• Welcome to Форум на българските шофьори.

Нов ДАФ 105.460

Започната от ziladjiata, Събота, 16 Февруари, 2013, 19:02:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ziladjiata

Здравейте колеги моля дайте мнение за тази машина , плюсове , минуси , недостатъци и други.Тъй като в най-скоро време ще трябва да сменя ЗИЛ-а с такъв ДАФ автоматик на 2000 км супер спеис каб.

ziladjiata

sush1978

От Зил на Даф .Вземай го брато ,и го карай като Зил . ;D ;D ;D Нали сам каза че си Зиладжия.
Умирай трудно

sush1978

Умирай трудно

ziladjiata

Като човек съм помолил за мнения но простотията ходи по хората не ме учудва горния пост.

ivopifeca

Кое те учудва,колега?Нито си казал,че си се спрел на неколко марки,и вече ние да ти кажеме коя да избереш.Кое не те учудва,нали си решил вече,редно би било да питаш,за силни и слаби места на камиона...

ziladjiata

Явно не съм разбран правилно не съм газда изедник и няма да купувам даф просто фирмата в която бачкам вече купи доста такива камиони а аз до сега не съм карал такъв и за това съм попитал за плюсове  минуси и други особености машината която ще карам ще е нова 460 коня супер спейс каб автоматик.

ivopifeca

Прекрасен автомобил...завиждам ти.

ziladjiata

камиона го взех на 13000 вече го карам една седмица от начало беше много псуване защото не бях свикнал с тая кабина но вече посвиквам не е си като ЗИЛа всъщност единствените неща дето ми харесват са печката и това че върви на пушка и не е голям горач е още не съм го карал с 25 тона иначе горния креват на който имам нещастието да спя е изключително тесен.

grants

Цитат на: ziladjiata - Неделя, 03 Март, 2013, 23:51:05
камиона го взех на 13000 вече го карам една седмица от начало беше много псуване защото не бях свикнал с тая кабина но вече посвиквам не е си като ЗИЛа всъщност единствените неща дето ми харесват са печката и това че върви на пушка и не е голям горач е още не съм го карал с 25 тона иначе горния креват на който имам нещастието да спя е изключително тесен.
Еми спи на долния като не ти е удобен горния. Поне имаш избор.Лек път.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Tihomir78

Цитат на: ziladjiata - Неделя, 03 Март, 2013, 23:51:05

Минавай на диета че да ти стане по мярка. Иначе не е лош камион , все пак важното е че е НОВ ;) Успех и много безаварийни с Дафинка.

комбайнер

Цитат на: Tihomir78 - Понеделник, 11 Март, 2013, 20:25:59
Минавай на диета че да ти стане по мярка. Иначе не е лош камион , все пак важното е че е НОВ ;) Успех и много безаварийни с Дафинка.

Верно че не е лош камиона , ама и не е от хубавите. Имал съм щастието да го карам цели 9 месеца. И като се замисля... камион като камион и най-вече кабина - хамбар.
Е па на много работи ме беше яд.
Седалката боклук - спира ти кръвообръщението, по облегалката се местиш все едно си се опрял на плоскост. Волана не можеш да избуташ напред както трябва, за да се освободиш.
Страничния сенник е жив майтап, та трябва да ползвам насукано перде забодено с безопасни игли.
Мноооого ме "кефят" десните огледала, така както са зад неподвижното стъкло-такива отблясъци прави това стъкълце, че паркирането в закрита рампа е направо изпитание на нерви и късмет.
Двигател не баш икономичен, темпомат на 85 км/ч, ограничител на 89 км/ч - крака може да ти посинее върху педала.
А и през касите тая кошница требе и по-бавно да се пребутва....

ivopifeca

Карал съм и супер спеис ,и само спеис -просто много хубав камион,просторен,широк и удобен.

grants

Цитат на: комбайнер - Понеделник, 11 Март, 2013, 22:39:04
Верно че не е лош камиона , ама и не е от хубавите. Имал съм щастието да го карам цели 9 месеца. И като се замисля... камион като камион и най-вече кабина - хамбар.
Е па на много работи ме беше яд.
Седалката боклук - спира ти кръвообръщението, по облегалката се местиш все едно си се опрял на плоскост. Волана не можеш да избуташ напред както трябва, за да се освободиш.
Страничния сенник е жив майтап, та трябва да ползвам насукано перде забодено с безопасни игли.
Мноооого ме "кефят" десните огледала, така както са зад неподвижното стъкло-такива отблясъци прави това стъкълце, че паркирането в закрита рампа е направо изпитание на нерви и късмет.
Двигател не баш икономичен, темпомат на 85 км/ч, ограничител на 89 км/ч - крака може да ти посинее върху педала.
А и през касите тая кошница требе и по-бавно да се пребутва....

Незнам само колега, защо не ти харесва че кабината е голяма и просторна.В камиона който, аз карам кабината е като кибритена кутия. Слагам сак,чанта и край пък да не говорим ако сме на 2-ка. Казваш 85км.темпомат и ограничител но 89км. Нали се сещаш че това е камион а не болид от Ф-1.Лек и безавариен път.

ivopifeca

Аз не мога да разбера, какво не харесват на Дафа ???Темпомата бил така,стъклото,слънцето...тц,тц,тц.

grants

Цитат на: ivopifeca - Вторник, 12 Март, 2013, 10:21:24
Аз не мога да разбера, какво не харесват на Дафа ???Темпомата бил така,стъклото,слънцето...тц,тц,тц.
Вкус приятел няма. На за мен, Дафа си е супер. Голям кабинет най-важното. ;)

bojo

Красавец ;)
Божо

bojo

Божо