• Welcome to Форум на българските шофьори.

Лизачите и натегачите

Започната от ivopifeca, Събота, 09 Февруари, 2013, 17:58:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Колко ли щеше да ни е по готино да бачкаме тая работа,ако отсъстваха,натегачи,доносници и прочие,заради ,които сме нископлатени,заради такива,които подбиват цената на тежкия ни занаят...Заради такива се променя работно време,възлагат ни се допълнителни мизерии,и така :)

ivopifeca

Люси

Това е кръговрата на живота и надали някога ще може да се отървем от тази долна сган!!!

Люси

комбайнер

Абе вие оти не дадете определение за:
1.лизач
2.натегач

Може хората да са си такива като характери - едните по-възпитани и учтиви, а другите де не ги свърта на едно място и им се работи, а?

Люси

Ами ето ти пример:
1.Лизач-Като се спъне шефа падам аз!!!
2.Натегач-Моят шеф е много разбран човек. Оставя ме да идвам, когато си поискам
преди 9.00ч., и да си тръгвам, когато реша след 17.00 ч.!!!

ivopifeca

Цитат на: Люси - Събота, 09 Февруари, 2013, 20:29:46
Ами ето ти пример:
1.Лизач-Като се спъне шефа падам аз!!!
2.Натегач-Моят шеф е много разбран човек. Оставя ме да идвам, когато си поискам
преди 9.00ч., и да си тръгвам, когато реша след 17.00 ч.!!!
Да това е!А може и-Утре почиваме,нема да караме,ама аз ще отида до гаража,да помета плаца.

driver1

Цитат на: ivopifeca - Неделя, 10 Февруари, 2013, 11:31:43
Да това е!А може и-Утре почиваме,нема да караме,ама аз ще отида до гаража,да помета плаца.

Абе Иво, ти да не работиш в същата фирма в която съм и аз? :) :) :)

ivopifeca

Цитат на: driver1 - Неделя, 10 Февруари, 2013, 11:36:19

Абе Иво, ти да не работиш в същата фирма в която съм и аз? :) :) :)
Да,утре ще мина към 8 ч.да те зема с Фиата,и към гаража.

LightOff

... на мен ми е интересно да узная, дали това което се случва с тази професия в България, е същото и в другите, уж бели държави. Дали е по - лошо или по - добре!?Иначе нямам думи, колко вярно сте намерили правилното определение за натегач и лизач!

admin

Да питам нещо и аз. Казусът е следния.
Пътуват двама шофьори като екипаж "на двойка" с един камион. Единият не е съгласен да се правят "магарии" по пътя от рода на далавери с горивото, бележки за платен паркинг и други подобни шофьорски начини за допълване на бюджета. Другият шофьор обаче държи да "се изкарат пари за храна" и подчертава, че "шефа не трябва да се жали много".
Въпросът е дали първия водач е "лизач и натегач"?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ivopifeca

Цитат на: admin - Вторник, 12 Февруари, 2013, 20:14:03
Пътуват двама шофьори като екипаж "на двойка" с един камион. Единият не е съгласен да се правят "магарии" по пътя от рода на далавери с горивото, бележки за платен паркинг и други подобни шофьорски начини за допълване на бюджета. Другият шофьор обаче държи да "се изкарат пари за храна" и подчертава, че "шефа не трябва да се жали много".
Не е лизач и натегач.Иска да си изкара парите,както трябва,без цигании...И би бил мъжкар,ако не сподели с шефа си,какво му е предложил другия член на екипажа ;)А и мисля,че този твой отговор е за друга темааа :)

Люси

Цитат на: admin - Вторник, 12 Февруари, 2013, 20:14:03
На днешно време кой бега от 100 евро? ;D ;D

LightOff

... и аз лично не бих правил "цигании", но понякога шефовете те поставят в такова положение, че си в безизходица. А за това какво иска и прави другия колега... не ми дреме, стига само това да не ми навреди на мен самия. Всеки си гледа интереса! 

ivopifeca

То това не би бил и екипаж,щом няма единомислие :)

grants

Цитат на: ivopifeca - Сряда, 13 Февруари, 2013, 16:43:48
То това не би бил и екипаж,щом няма единомислие :)
Тъкмо и аз щях да пиша нещо подобно. Абе има една приказка много вярна: Вълкът е сит, че си върши работата сам.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Huligan

Има много такива боклуци за жалост,даже мернах и един тука във форума когото познавам лично но ще спестя имена засега заради същия екземпляр сега отчетите на 30 колеги се сверяват по неговия защото давал най-малък разход и казва кой каде скатава по 5,10 евро

Huligan