• Welcome to Форум на българските шофьори.

Давате ли на рампа лесно

Започната от ivopifeca, Събота, 23 Февруари, 2013, 18:55:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

grants

Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

ivopifeca

Да нека се учиме,докато гледаме...

ivopifeca

abator

Ако ставаше само с гледане и кучето щеше да стане касапин.  ;D

vents

By the way преди няколко години се нагледах на всякакви екземпляри  ;D..На рампа,която е как си му е реда с щорите му с маркировка с нагласяне на височина и т.н. Българите все казваха ,бе колега гледай малко  :o, а немците понеже идваха много такива ,всички влизаха от раз,нема стар нема млад ,та мислим относно вкарване на рампа си има доста каруцари -X До колкото съм чувал има западни фирми ,който имат полигони за убочение,дали е така Вие кажете :)
не се сдържах сори

loshdancho

Е сега пък Ти?!?!
На такава означена рампа си е трудно.... ако не уцелиш се познава и се вижда...Аз такива не ги обичам.
Друго си е когато няма нищо по което да се ориентираш, и където дойде там паркираш...
а отсреща се чува:
-Не там ...Дай тука!
-Дай, дай ама толкова си мога... съобразявай се с обстоятелствата в момента, че си принуден да работиш с наличният персонал
И това е реалността на живота.
-Ама другите прикарват там!
-Е, Аз мога тук... и това е най доброто, което мога да направя в момента за теб.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

grants

В крайна сметка според мен много зависи, и от мястото с което разполага шофьора. /лично мнинение/

MB Actros

Нямам проблем с рампите от раз прекарвам,втората маневра е евентуално да изправя камиона.( обичам композицията да е перпендикулярно спрямо рампата ако позволява местото).

loshdancho

Цитат на: MB Actros - Неделя, 24 Февруари, 2013, 11:34:49
Нямам проблем с рампите от раз прекарвам,втората маневра е евентуално да изправя камиона.( обичам композицията да е перпендикулярно спрямо рампата ако позволява местото).
Пак проблеми ми създавате....аз докато изправя едното....другото се размести, има и невъзможни неща.
Всичко се прави на късмет и по памет ... пък ако стане  от първият път слизаш гордо и се оглеждаш....

bojo

Здравейте,хубава тема.Аз преди десетина дванайсет години почнах работа тука в една фирма с хладилни превози,принципа на работа беше,като се върнеш от курс и диспечера ти казва на коя рампа да поставиш ремаркето,което си докарал и от коя да закачиш следващото.В началото ми беше много трудно защото меко казано нямах понятие от заден ход,леко ме избиваше една студена пот,ставах малко нервен и движенията ми бяха"малко" неадекватни :'(.Началствата излязоха хора тактични,никой нищо не ми каза,поставиха ме да работя по двора,да местя ремаркета,да ги слагам по рампи,да ги паркирам в ред и др.След 2-3седмици вече бях виртуоз,щото през това време съм имал и дни да прехвърля по 20-25 ремаркета.Днес вече не обръщам внимание на тези неща,всичко върви автоматично,но някой път като влизам към рампата и ако забележа, че някъде отстрани ме наблюдават колеги леко завистливо не мога да издържа и като го лепна на рампата и сложа ръчната пък взема и си целуна ръцете 8) ;D
Божо

MB Actros

Всички сме минали по тоя път със студената пот  ;D.

Важното за начинаещите е в началото да си спокоен и да мислиш какво правиш,накъде ще въртиш волана и къде ще иде ремаркето. Но има ли желание човек ще се научи след време става навик и е лесно.

Цитат на: loshdancho - Неделя, 24 Февруари, 2013, 11:47:49
Пак проблеми ми създавате....аз докато изправя едното....другото се размести, има и невъзможни неща.
Всичко се прави на късмет и по памет ... пък ако стане  от първият път слизаш гордо и се оглеждаш....

Дане какви проблеми създаваме бре.. ;D,нали има един лаф: Всеки си оправя жената кой както може.Дали ще е направо или на криво важното е да го вкараш (пардон прикараш) на рампата.. ;D ;D ;D

Люси

Досега най-много вода е текла от мен и то посред зима,бях преградил централната улица на едно малко градче на име Валдкирхен в Германия за около 30-40 мин.!!!
Казвам ви тоя хенгер като каза няма да изляза и да завия на 90 градуса по главната ела да видиш,отвсякъде коли кои паркирали кои мен ме чакат изтръпнах!!! ;D ;D

grants

Цитат на: Люси - Неделя, 24 Февруари, 2013, 17:25:15
Досега най-много вода е текла от мен и то посред зима,бях преградил централната улица на едно малко градче на име Валдкирхен в Германия за около 30-40 мин.!!!
Казвам ви тоя хенгер като каза няма да изляза и да завия на 90 градуса по главната ела да видиш,отвсякъде коли кои паркирали кои мен ме чакат изтръпнах!!! ;D ;D
Позната история колега и аз го бих този тупан в едно градче в Македония на име Прилеп. Самоче  аз не да завия а да мина напряко та тя стана една не е за приказка.  ;D ;D ;D

Люси

При мен беше виновен диспечера,излишно са му казали че е трябва да отиде соло камион че не може да влезе ремарке там обаче на мен ми го спестиха тоя момент!!! :)

Boroman21

Епа гледайте бре колеги , не се бутайте навсякъде на сляпо да не вземате прането на някоя немкиня ;D

ПП.Хенгера минава на доста невероятни места , вече прицепа е друга работа.

loshdancho

Много лесно решение, закачаш ремаркето отпред за бронята...
Ако искат соло прикарваш  на заден камиона... ако не с преден ремаркето.. :D :D :D :D :D Нищо не откачаш

loshdancho