• Welcome to Форум на българските шофьори.

Стачките в Гърция

Започната от Huge, Сряда, 06 Февруари, 2013, 09:05:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Huge

Здравейте колеги! Помогнете с инфо за ситуацията със стачките на моряците и селскостопанските производители. Би трябвало да пътувам на 07.02. от Анкона за Игуменица, но незная дали ще тръгне кораб и ако все пак стигна Гърция няма да си остана там защото трактори са блокирали пътищата. Благодаря предварително!

Huge

heler

Здравей,
информацията, която аз имам е доста противоречива - днес би трябвало да срещнат синдикатите с правителството и да разрешат проблемите си и утре 07.02.2013 да тръгнат корабите. Тази информация я имах в понеделник, до вчера, защото вчера ми казаха, че е възможно да стачкуват до понеделник, което на мен ми струва по скоро блъф.

heler

Максимус

Вчера гръцките моряци си удължиха стачката с още 48 часа. Правителството им веднага ги контрира и обяви мобилизация на стачкуващите моряци, по тяхния закон това означава, че който не се подчини на мобилизацията, след три дни го осъждат и заминава директно в затвора. Иначе тяхните селяни са изкарали тракторите и са в готовност да затварят пътища на различни възлови места из Гърция, нас ни касае повече да не блокират пак Кулата, че всичко спира тогава. Който ще пътува надолу, все пак да си приготви повечко храна и търпение, че с ония гърчове никога не се знае !!!

Huge

Цитат на: heler - Сряда, 06 Февруари, 2013, 09:48:55
Здравей,
информацията, която аз имам е доста противоречива - днес би трябвало да срещнат синдикатите с правителството и да разрешат проблемите си и утре 07.02.2013 да тръгнат корабите. Тази информация я имах в понеделник, до вчера, защото вчера ми казаха, че е възможно да стачкуват до понеделник, което на мен ми струва по скоро блъф.
Благодаря за отзивчивоста колеги, а и на форума, че го има за общото благо! От агенциите ме увериха, че кораби ще пътуват още днес (не им вярвам и на 50%) но остава проблема с евентуалната блокада на пътищата.  Дочух за българи останали на Игуменица без кораби напред и път назад (МВнР щяло да проверява тепърва,ха-ха). Надявам се следобяд да имам повече инфо за да бъда в полза и аз.

Huge

И един риторичен въпрос - докога България ще е заложник на гръцките интереси...?

Бриги Магнито

Цитат на: Huge - Сряда, 06 Февруари, 2013, 12:01:46
И един риторичен въпрос - докога България ще е заложник на гръцките интереси...?
Бацин нещо не мое ти вденем риторичният въпрос,за кви гръцки интереси и за ква България ми говориш ?
Хората си стачкуват ,дали си търсат правата дали си извоюват нови права ,това си е техен проблем,да гърци са,но преди да са гърци са работници и хора след това за ква България ми дуднеш бре колега или 100-те шофера дет сте от нашенско там се взехте за България лошо нема ,ако е така наистина интересите на България са засегнати.
Вместо си заобиколите като всички нормални хора от всякакви нации,специално за вас требва Ви опънат червен килим.

Ей гоУеми сте бре,ма до са един не съм видел да е скокнал да си дири права или интереси като гръците,ма са ни вътрешно и оп ревем.

Аман от ревнали герои бре,мноо станааме

grants

То в наща България и целия народ да скокне нема кой да чуе. До колкото си спомням преди време имаше народ който се надигна заради високите цени на горивата, и какво стана бензин нафта си остана  на високите цени. :o
Не всичко е пари,но всичко е с пари

boby1105

Не знам ,но и така със стачки ,нищо не се решава в полза на гърците ! Досега са живели с пари назаем и като дойде време за връщане .... реване ! Да  се оправят,но да не пречат всеки да си върши своята работа . И техните са крали ,както крадат и лъжат нашите 240 говеда .

SEMPER

Взе предвид че  в България всичо се развива перфектно, щото сме овци ли.  ;D ;D ;D

На мен по ми е интересно има ли изобщо шанс и на нас да ни дойде някога акъла  ::) ::) ::)
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

grants

Цитат на: SEMPER - Сряда, 06 Февруари, 2013, 23:28:17
Взе предвид че  в България всичо се развива перфектно, щото сме овци ли.  ;D ;D ;D

На мен по ми е интересно има ли изобщо шанс и на нас да ни дойде някога акъла  ::) ::) ::)
Такъв шанс май няма колега. В нашата държава се правят само и единствено магистрали, ремонти, и откривания на нещо независимо какво. А по-въпроса за безработицата и да има някакво производство нашата мила родина никой нищо не прави. Защо да се прави? По-лесно е да се внася./лично мнение/ :(
Не всичко е пари,но всичко е с пари

rider777

Захари, колегата ни от форума днес е трябвало да пътува от Италия за Гърция с кораб и са казали, че ще стачкуват та нощес се чухме по скайпа и каза, че пресича Унгария на път за България,,,,а гърците си търсят правата както НИКОГА няма да направи овцедушния ни Народ, който е под еврейско иго,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

bojo

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 07 Февруари, 2013, 08:55:28
Захари, колегата ни от форума днес е трябвало да пътува от Италия за Гърция с кораб и са казали, че ще стачкуват та нощес се чухме по скайпа и каза, че пресича Унгария на път за България,,,,а гърците си търсят правата както НИКОГА няма да направи овцедушния ни Народ, който е под еврейско иго,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Кво общо имат евреите тука,не че толкова ме интересува,ама ей така за обща култура.То верно,че на българина все някой му е виновен,ма що намесват евреето,а не арменците, турците,арабите,албанците или китайците? :(
Божо

scaniavolvo

Ако попрочетеш малко книги ще разбереш какво иска да ти каже с евреите-общо взето управляват целия свят,а арменци,турци и т.н. могат само да си мечтаят.

Hino

Цитат на: bojo - Четвъртък, 07 Февруари, 2013, 12:06:47Кво общо имат евреите тука,не че толкова ме интересува,ама ей така за обща култура.То верно,че на българина все някой му е виновен,ма що намесват евреето,а не арменците, турците,арабите,албанците или китайците? :(

Защото точно евреите са причината за статуковото от поне два века насам. Причина са за ВСИЧКО "от-до". По късно ще пусна едни материали за който му се чете. Я по време на седмична пауза, я вкъщи, мисля че всеки ИМА ПРАВО да знае малко ФАКТОЛОГИЯ, а не да се уповава на ежечасното промиване на мозъци по телевизиите например.  ;) !!!
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

bojo

Цитат на: scaniavolvo - Четвъртък, 07 Февруари, 2013, 13:16:40Ако попрочетеш малко книги ще разбереш какво иска да ти каже с евреите-общо взето управляват целия свят,а арменци,турци и т.н. могат само да си мечтаят.
Чел съм много по темата.Ти кои книги можеш да ми препоръчаш?Ако трябва да съм по-конкретен впечатление ми направи израза"овцедушния ни народ,който е под еврейско иго".Ей това ако може някой да го коментира,в случай,че RIDER не иска..
Божо

bojo

Божо