• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ще я има ли България?

Започната от abator, Неделя, 03 Февруари, 2013, 21:24:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

abator

Гледам, че из форума се водят малки войни на тема има ли такава държава или не. За това искам да Ви попитам "Ще я има ли България?" и "Колко време ще просъществува?".

В момента търпим истинска демографска катастрофа. За двадесетина години се стопихме с около милион(някои споменават милион и половина). Говоря за българските граждани. Ако тръгнем да броим етническите българи сигурно ще бъдем шокирани от бройката. Това би трябвало да бъде основен въпрос свързан с националната сигурност. Какво е вашето мнение по въпроса?

Иска ми се да не се взираме в отделни дървета, а да погледнем гората като цяло. Това ще рече не само да гледаме българската политика, а и това, което става по света и начина по който ще рефлектира върху нас.

Дано се получи добра дискусия.

abator

dimich87

Проблема е че доста от хората се опитват да избягат. Но причината която ги кара да избягат, трябва да е причина и да останат. Като избягат не се оправят нещата, а като са тука с много труд всичко може да се постигне. Много е важно да се предпочита родния продукт, за да се стимулира икономиката. Колкото и да е висока себестойността на стоките ни, гарантира по-голяма полза за самата ни икономика от колкото продаваната китайска стока.

dimich87

lefterow

Всичко зависи от нас.Вместо да си ходят некадърните политици,напускат страната ни млади те хора-добри специалисти.Това не се ли промени-не е на добре за бъдещето на страната ни.

driver1

Не мога да разбера, кво се тръшкате толкова? Аз самият съм от тези - "избягалите". И какво от това? За всичките години през които съм навън, нито веднъж не почувствах страната ми да има нужда от мен за да се замисля дали да се върна. Напротив - дори и на хиляди километри от нея нашият бюрократ протяга ръце и пак ме сграбчва, за всяка глупост, която сам е сътворил. Е? За кого и за какво да съжалявам? Животът е твърде кратък за да позволявам друг, вместо мен да разполага с него. Ще отида и ще бъда там, където се чувствам добре, където съм оценен и доволен. Глобализацията доведе до това, че границите вече са символични, разстоянията нищожни, комуникациите - лесни. Нямам време за губене - животът ми си е мой, ще си го изживея както намеря за добре, вместо да се боря с вятърни мелници.

abator

Вижте, говорим за катастрофа. Катастрофите не се случват от само себе си. Те се случват след натрупване на критичен брой грешки. Дайте да помислим къде сме сбъркали. Казвате, че една от причините е емиграцията. Според мен емиграцията е следствие, а не причина. Хората се нуждаят от работа и отиват в страни, които имат производство. Там те се чувстват полезни и желани. Ако бяха останали тук, вероятно сега щяхме да се чудим как да издържаме още милион безработни.

Максимус

abator

България ще я бъде!
Въпреки всичко и въпреки всички. Доказали сме го през многото векове на нашето съществуване. Корав народ сме НИЕ, много други са се опитвали да ни унищожат през вековете, но никой не е успял, нито някой някога ще успее !!!! Никога! 8)

Ето,

abator

Максимус, дано да си прав. Обаче не можем да си позволим лукса да почиваме на стари лаври. Време е за промяна.

admin

Към момента ще се въздържа от коментар. Бих искал обаче да ви предоставя един материал за четене.

http://krizata.blog.bg/drugi/2013/01/23/dyrjavata-triabva-da-promeni-strategicheskite-si-prioriteti.1045338
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Умберто Еко : Българите спокойно приемат смъртта на националната си държава.

Цялото интервю : http://toross.blog.bg/politika/2013/02/14/umberto-eko-bylgarite-spokoino-priemat-smyrtta-na-nacionalna.1053059
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

abator

abator

След днешния протест съм обнадежден за бъдещето. Протеста във Варна бе доста масов. Някои медии казаха, че са присъствали 40 000, други 50 000 души. Все повече хора искат промяна, а както знаем, количествените натрупвания водят до качествени изменения. За Варна има и една подробност. Хората не излизат просто на улицата да протестират. Изисква се и физическа издържливост за да минеш целия маршрут. Днес той бе някъде към 14 километра и в сравнение с други дни е скромен.

grants

Цитат на: dimich87 - Неделя, 03 Февруари, 2013, 22:06:56
Проблема е че доста от хората се опитват да избягат. Но причината която ги кара да избягат, трябва да е причина и да останат. Като избягат не се оправят нещата, а като са тука с много труд всичко може да се постигне. Много е важно да се предпочита родния продукт, за да се стимулира икономиката. Колкото и да е висока себестойността на стоките ни, гарантира по-голяма полза за самата ни икономика от колкото продаваната китайска стока.
Да колега причината която може да ме накара да избягам е не доброто заплащане.И това, не може да е причина да остана. Защото до сега никой в нашата мила Родина не е помислил за мен. Имам ли пари да си нахраня детето или да си платя сметките. И още нещо. Има една поговорка много ВЯРНА. Не си ли помогнеш сам, и господ неможе да ти помогне;)
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Haydutyn

Ако си инжинер в Сърбия веднага можеш да си намериш работа, защото всеки месец буквално има инвестиции "на залено"в хипермаркети и заводи, а не като в БГ по 1, 2 завода годишно.

