

Втората мисля, че е рендер, а вие какво ще кажете?

pe-shof

Здравейте ,колеги! Имам такъв въпрос - При какво общо тегло с товара на 7 осна композиция ми трябват два съпровода ???

nvv

Здравейте колеги,занимавам се с извънгабаритен транспорт и попаднах на много интересен и практичен сайт www.izvangabaritni.bg. Там има всякаква информация а и могат да ти дадат безплатна консултация по телефона.Също така вадят и съгласуват разрешителни за извънгабаритен транспорт и ги доставят до където поискате.
Това е от там:

ИЗИСКВАНИЯ ЗА СЪПРОВОД

Извънгабаритните ППС с обща маса, по-голяма от60 t,

или на които поне един от габаритните размери е по-голям от съответно

-широчина- 3,50 m,

-височина- 4,70 m, и

-дължина- 24,00 m,

могат да се движат само ако имат разрешително по чл.8, ал.2 и ако се

съпровождат съгласно изискванията на раздел VI.

Администрацията, управляваща пътя, и съответната служба за контрол при МВР
могат да изискват съпровождане на извънгабаритни ППС и с габарити, по-малки от габаритите по ал. 1, когато преценят, че те представляват опасност за пътя и пътните съоръжения или могат да застрашат безопасността на останалите участници в движението.

Администрацията, която издава разрешителното за движение, може да изисква два и повече съпровождащи автомобили, когато:
1.превозът се извършва по двулентови пътища:

а) в трудни пътни условия;

б) с широчина на платното за движение, по-малка от 6,00 m;

в) с висока интензивност на движение - над 4000 авт./ден;

2. масата на извънгабаритното ППС с товар е по-голяма от 74 t;

3. превозът се извършва от две и повече извънгабаритни ППС.

nvv

А може ли да ми кажете кой вози на най-тънки цени?

Имам разни машини за местене ама искам някой да ми ги превози по-тънко,ако може без разрешително. Може и през нощта, когато няма джедаи и кантарджии.

nvv