В Сърбия заплатите са спрямо професията и сектора,а не като тук за една и съща работа от 400 до 1400лв.

Днес стартовата заплата на сръпски шофьор на цистерна/5дни работи,5дни почива/е 60000динара или 520евро.

Стоките от първа необходимост на пазара в Ниш са по-евтини поне с 1ин лев спрямо София,защото субсидията на декар-земя е 14евро.

Джузепе Калеаро от,,Калеаро-Холдинг"при откриванетона фарика за навигационни систими по лиценз на"Телефункен"в Ниш каза"Сърбия е най-доброто място за технологични инвестиции в региона"
   В световно неизвестната Сурдолица има 6 работещи завода.
   Защо всички чуждестранни инвестиции са в Сърбия и защо никой не ги привлича да дойдат в България?
Например в Ниш : Август 2011Г.-Завод за авточасти-"Леони",до края на годината 3 хипермаркета.От 2012г. още един хипермаркет, от февруари завод за леки сплави-гаражни и портални врати , фабрика за компост , от март още един завод за авточасти-"Леони", от април турска фирма е изгражда завод за алуминй ,който ще изнася индустриални продукти на руския пазар , на 16.04.2012 г. отвори нов завод на ,,Фиат" до този на ,,Застава" в Крагуевац-инвестиция в размер на 1млрд. Евро , след Великден южно-корейските фирми ,,Шинвони" и ,,Юра" са открили нови заводи като към тях ще се присъедини и трета корейска компания , отново през април 2012 г. италианската фирма ,,Калеаро" е отворила фарика за навигационни систими по лиценз на немска фирма и т.н.
Можете ли да проучите?
   Същевременно най-голямата инвестиция в България за същия период, която дори не е ,,на зелено" е концесията на ,,Софийска вода".
  За2012г. инвестиции в:Рафинерия Панчево за първите 6месеца има 548млн. евро,Рафинерия Смедерево инвестиции-250млн.долара.Рафинерия Београд инвестиции15,38млн.евро на българските"Evropetroleum"и4,62млн. евро на Приста Оил. Инвестиции на Газпром -Сърбия за 2012г 248млн.евро.
  Нови инвестиции има и в Аранджеловац,Крушевац,окол о Београд,в Войводина и т.н.
В KNEŽ-Petrol стартова заплата на шофьор на цистерна/5дни работи,5дни почи60000динара или 520евро, може да проверите!!! office@knezpetrol.com

Последните 3 години куфарната търговия със Ниш и Пирот се възроди/най-изгодния чейндж е на ГКПП-Градина-от другата страна на Калотина/

Стоките от първа необходимост на пазара Крал Милан-Ниш са по-евтини поне с 1ин лев спрямо София.
Даже сиренето и кашкавала са с 2 лева спрямо София и е 100% натурално без палмово масло.

Надениците по домашни рецепти много вървят в БГ-доставка по заявка.

Субсидията на декар-земя е 13/14евро и всички я получават,не като в БГ.

batalov80

И от нас зависи за следващите поколения.Но като гледам колко дупедавци са се наредили не е на добре.Колоната води Боко и сие с подгласници Доган ефенди и още няколко ламтурници.Даже и царя ме е за пропускане.

drago_pavlov

Цитат на: batalov80 - Неделя, 01 Септември, 2013, 10:00:16
И от нас зависи за следващите поколения.Но като гледам колко дупедавци са се наредили не е на добре.Колоната води Боко и сие с подгласници Доган ефенди и още няколко ламтурници.Даже и царя ме е за пропускане.
Не са ни проблем дупедавците, а кухите лейки дето избраха БиеСиеПе-то и подгласниците - Доган ефенди и Болен...

България ще я има, естествения подбор все по-добре си върши работа с избирателите на оная измет от посрано 20...
Лошото е че докато изпукат всички избиратели на БКП-то, всички кадърни млади хора ще са емигрирали. Тук ще останат само мангали, турци, пенсионери и чалга поклонници (алкохолици и тъпанари) - тогава ще се самоизядат защото няма да има кой да плаща данъци и да ги хрантути...

drago_pavlov